MAIL.RU GAMES’TEN TÜRKÇE ALLODS ONLINE KAPALI BETA SÜRÜMÜ

Mail.ru Games, Türkçe Allods Online’ı kapalı betaya açıyor.. Dünyanın önde gelen online oyun firmalarından Mail.ru Games, 2010 yılının en iyi online oyunu olarak gösterilen fantastik MMORPG Allods Online’ın Türkçe sürümünü kapalı betaya açıyor.


15 Mart 2010’dan itibaren sayısı yüzlerle ifade edilebilecek seçkin oyuncular son sürüm henüz tüm oyuncuların beğenisine sürülmeden tamamen Türkiye’ye özel yerelleştirilmiş ve profesyonel seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilmesi yapılmış Allods Online’ı deneme şansına kavuşacaklar.


Oyuna ilgi duyan herkes www.allodstr.com adresinden kapalı betaya kaydolabilir. Online oyun dünyasında çığır açan Allods Online, 12 Milyon dolarlık bütçesiyle Rusya’da bugüne kadar yapılmış en yüksek maliyetli oyun.

Son derece iddialı grafiklere sahip Allods Online, doğa kanunlarını hiçe sayan eşsiz dünyası ve benzersiz oyun derinliğiyle göz dolduruyor. Oyuncular, aşama kaydettikçe yeni özellikler kazanarak kendilerini çok farklı yönlere doğru geliştirebilen birbirinden tamamen farklı altı ırk ve sekiz sınıf arasından birini seçerek oyuna başlıyorlar.


Astral gemiler sayesinde oyunda doğrudan gidilemeyecek yerlere ulaşılabiliyor. Oyuncular ilerleyen aşamalarda bu gemilerden inşa edebiliyorlar. Yeni özellikler eklenerek daha da güçlendirilebilen bu gemilerle oyuncular devamlı olarak değişim halindeki Astral uzayda henüz keşfedilmemiş yerleri keşfe çıkabilir, destansı PvP’lerde çarpışabilir, çok güçlü yaratıklara karşı yapılan PvE’lerde kılıç sallayabilirler.

Mail.ru Games oyunun yerelleştirilmesine ayrıcalıklı bir özen göstererek Türk oyun pazarındaki bu alandaki çıtayı çok yükseklere taşıyor. Oyun yerelleştirmesi alanında Türkiye’de yapılan en kapsamlı çalışma olan Allods Online yerelleştirmesinde 1 milyonu aşkın kelimenin 13 kişilik bir ekip tarafından 4 ay gibi bir sürede Türkçeleştirilmesinin yanı sıra 2700’ü aşkın ses dosyası da Türkçe olarak seslendirildi.

Ayrıca Türk insanının kültürü ve değerleri göz önüne alınarak oyundaki binlerce nesne yeniden tasarlandı, yüzlerce mekanda detaylı değişiklikler yapıldı. Seslendirme ekibi seçimine ayrıcalıklı özen gösteren Mail.ru, bu konuda rüştünü ispatlamış profesyonellerle çalıştı. Ekip, Mustafa Şen (“Vizontele”, Abdülhamit Düşerken”, “Baba Ocağı”, “Kurtlar Vadisi”), Zaven Çiğdemoğlu (“Komser Şekspir”, “Propaganda”, “Romantik”) ve Elif İdiz’in yanı sıra birçok tanınmış müzisyeninde katılımıyla oluşturuldu.

Online oyunlarda sık rastlanan lag sorununun üstesinden gelebilmek için Mail.ru Games, Allods Online sunucularını Türkiye’de kurmayı tercih etti. Bu kararla Mail.ru Games Türkiye’deki oyuncularının kusursuz bir online oyun deneyimi yaşamalarını ve son zamanların bu en iyi oyununu maksimum keyifle oynayabilmelerini sağlamayı hedefliyor.

Mail.Ru hakkında

Mail.Ru (www.mail.ru), küresel anlamda Rusça konuşan herkese yönelik eğlenceden iletişime uzanan bir palette sunduğu 40’ın üzerinde hizmetle Rusya’nın en önde gelen internet portallarından biridir. Bunca farklı hizmete rağmen ana faaliyet konusu olan e-posta hizmeti halen şirketin en çok önem verdiği konulardan biri.

Mail.Ru, Rusya’nın en eski ve en büyük e-posta servisidir. Sınırsız posta kutusu, spam ve antivirüs koruması, otomatik çeviri hizmeti, yazım denetiminin yanı sıra daha birçok özellik Mail.Ru e-posta sisteminde standart konumdadır. Şu anda 80 milyonu aşkın e-posta adresine hizmet vermektedir.

Mail.Ru Agent (http://agent.mail.ru), aylık 15,5 milyon aktif kullanıcısıyla alanında öncü bir anında mesajlaşma hizmetidir. Sosyal ağ servisi My Mir@Mail.RU ve blog hizmeti Blogs@Mail.Ru ile bağlantı sağlamasının yanı sıra ücretsiz SMS özelliği, mobil sürüm içim e-posta istemcisi, sesli ve videolu chate ek olarak microblogging özelliği sunmaktadır.

My Mir@Mail.Ru, sayısı 60 milyonu aşkın kullanıcısına; arkadaşlarıyla iletişim içinde kalma, yeni arkadaşlar bulma ve haberleşmenin yanında resim, video ve müzik paylaşma dahil kendini ifade etmek amaçlı birçok imkan sunup aynı zamanda blog oluşturabilmeyi de mümkün kılan bir sosyal ağ sitesidir. Üçüncü kişilerin geliştirdikleri uygulamalar ve özellikle sosyal oyunlar alanında Mail.Ru öncü bir rol üstlendi. Bu uygulamaların en popülerleri günde bir milyona varan aktif kullanıcı sayısına ulaşmış durumda.

Poisk@Mail.Ru (http://go.mail.ru), metin, resim ve video dahil farklı bilgi türlerinde arama yapmaya yarayan yüksek performanslı, çok fonksiyonlu bir arama aracıdır. Mail.Ru’nun diğer hizmetleriyle entegrasyonu sayesinde Catalog@Mail.Ru sisteminin yanı sıra ansiklopedik kaynaklar, yazılım ve Maps@Mail.Ru’da listelenen coğrafi konumlarda kişi, ürün ve websitesi aramaları son derece kolay gerçekleştirilebilmekte. 12 milyonu aşkın kullanıcı bu hizmetten faydalanıyor.

%50’yi aşan pazar payı ve farklı beğenilere yönelik sayısı 40’ı geçen oyunlarıyla Mail.Ru online oyunlar alanında da öncü konumdadır. Allods Online ve Efsane: Ejderhalar Mirası gibi şirketin kendi geliştirdiği oyunların yanısıra başarılı uluslararası birçok oyun da ürün yelpazesinde yer alıyor. Perfect World II, Lord of the Rings Online, ZT Online, Feng Yun, Jade Dynasty, Cross Fire, Loong, Battle of Immortals, Empire Craft, Neverland, Rappelz ve Silkroad bu oyunlardan yalnızca birkaçı.

Avrupa kanadında yayıncılık

Uzun vadede yeni pazarlara açılma stratejisi kapsamında 2008 Temmuz’unda eski adıyla Astrum Online Entertainment şimdiki adıyla Mail.ru Games GmbH, Hamburg’da kuruldu. Hedef, şirketin kendi geliştirdiği oyunların yanı sıra diğer popüler oyunların da yerelleştirilmiş sürümlerini Avrupa pazarına sunmaktır. Geçen zaman içerisinde Avrupa merkezi ünvanını elde eden şirket uluslararası alanda faaliyetlerini sürdürmekte olup, Mail.Ru tarafından lisanslanmış oyunları EMEA bölgesinde yayınlayıp, satış ve pazarlamasını gerçekleştirmektedir.

Bu faaliyet dahilinde Mail.ru Games GmbH proje yönetimi kapsamına giren tüm süreçleri, pazarlama, satış, çok dilli müşteri hizmeti ve sunucu barındırmayı kapsayacak şekilde kendi sorumluluğunda gerçekleştirmektedir.

Mail.Ru’nun kendi geliştirdiği ve yedi dile çevrilen Efsane: Ejderhalar Mirası, Meistermacher (Football Territory), Juggernaut, TimeZero ve Berserk Online, Mail.ru Games GmbH tarafından yayınlanmış durumdadır. Bunların yanı sıra Empire Craft ve GodsWar Online ile iki adet lisanslı oyun da ürün paletinde yer almaktadır. 2011 yılında ürün paletinin daha da genişletilmesi planlanıyor.