Samsung Elektronik, Microsoft Windows Vista işletim sisteminin performansını artırma amaçlı flash önbellekle entegre melez sabit disk (HHDs - Hybrid Hard Drives) adını verdikleri ürünü notebook üreticilerinin hizmetine sundu.


Samsung Amerika Ulusal Satuş Müdürü Albert Kim; MH80 melez sabit disklerin notebook kullanıcılarının devamlı karşılaştığı iki ana konu olan daha hızlı boot ve yeniden başlatma performansı ile uzamış pil ömrü için ideal çözümler sunduğunu söyledi.


Samsung'un MH80 melez sabit diskleri 80GB, 120GB ve 160GB kapasite ve 128MB ile 256MB flash bellek seçenekleri ile bulunabilir.Samsung sahip olduğu ReadyBoot teknolojisi sayesinde, yeni MH80nin, geleneksel manyetik ortam teknolojisine oranla açılış ve yeniden başlatma sürelerinde 50%ye varan azalma sağladığını öne sürüyor.Ek olarak, disk geleneksel sabit diske oranla 70-90% arasında daha az enerji tüketiyor, bu da notebookun şarja ihtiyaç duymadan 30 dakika daha fazla çalışması demek.

MH80 melez sabit diskler hali hazırda OEM müşterilerine gönderiliyor ve yakın bir zamanda perakende olarak da satışına başlanacak.