W-LAN İçin Dogru Donanım

Ba lantı türlerinin herhangi birinde, yani peer-to-peer (P2P) ya da erişim noktası ile ba lantı arasında karar kıldıktan sonraki adım, do ru donanım seçimi olmalı. Tüm cihazları aynı üreticiden satın almak zorunda de ilsiniz. 802.11b ve 802.211g standartlarına uygun her cihaz birbiriyle uyumludur. Buna ra men iki noktaya özel dikkat göstermelisiniz.


Web Arabirimli Router (Yönlendirici)

Ve

Access Point (Erişim Noktası)


Piyasada çok sayıda üretici firma bulunması, erişim noktalarının veya yönlendiricilerin birbirlerinden nitelikleri sayesinde ayrıldı ı anlamına gelmiyor. Ancak yine de cihazınızın gerekti ince yapılandırılabilir oldu undan, örne in her bir portunun ayrı ayrı kapatıp açılaca ı bir web arabirimiyle yönetildi inden emin olmalısınız. Bu özellik, P2P hizmetleri için önem taşıyor. Genellikle D-Link ve Netgear gibi markalı ürünler kullanarak daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Üstelik bu firmaların ürünleriyle adsız rakipleri arasında bir fiyat uçurumu da bulunmuyor.

PCI Kartı Yerine USB Adaptörü


Ad-hoc a larında haberleşme, PCye baglı olan donanımlarla gerçekleşiyor. Adaptör seçimi burada dikkate de er bir fark yaratmıyor. Diz üstü bilgisayarlar için PCMCIA kartlarını öneriyorum. Masaüstü bilgisayarlar içinse USB adaptör satın almalısınız. Bu seçim yalnızca kurulumu kolaylaştırmakla kalmıyor, dahili bir PC kartından daha ucuz oldugu için kurulum maliyetini de düşürüyor