Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, KKTC’nin 24’üncü Kuruluş Yılı Resepsiyonu’nda 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan Dağlıca saldırısına açıklık getirdi.

100'DEN FAZLA TERÖRİST

Bizim saptamalarımıza göre saldırıda bulunan terörist sayısı 100'den fazla. Saldırı tek nokta üzerinde oldu diye yorumlar yapıldı. Halbuki saldırı 3 ayrı noktada aynı anda cereyan etti. Bölgede takviyeler geç oldu gibi yorumlar yapıldı. Değerli arkadaşlar, tabur kendi kendine yeten bir birliktir, o taburu ayrıca takviye etmeye gerek yoktur. Örneğin takviye ile ilgili olarak, bir köprünün patlatılması olayı hatırlayacaksınız.

Sanki takviyelere bir neden olarak görüldü. O köprünün tahrip edilme saati 13.00 neredeyse çatışmaların bittiği saat. Yani o köprü Dağlıca ile Yeşiltaş arasında bir köprü bunun takviye ile bir ilgisi yok. Şimdi o köprü niye patlatıldı. Şu an ben bile o konuda zorlanıyorum. Diğer bir olay teknolojik olanaklar.

İşte teknolojik olanaklar var mıydı? Bizim o bütün bölgedeki teknolojik olanaklar açısından ciddi sorunumuz yoktur. Kaynak sorunu da yok. Teknolojik olanaklar var, evet teknolojik olanaklar herşeyi çözer. Bu yanlış bir düşünce. Teknolojik olanaklar arazi yapısından etkileniyor, hava şartlarından etkileniyor. Ayrıca 2003'ten beri Irak hava sahasının kontrolünün ABD'de olduğunu da ayrıca bir yere not edin.



www.polisajans.com dan alıntı