Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2008, 12:29 AM   #30 (permalink)
sheone
Haber Editörü

sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 4 sheone is an unknown quantity at this point
Alıntı:
CsNiPeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer ayarlarda değişiklğe gidersek elbet ATI'ye yaklaşabilir ancak ben default olarak renk ayarlarını söylüyorum. Ayarları değiştirdikten sonra dahi tam olarak aynı olabilirmi denemeden göremeyiz.

Nvidia'nın renk ayarları konusunda bazı yerlerde renk kalitesinden taviz vererek performansın ön planda tutulduğuna ve bu nedenle renklerin solgun olduğu göründüğü yönünde dedikodular var. Bunun ne derece doğru olduğu tartışılır.

Ekleleme : söylemek istediğim görüntü keskinliği değil. Görüntüdeki renklerin canlılığı.Birkaç forumda daha böyle resimler görmüştüm. Eğer fırsatım olursa fotoğraf makinesi ile ATI ve Nvidia kartların monitördeki resmini çekip buraya koyabilirim.
aslında bu biraz da teknoloji ile alakalı,yani çok basit bir örnek verecek olursak vistanın görsel kalitesi XP'den,XP'ninki de Win98den daha güzeldir.performans ve renk olayı ban asaçma geldi biraz,o tarz dedikodulara ben pek inanmıyorum.

ama default ayarlar dediğiniz zaten yazılımcılar tarafından yapılan ayarlardır ve onlar da renkleri optimize ederek yaparlar bu yazılımları.demek istediğim,default yapsanız bile birşeyleri geliştirilmiş yazılım farkı ile renklerin canlılığı arasında fark olur.

görüntüde ne kadar gölge varsa(soften dengesinden ayarlanabilir) o kadar canlı ve gerçekci görünür bu da aslında ekran kartından değil de ekran kartı yazılımından kaynaklıdır.

ama canlılık olarak en baş faktör monitördür,bir crystal LCD ile CRT monitör arasında kalite farkı olacaktır.

"
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
" sitesine moderatör ve haber editörü alınacaktır, ilgilenenlere duyrulur.
sheone Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla