Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-19-2008, 08:37 PM   #1 (permalink)
sheone
Haber Editörü
 
sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2006
Nerden: Cehennemin dibinden. Annem yolladı.
Mesajlar: 2.117
Tecrübe Puanı: 4 sheone is on a distinguished road
Post AMD, "45nm 3. çeyrekte hazır."


AMD üst seviye işlemcileri için hala meşgulken Intel, Nehalem işlemcisini de çıkaracak, ki Intel'in Perny işlemcileri bile 45nm ile üretilmişti. AMD 2. çeyrek olarak belirttiği 45nm işlemcileri 3. çeyrekte çıkaracağını ifade etti.

AMD'nin yeni çıkacak Deneb & Shanghai 4 çekirdekli işlemcileri de bellek kontrolcülerini içlerinde barındıracak, bu da demek oluyor ki bellekler kuzey köprüsünden kısmen bağımsız kontrol edilecek ve hız aşırtma potansiyelleri çok fazla artacak.

Intel'in 2009 da çıkaracağı belleklerinde kullanacağı high-K/metal gate kapasitörlerini, AMD, Intel'den farklı olarak 32nm işlemcilerinde kullanacağını açıkladı. Bu kapasitörler yüksek frekanslarda düşük ısı, daha az güç harcama gibi yeteneklere sahip.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Konu sheone tarafından (03-19-2008 Saat 08:43 PM ) değiştirilmiştir..
sheone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla