9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1
    KC
    KC Çevrimdışı
    Administrator Array KC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    İstanbul, Turkey
    Mesajlar
    1.860
    İtibar Gücü
    10

    High Power Güç Kaynakları Türkiye de


    High Power Güç Kaynakları Türkiye'de!
    Dünyada Lian Li, Chieftec, Enlight gibi bilinen pek çok kasa ve güçkaynağı üreticisinin yanısıra LCD TV gibi ürünler için de 12 yıldır güç kaynakları üreten Sirtec firmasının kendi markası olan High Power, fiyat/performansta iddialı ve ödül şampiyonu yeni High Performance, Plus+ Power ve Rock Solid serileriyle Türkiye'de.

    Gerçek Watt değerini uygun fiyatla tüketicilere sunan High Power, kulanıcılara hem sessiz hem de yüksek verimli ürünleri "Power Watcher" ve "Ez-Extract" gibi patentli yeniliklerle sunmaktadır.
    Power Watcher özelliği ile kullanıcılar PC'lerinde harcadıkları güç miktarını gerçek zamanlı olarak dijital göstergeden takip edebilmektedir. Bu sayede kullanıcılar oyunlarda ve yüksek performanslı uygulamalarda ihtiyaç duydukları gücü gerçek zamanlı görebilmekte ve sistemlerinin kapasitesi hakkında daha iyi fikir sahibi olmaktadır.
    Yine patentli bir High Power yeniliği olan Ez-Extract güç konnektörleri, bombeli ve kolay tak-çıkar yapısı sayesinde kullanıcıların sabit disk gibi cihazları takarken yaşadığı güçlüklere son vermektedir.
    6*Star koruma sistemi ile korunan High Power güç kaynakları Yüksek Gerilim, Düşük Gerilim, Yüksek Akım, Yüksek Sıcaklık, Kısa Devre ve Yüksek Güç korumalarına sahiptir.
    Etikette yazan güç değerini tam olarak veren High Power güç kaynaklarının kalitesi pek çok donanım incelemesinde ve Intel gibi üreticilerin onaylı test sayfalarında kanıtlanmıştır.

    Akortek Bilişim güvencesiyle satışa sunulan High Power ürünleri 2 yıl garantilidir.

    High Performance Serisi:
    370-460W arası bu serideki tüm ürünler Intel onaylıdır ve %76 gibi sınıfının üzerinde bir verimliliğe sahiptir. High Performance serisindeki ürünler Intel ATX12V onayı için güç regülasyonu, verimlilik, kısa devre / aşırı gerilim koruması, doğru etiketleme gibi 22 ayrı testten başarıyla geçmiştir. Devir kontrollü ve 1700 rpm'in üzerine çıkmayan 12cm lik büyük fan sayesinde çok sessiz bir çalışma sunan High Performance serisi ürünler ayrıca güç faktörü dengesizlikleri için Pasif PFC özelliğine ve patentli kolay tak-çıkar (Ez-Extract) güç konektörlerine de sahiptir.
    Modeller:
    HP-370-P12S: 370W
    HP-430-P12S: 430W, Kasa fan kontrolü, 3 SATA güç çıkışı
    HP-460-P12S: 460W, Kasa fan kontrolü, 3 SATA güç çıkışı

    Plus Power Serisi:
    500-620W arası bu serideki %84 verimliliğe sahip ürünler SLI/Crossfire uyumluluğu ve patentli "Power Watcher" özellikleriyle öne çıkmaktadır. Plus Power serisi ürünler 12cm tekli veya 8cm çift fan kombinasyonlarıyla sessizlik/yüksek soğutma arasında denge kuran farklı modeller sunmaktadır. Tüm Plus Power serisi özel altın kaplama güç konnektörleri ile gelmektedir.
    Modeller:
    HPC-500-A12S: 500W, SLI uyumlu çift VGA güç çıkışı, 12cm fan
    HPC-560-A12S: 560W, Power Watcher, Modüler Kablo, 12cm mavi LED'li fan, Anti-titreşim pad
    HPC-620-A88S: 620W, Power Watcher, çift 8cm fan
    Rock Solid Serisi:
    1200W'a varan güçlerde sunucu/iş istasyonu/yüksek sınıfı güç kaynaklarını kapsayan Rock Solid serisi ürünler Kasım ayından itibaren uygun fiyatlarla piyasaya sunulacaktır.
    Modeller:
    HPC-850-G14C
    HPC-1000-G14C
    HPC-1200-G14C

    Ürün fiyatları ile ilgili bilgi ve satın alma için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.
    High Power : Akortek - AKORTEK Bilişim
    Lütfen pano kurallarını okuyunuz.
    Donanım alışverişleriniz için www.tekniks.com.tr ye bekleriz.

  2. #2
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    20
    Güç kaynağı satın alırken verimliliğine bakmak hiç aklıma gelmezdi... Fiyatlarıda uygunmuş aslında 500watt 95$

  3. #3
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Ayrıca artık power alırken EPS çıkışının olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.Nedir bu EPS diyorsanız.Eps bazı anakartların kullanmış olduğu P8 işlemci güç konnektörüdür.O yüzden yeni alacağınız anakartta p8 girişi varsa çalıştıramıyabilirsiniz.P8 kablosu satılmamaktadır.O yüzden alırken buna dikkat etmek lazım.Bu olay EPS diye geçmektedir.Verimlilik te çok önemlidir.yukarda anlatıldığı gibi sistem 300 watt çekiyorsa psu 400 watt verirse bu fazla güç tüketimi demektir.Ayrıca arkadaki güç gösterge paneli harika bir olay.oc yaptığımızda bide sisteme yüklendiğimizde sistemin güç ihtiyacının ne kadar arttığını görebiliriz.

  4. #4
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Alıntı MrPerFormance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...yukarda anlatıldığı gibi sistem 300 watt çekiyorsa psu 400 watt verirse bu fazla güç tüketimi demektir.Ayrıca arkadaki güç gösterge paneli harika bir olay.oc yaptığımızda bide sisteme yüklendiğimizde sistemin güç ihtiyacının ne kadar arttığını görebiliriz.
    Yüksek Watt değeri verebilen PSU'lar diğer düşük modellere göre geçtiği güç bakımından arasında hiçbir fark yoktur. Şöyle anlatayım :

    Sistem :

    İşlemci, anakart,ram Ekran Kartı,Disk vs...
    Bunların çektiği maksimum güç 300W ise siz bu sisteme 1000W'lık bir PSU'da taksanız PSU'dan 300W çekiceksiniz. Yani sisteminiz ne kadarına ihtiyaç duyarsa o kadar elektrik.
    Özetle bu sisteme taktığınız PSU 300W'ta olsa aynı 1000W ta olsa aynı tüketim olucaktır

    Verimlikil ise ayrı bişeydir. Bazı PSU'ların verimliliği yüksektir bazılarınında daha düşüktür.

    Örneğin bir PSU'nun çıkışlarına baktığınızda şöyle bir taklo çıkar. (Değerler rasgele verilmiştir.)

    12V = 28A
    5V = 48A
    3.3V = 28A

    Bazende şöyle bir tablo görebilirsiniz.

    12V = 32A
    5V = 50A
    3.3V = 32A

    Bu tabloya göre alttaki daha verimli bir PSU olduğunu anlayabilirsiniz. Yani aynı değerlerde daha fazla ve daha güçlü değerler verdiğinden.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  5. #5
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    %84'e varan oranlarda yüksek verimlilik
    %50-60 verimliliğe sahip bir güç kaynağı 200W için 300-400W harcarken %84 verimliliğe sahip bir High Power güç kaynağı sadece 238W harcıyor. High Power sayesinde sürekli yanan 2 ampül masrafından tasarruf edin.
    "xbitlabs.com sitesinin yaptığı testlerde 560W Plus+ Power modelinin 200W üzeri güç harcaması altında ortalama %83 verimliliğe ulaştığı ve 560W sınırına kadar %81'in altına düşmediği görülmüştür."

  6. #6
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Bu resimdeki psu 560 watt lıktır.

  7. #7
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    20
    A sınıfı güç kaynağı yakında bundan bir tane alıcam elimdeki bilgisayardanda edicek yoksa bu everest PSU
    Edit: HIGH POWER 370Wattı 100YTL den 90a düşürdüm nedir bu fiyat farkı almadım hepsiburada dan falan alırım artık 75e....
    Konu Crowbar tarafından (02-09-2007 Saat 09:48 ) değiştirilmiştir.
    Okul bitti

  8. #8
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Bu ürünün bu gün testlerini izledim gerçekten harika performansı var ve Q6600 o/c ve o/c li 2900xt yi tık demeden kaldırdı.

  9. #9
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    20
    PFC
    Alternatif akım (AC), 220V şebeke geriliminde 50 defa yön değiştirir (salınım). Tamamen dirençten oluşan basit AC devresinde, örneğin lamba veya su ısıtıcısı, voltaj ve akımın dalga formlarını incelediğinizde, senkronize olarak birbirini takip ettiğini görürüz. AC salınımlarında yükte maksimum voltaj geçtiğinde, maksimum akım geçecek anlamına gelir. Voltaj inişe geçtiği zaman, akım da inişe geçecektir. Yani birbirlerini taklip eden bir salınım grafiği göreceğiz. Bu, basit bir AC yüküne örnek.

    Bobin veya kapasitörlerin bulunduğu komplex AC yüklerinde ise, akım dalgaları voltaj dalgalarını izlemez. Bunun sebebi ise, yüklerde tutulan enerjinin oluşturduğu zaman farklılığı. Bu zaman farklılığı nedeniyle güç akış yönünde değişiklikler olur ve tek yönden elde edilen net güce gerçek güç (P) denir. Her döngü sonunda saklanan enerjinin şebekeye geri dönmesiyle oluşan güce ise reaktif güç denir. Devrelerde herhangi bir işlem yaptığımız zaman sadece gerçek gücü kullanırız (P). Reaktif güç, şebekeye geri döner ve herhangi bir iş yapmaz.

    Güç faktörü ise; gerçek gücün (P), görünüşteki güce (S) bölümüyle ortaya çıkan değerdir. Gerçek güç, bizim o işi yapmamız için gereken gücü bize belirtir ve "watt" ile ifade edilir. Şebekede görünen güç ise VA (volt-amper) şeklinde ifade edilir. Dalgaların düzensizliğinden dolayı, belirli miktarda güç çekmek için şebekeden daha fazla akım çekilir. Örneğin. 1 kW'lık gerçek güç elde etmek istersek ve güç faktörü 1 ise, şebekeden 1 kVA'lık güç çekilir. ( 1 kVA x 1 = 1 kW). Ancak güç faktörü 0.5 olursa, 1 kW'lık gerçek güç için şebekeden 2 kVA güç çekmemiz gerekecek. (2 kVA x 0.5 = 1 kW). Güç faktörü, 0 ile 1 arasında değişir. Güç faktörü 0 iken herhangi bir iş yapılmaz.Güç faktörü 1 iken, gerçek güç ile şebekede görünen güç aynıdır ve ideal durum budur.

    Ev kullanıcıları sadece kullandıkları gerçek güç (watt) için para ödüyorlar. Ve bundan dolayı ev kullanıcıları için reaktif güç veya şebekede görünen güç bir anlam ifade etmiyor. Ancak bu, şebekeye yük bindiren bir durum. Reaktif güç ne kadar fazlaysa şebekedeki yük o kadar artacak; kablolamanın daha kaliteli olması gerekecek, jeneratörlerin ve transformatörlerin daha büyük olması gerekecek. Bu da, tabii elektrik dağıtıcısı firmaların istemeyeceği bir durum. Bir ev kullanıcısının şebekede yaratacağı istenmeyen yük önemli olmasa da, büyük makinalarla çalışan fabrikaların şebekeye bindireceği yük önemli olacaktır. Bunun için, sanayii kuruluşlarının bulunduğu organize sanayii bölgelerinde fabrikalar, kullandıkları gerçek gücün yanında reaktif güç için de bir bedel öderler.

    Günümüzdeki güç kaynaklarında ise artık reaktif gücü minimuma indirmek için "güç faktörü düzeltimi" - power factor correction (pfc) özelliğini görüyoruz. PFC özelliği pasif veya aktif olabiliyor. Giriş seviyesi kaliteli güç kaynaklarında pasif PFC devresi görürken, üst modellerde ise aktif PFC devresi görüyoruz. Aktif PFC devrelerinin güç faktörü düzeltimi 0.99'a kadar çıkabiliyor; ki bu da ideal olan 1'e çok yakın. APFC olmayan güç kaynaklarında güç faktörü 0.5 ile 0.7 arasında değişebiliyor.

    Tek bilgisayarın kullanıldığı evler için önemli olmasa da, çok sayıda bilgisayarın kullanıldığı ofislerde ve işletmelerde, şebekeye bindirilen istenmeyen gücü minimuma indirmek için, güç faktörü düzeltimi özelliğine sahip güç kaynakları tercih edilmeli. Biz, ev kullanıcıları için de PFC özelliği olan güç kaynaklarını önereceğiz. Zaten artık firmaların neredeyse tüm ürün gamlarında PFC özelliğini görüyoruz çünkü bazı ülkeler güç kaynakları için PFC özelliğini şart koşuyor. (Örneğin AB).

    PFC özellikli güç kaynakları hakkında bilinen yaygın yanlışlar var. Bilinmesi gerekenler şöyle:

    * Aktif PFC, ikinci bir devredir. Bu devre, şebekeden resistif olarak güç alır (tıpklı bir lamba gibi) ve diğer devreye aktarır. Diğer devreyi, ana şebekeden tamamen izole eder. Dolayısıyla aktif PFC devresi bir miktar gücü ısıya dönüştürecektir ve bu da güç kaynağı verimliliğini biraz aşağı çeker. Yani: Bir güç kaynağına PFC devresi eklerseniz, onun verimliliğini yaklaşık %1-4 oranında aşağıya çekersiniz.

    * PFC'li güç kaynakları, herhangi bir voltaj regülasyon özelliğine sahip değildir. Daha stabil anlamına gelmez.

    * Güç faktörü ve güç faktörü düzeltimi, tamamen şebeke ile ilgilidir. Donanımınızın harcadığı gerçek güç miktarını değiştirmez.
    Alıntıdır
    Konu Crowbar tarafından (10-09-2007 Saat 09:11 ) değiştirilmiştir.
    Okul bitti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2