adesso 2014 Yılına İlişkin Finansal Rakamlarını Açıkladı
“adesso Bilgi Teknolojileri Grubu Türkiye’de ve Dünyada Büyümeye Devam Ediyor”

Bilişim sektörünün önde gelen teknoloji şirketlerinden adesso, geçtiğimiz günlerde 2014 yılı ciro rakamlarını ve karlılık oranını açıkladı. Organik büyüme sonucu şirket, 2014 yılı içerinde cirosunu %16 artırarak 156,9 milyon Avro’ya ve EBITDA sonucunu %26 artırarak 9,8 milyon Avro’ya çıkardı. Adesso, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye’deki faaliyetlerine başlamıştı. Türkiye Ofisi 2014 yılında hızlı bir büyüme gerçekleştirerek, 1 milyon TL satış cirosuna ulaştı. Adesso Türkiye ofisi aynı dönemde çalışan sayısını da 30 tam zamanlı personele çıkardı.
adesso Türkiye Genel Müdürü Burak Barı, “2014 yılını Türkiye ofisi olarak verimli geçirdik. Bizim için öncelik Türkiye pazarına girmek ve yeni müşteriler kazanmaktı, sonuçta Türkiye için yeni olan bir markayı temsil ediyoruz. Bunu başardık ve birçok sektörde alanında lider şirketlerle çalışmaya başladık. Performansımızı daha da arttırarak, büyüme stratejimiz doğrultusunda 2015 yılı için yeni başarılara ulaşmak başlıca hedefimiz olacak. ” dedi.
adesso Türkiye Bilgi Teknolojileri, kurumsal müşterilerine Bilgi Teknolojilerinin ağırlıklı olarak uygulama geliştirme, Analist ve Test Uzmanı alanlarında dış kaynak (outsource) sağlama, dijitalizasyon projeleri, portal çözümleri, test otomasyon çözümleri, özel proje geliştirme hizmetleri ve yönetim danışmanlığı hizmetlerini sunmaktadır. 2015 yılı hedefleri için ise Burak Barı, “2015 yılında hali hazırdaki hizmet alanlarımıza yenilerini ekleyerek, hizmet portföyümüzü daha da genişleteceğiz. Ekip sayımızı 50’nin üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarı öncelikli hedefimiz olsa da buna paralel olarak yurtdışı projelere de ağırlık vereceğimiz bir yıl olmasını istiyoruz. Bu seneki hedeflerimizden biri, Türk mühendislerimiz ile Avrupa’ya yazılım geliştirme hizmeti gerçekleştirmek olacaktır.” diye konuştu.

adesso Hakkında:
1.400'den fazla çalışanı ve 2014 yılında 156,9 milyon AVRO'luk yıllık satış hacmiyle adesso Grubu en büyük Alman BT hizmet sağlayıcılarından bir tanesidir. 2013 yılının ikinci çeyreğinde kurulan adesso Türkiye, adesso Grubu’nun bir iştirakidir. adesso Türkiye, müşterilerine outsource kaynak sağlama, mobil çözümler, portal çözümleri, test otomasyon çözümleri, özel proje geliştirme ve yönetim danışmanlığı hizmetlerini sunmaktadır. Türkiye’de sektörlerinde lider firmalarla çalışan adesso Türkiye, aynı zamanda Avrupa pazarına yazılım geliştirme ihracatı gerçekleştirmektedir.

adesso Turkey Bilgi Teknolojileri
Eski Büyükdere Cad. İz Plaza Giz K3 D12 Şişli İstanbul
Telefon +90 212 290 60 00
info@adesso.com.tr www.adesso.com.tr