Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-28-2008, 04:17 PM   #9 (permalink)
Luciferman
Yeni Üye

Luciferman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 Luciferman is an unknown quantity at this point
Bu sabah iki Ram'i de dükkana geri iade ettim.

Teknik servis Ram'leri incelediğinde ikisinin de bozuk olduğunu söyledi!!

Bir tane 512 Mb Kingston aldım 50'ytl'ye.

Bilgisalarımdaki Vdata 400, aldığım Kingston 400, yani hızları aynı, ne yazık ki ellerinde Vdata olmadığından aynı marka alamadım.
Sonuç, çalıştı mı? Yine Hüsran

Yine bu iki farklı Ram 15+20 dakika çalışıp daha sonra mavi ekran hatası ile karşılaştırıyor. Zaten mavi ekranın geleceğini hissediyorum bütün programlar saçma sapan hatalar vermeye başlıyor!

Bir de ilginç bir özellik, bu tür ram uyumsuzluğunu açılışta bios'un siyah ekranında bilgilerin aktığı ekranın çıkmayıp direkt XP'nin çalışmasından anlıyorum artık.

Bi 1gb ram ile keyifli bi kullanımım olmadı ben ona yanıyorum. Zaten ne zaman dijital bir ürün veya bilgisayar parçası alsam daha başta böylesine saçmasapan saç yolduran saçmalıklar beni bekliyo. Bi rahat yüzü yok mu bu bilişim dünyasında.

Şu an Kingston'u tek başına kullanıyorum bakalım sorun ana kart mı yoksa başka markalar ile çalışmıyor mu deniyorum, 2 saat oldu bi sorun yaşanmadı.

Artık bundan emin olunca gidip yeni bi Kingston 500mb daha alıp 1gb'ın belini kırarım artık.

Elimdeki Vdata'yı da yiğenimin bilgisayarına takayım artık. O'na kısmetmiş. Umarım onda da aynı sorun olmaz, yazı olur emektara

Böylesine şeylerde bayağı bi iki gün harcanabiliyor biliyor musunuz, saçma sapan bir ram insanın bir iki günlük mesaisini uçuruyor. Kaçan keyifler ve yıpranan sinirler cabası.

Üstelik ram'ler öylesine hassas kı o çıkıntıyı doğru denk getiremezseniz ve ters takarsanız Ram'ın saniyeler içinde havaya uçması an meselesi bir zaman bir rami öyle uçurmuştum, meğer SD ram miş DDR yapmaa çalıştım.

Bi gün paraya kıyıp evrim geçirmiş PC olarak MAC alacam o olacak.

Amma dertliyim.

Konu Luciferman tarafından (01-28-2008 Saat 04:23 PM ) değiştirilmiştir..
Luciferman Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla