Mac kullanıcıları biraz bekleyecek ama 8 yıllık başarılı USB 2.0 standartı artık tarihe karışıyor. Daha önce Seagate'in duyurusunu yaptığı USB 3.0 harddiskten sonra Alman depolama ürünleri firması Freecom da süper hızlı USB 3.0 diskini tanıttı.

Kullanıcılar yeni harici harddisk Xs 3.0'a ilgi duyacaklar li, ürünün 1TB kapasiteli versiyonu yaklaşık olarak 160$ civarında etiket fiyatına sahip. Ancak masaüstü bilgisayarlar için 22.99£ ile alacağınız PCI-bus kontrolcüsü ile ürün daha başarılı bir şekilde çalışıyor. Dizüstü kullanıcıları ilse PCI kart için 26£ gözden çıkarmalı. Eğer PCI kart alırsanız diskiniz USB 3.0'dan da hızlı çalışarak neredeyse PCI bant genişliği sunacak. Aslında USB 3.0 performansı yeterli olacaktır, belki ilerisi için düşünülebilir bu kartlar.

Firma ürünlerini Vista ve XP destekli olarak piyasa sürüyor ancak Windows 7 için, gerekli sürücüler çıkana kadar kullanıcılar bekleyecek. XS 3.0 için Apple desteği yok.

USB 3.0 hızları ise teoride 480Mbit/s hızına kadar çıkıyor bu da yaklaşık olarak saniyede 60MB veri demek. Yani 5GB bir filmi 38 saniyede transfer edebilirsiniz. USB 2.0 ile bu değer 6 buçuk dakika.

Yakında USB 3.0 destekli flash diskler de çıkınca epeyce rahatlayacağız. Gerçekten şaşırtıcı düzeydeki hızlar şimdiden birçok insanı mest etmiş durumda.