Daha çok hatta sadece ekran kartlarıyla ülkemizde tanınan ve ürettiği ekran kartlarına kendine özel soğutmalarıyla üreten HIS firması Computex fuarında ki standında 4 adet güç kaynağını kullanıcılara sundu.


Yüksek kesime hitaben firmanın Extreme Power 1000W ve 1200W modelleri mevcut. Her iki üründe de 135mm alt fan ve 80mm arka fan bulunmakta ve fanlardaki ısı denetleyicileri sayesinde en sessiz çalışma ortamı sağlanıyor.

Bunlara ek olarak her iki modelde CrossFire ve SLI desteğine sahip. Modüler yapıda olan güç kaynakları 80PLUS (%80 üstünde verim sağlayan güç kaynaklarına verilen sertifika) testini geçmişler ki HIS bunu belirten logoyu ürünlerin üstüne koymayı unutmamış. Dört tane 12V çıkışına sahip iki modellerden 1200W olanında ikisi 25A ve diğer ikisi 30A destekliyor.


Bu modellere ek olarak HIS ayrıca Power Watcher 620W modeliyle büyük kullanıcı kesimine hitab eden modele de sahip. Bu model 15A, 25A ve 17A olan üç adet 12V çıkışıyla geliyor. Diğer ürünlerden farklı olarak bu modelde modüler kablo sistemi yok maalesef fakat HIS kabloların sorun olmayacağının sözünü veriyor. Güç kaynağının güç girişinin yanında modele ismini de veren özellik ile güç kaynağının anlık ne kadar güç çektiğini gösteren artısını da unutmayalım. İşin ilginç tarafı ise HIS ‘in %84 verimlilik sağladığını söylemesine rağmen bu modelde 80PLUS sertifikası olmaması.


Son model ise güç kaynağına fazladan para vermek istemeyen fakat yüksek seviye ekran kartına sahip olanlar veya almak isteyenler için ekstra güç kaynağı görevi gören bir model. Bu seriye ait modeller PowerUP! olarak adlandırılıyor. Tanıtılan model modüler kablo sistemine sahip 400W bir model ve yüksek yükte bile ekran kartının stabilizesini sağlamak için özel 12V çıkışlarına sahip.


Ürünlerin piyasaya ne zaman gireceği veya fiyatlarının nasıl olacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Bilgiler geldikçe sizlere paylaşmaya devam edeceğiz.