AMD'nin ATI'yi satın aldıktan sonra ortaya çıkardığı en önemli projelerden birisi de Fusion teknolojisiydi. Fusion teknolojisinin esasında grafik işlemcinin merkezi işlemci içine dahil edilmesi yatıyor yani kabaca CPU+GPU'nun tek bir yapı üzerinde buluşturulması da diyebiliriz . AMD, 45nm üretim teknolojisi üzerine kurgulayacağı Fusion teknolojisini bazı kaynaklara göre, 2010 yılına sarkabileceği söylense bile 2008 sonu veya 2009 başı gibi pazara sunmayı hedefliyor.

AMD'nin Fusion teknolojisi hakkında ortaya çıkan yeni detayların da her ne kadar şimdilik bazıları söylenti sınırında olsa bile kayda değer veriler de var. Son gelen haberlere göre, ilk çıkacak olan Fusion ürünleri değil ama 2. jenerasyon olanlarında ürün üzerindeki grafik biriminin güncellenebileceğinden bahsediliyor. Bunun yanı sıra Fusion'da GPU ( graphic processing unit) ve CPU saat hızlarının biribirinden farklı olacağı bildriliyor.

Fusion teknolojisinin pazara sunulması için daha çok süre vardır. Bu süre içeisinde bu teknoloji daha çok geliştirilerek denenme fırsatı bulunacak ve bu süre zarfında en ufak hatalardan bile arındırılarak evlerimize gireceği düşünülüyor. 2009 başlarında piyasaya sunulması düşünülen fusion teknolojisinin öncelikle dizüstü bilgisayarlarda kullanıması düşünülüyor. Daha sonraki zamanlarda da bu alanın genişletilerek ve daha çok yenilikler yapılarak hayatımıza girmesi planlanıyor.