erkek-aldatma-telefon.jpg



Aldatan erkekler üzerine pek çok araştırma yapılmakta ve çeşitli makaleler yazılmaktadır. Bu nedenle de yapılan araştırmalar bizlere bu sorunun cevabını vermektedir. Eşini aldatan erkeklerin aldatma sebeplerinin genellikle cinsellik olduğu düşünülür. Cinselliğin aldatmada payı olsa da erkekler için asıl sorun kendini yetersiz hissetmekten geldiğinde dair büyük oranlar bulunmaktadır. Aldatan erkeklerin büyük çoğunluğuna bakıldığında, eşlerine duygusal anlamda isteklerini söylemediklerinden veya belli etmek istememelerinden kaynaklı bir duygusal boşluğu doldurmak istemelerinden dolayı bu eyleme yöneldikleri ortaya çıkmaktadır. Aslında erkeklerde kadınlar kadar ilgiye, özene ve düşünülmeye açlar. Bu tabii ki aldatmaları gerektiği anlamına gelmemektedir.

Her Yönü İle Aldatan Erkekler

Aldatan erkekler aldatma sırasında kendilerini suçlu hissetseler dahi bu suçluluk duygusu aldatmalarının önüne geçemiyor. Hatta aldatan erkeklerin kendilerine yalan söyledikleri bile söylenebilir. Yaptıklarının kötü bir şey olduğunu bilseler dahi bunu kendilerine bile ifade etmekte zorlanırlar ve hatta bu duyguyu bastırmak için çeşitli yalanlar söylerler. İşte ‘’aldatma’’ teriminin çıkış noktasını da bu yalanlar oluşturmaktadır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali elbet aldatan erkeğinde yalanı ortaya çıkacaktır. Ve unutmayın erkeklerin hepsi aldatmaya meyilli olduklarından dolayı sizler yine kontrolü elden bırakmamalısınız.

Aldatan Erkekler ile İlgili Makaleler

Aldatan erkekler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda özellikle aile psikologları çeşitli nedenler ortaya koymakta ve bu kötü durumun önüne geçebilmek adına çeşitli önlemler üzerine kafa yormaktadırlar. Bu konuda ne kadar yazı okursanız evliliğinizi o kadar güzel bir seviyede tutabilirsiniz. Bu paranoyak olmanız gerektiğini anlamına gelmez sizler sadece önleminizi alın, partnerinizin sizden beklentilerini bilin ve sevgi, saygı çerçevesi içerisinde evliliğinizi sürdürün. Bu noktada sizlere yararlı olabilecek makaleler paylaşan e-psikiyatri.com sitesini ziyaret edebilir ve yazılara göz gezdirebilir, küçük yararlı notlar alabilirsiniz.