SONY İLK KABLOSUZ CYBER-SHOT DİJİTAL KAMERASINI SAHNEYE ÇIKARDI.

921.000 piksel çözünürlüğe sahip 3.5 inch ekran, 2.0GB (Evet GB) hafıza ve gelişmiş imaj yönetimi ile DSC-G1 Sony'nin ilk kablosuz Cyber-Shot dijital kamerası.



Sony, bugün tanıttığı 6 megapixel Cyber-shot DSC-G1 dijital kamerası ile kablısuz dijital fotoğraf paylaşımını geliştirmeye devam ediyor.

G1 modeli, Sony'nin diğer kamera veya bilgisayarlara kablosuz fotoğraf gönderebilme yeteneğine sahip ilk dijital kamerası.

Sony dijital kameralar pazarlama direktörü Phil Lubell'e göre bu ağ içi fotoğraf iletişimi platformunu gerçekleştirmek adına ileriye doğru yeni bir adım.Lubell aynı zamanda, geniş bant internetin daha yaygın hale gelmesi ile evlerde ağ içi fotoğraflama olasılıkları üzerine çalışacaklarını söylüyor.


TEK DOKUNUŞLA FOTOĞRAF PAYLAŞIMI ve ARŞİVLEME

G1 modeli 921.000 piksel çözünürlükte 3.5 inch LCD ekrana sahip.Lubell, bunun ortalama bir dijital kameradan ve tüm daha önceki Sony Cyber-shot modellerinden 4.5 defa daha fazla olduğundan, yeni kameranın müzikli slide show fonksiyonunun direkt fotoğraf paylaşımını daha eğlenceli hale getirdiğinden bahsediyor.

Yeni modelin kameradan kameraya kablosuz yeteneği, tek bir tuş ile arkadaşlarına fotoğraf göndermenizi mümkün kılıyor.Ayrıca, 4 kamera kullanıcısına kadar birbirlerine gerçek zamanlı fotoğraflar göndermek mümkün.

YÜKSEK DEPOLAMA KAPASİTESİ ve GELİŞMİŞ İMAJ YÖNETİMİ

G1 2.0 GB hafızası ile ekstradan hafıza kartlarına ihtiyacınız olmadan dilediğiniz kadar çekim yapabileceğiniz ideal bir tatil kamerası.7.500 VGS kalitesinde veya 600 tane 6 megapiksellik fotoğraf depolayabilme özelliği ile cebinizde adeta bir fotoğraf albümüne dönüşüyor.Eğer ek kapasite ihtiyacınız olursa, kamerananın kapasitesi Memory Stick Duo veya Memory Stick PRO Duo hafıza kartları ile 8GB'a kadar artırılabiliyor.

Nisan ayında piyasaya çıkması beklenen Sony Cyber-shot DSC-G1'in tahmini fiyatı 600 USD civarı.