6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0

    Anakartım Açılmıyor

    Ben overclock yaparken bilgisayarımı kilitledim şimdi açılmıyor artık. Monitöre ekran gelmiyor...

    Benim elimde Amd A-XP-M 2500+ işlemcili DFI Lan Party-B sisteme sahip bir bilgisayarım var. Geçenlerde ramlarim soorun yapıyor diye biosundan bir kaç ayar değiştirdim stabilite sağlamak için uzun süre açıp kapattım bilgisayarı. En sonunda kilitlendi sistemim. Anakartın üzerinde 4 led var onlar daha önce açılış sırasına göre yanıp sönüyordu artık bilgisayarı açtığımda hepsi yanıyor ve bir ilerleme olmuyor.Kitapçığından baktım anakartın ledlerin anlamına "booting the system" anlamına geliyormuş 4 ledin yanması. sistem açılıyor anlamına geliyor anladığım kadarı ile ama hiç bir değişiklik olmuyor. Zamanında bu anakartı kullanan bir çok kişi olmuştur overclock üzerine en iyi kartlardandı. Üstadlarıma ve bu anakartı kullanmış kişilere sesleniyorum bana yardım ederseniz sevinirim bilgisayarım açılmıyor. Bilgisi olan arkadaşlardan da destek beklliyorum.

    Bilgi: Anakartın üstünde 100mhz default hale getirme jumperini çok denedim cmos clear jumperini de çok denedim. eski den işliyordu bende işimi hallediyordum ama artık onlarda işlemiyor pili çıkarıp takıyorum oda işlemiyor. Anladığım kadarı ile bios kilitlendi. Ve sitelerden araştırdım bios flaşlama olayını öğrendim bende Abit an7 anakart var onu açıp biosunu çıkarıp benim dfi in biosunu takıp flaşladım yeniden kurdum. Sonra tekrar dfi ya taktım ama aynı şey devam ediyor. Yapmadığım şey kalmadı dfi anakartın üzerindeki ekran kartı ram ve işlemciyi söküp an7 ye taktım an7 sorunsuz çalışıyor. Sorun anakartta psu da sorun görmedim an7 yle birlikte güzel çalışıyor. Dfi da da çalışıyor ama ilerleme yok ekrana görüntü gelmiyor. Siteye yeni üye oldum araştırırken buradaki arkadaşların anakartlar hakkında güzel cevaplar yazdığını gördüm. İnşallah benimde sorunumu çözersiniz.
    Konu x2ykCyb1 tarafından (15-07-2010 Saat 02:16 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Donanımsal olarak:

    CPU beslemelerinde bir sorun olabilir.
    Kuzey köprüsünde sorun olabilir.
    Bellek bölümünde sorun olabilir.
    Bu parçaların ısınıp ısınmadığına bakmanızda fayda var.

    Ayrıca bellekleri tek tek denemenizde fayda var.

    Yazılım olarak:
    Bios olarak elinizdeki anakartın aynısının bios'u olmadıktan sonra pratik olarak birşey söyleyemem. Anlattığınız bios flashlama işlemini tam olarak anlayamadım ama bios flashlama yapan firmalar var onlarla temas kurabilirsiniz.

    Eğer sonuç alamazsanız 2. el bir anakart alabilirsiniz. 20-25TL gibi bir fiyata işinizi görebilecek bir anakart alabilirsiniz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0
    Teşekkür ederim cevabın için. Ben şöyle özetleyeyim csniper, öncelikle ben dfi anakartın üzerinde takılı olan parçaları Abit an7 ye taktığım da parçalar sorunsuz açılıyor an7 ile birlikte ve an7 nin biosundan bakınca sıcaklık değerlerine işlemci 31 C de geziyor. Ekran kartı ve ram de ısınma yok. Gelelim ramlari tek tek denemeye ben de 2 adet 512mb markalı ram var ve ben böyle sorun olur diye özellikle makine de (dfi) da tek ram kullanıyorum. Gelelim yazılım olayına ben internetten araştırdım epox 8rda3+, asus a7n8x deluxe, msi k7n2 delta2-Fsr, Abit an7 ve dfi lan party ultra-b de gördüğüme göre bios soketleri aynı yuvaları aynı. ve çoğu award bios kullanıyor. Baktım dfi in biosu nu çıkardım soketinden an7 nin de biosunu soketinden çıkardım. An7 nin kendi biosunu hafif bir şekilde an7 ye taktım ve bilgisayarı açtım, açtıktan sonra elimle biosu aldım an7 den ve dfin kini taktım tam oturacak bir şekilde bilgisayarı kapamadım ve usb bellekten yüklediğim dfi biosunu an7 ye takmış olduğum dfi biosuna awdflash.exe programı ile aktardım. Güzel bir şekilde yüklendi ve kapatıp dfi biosunu an7 den çıkarıp dfi yine taktım ve açtım yine açılmadı eskisi gibi. Sitelerden araştırdım bios nasıl flaşlanır diye bu şekilde öğrendim ve bios çipleri ve anakartlar üzerindeki yuvalar uygun diye bu işlemi yaptım dfi bios çipi ile an7 bios çipi farklı mı? Yapamaz mıyım bu uygulamayı? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Biliyorum soket-a anakartlar 20-40 tl arası satılıyor forum da ama ben bu anakartı kendim çalıştırabilmek istedim o yüzden uğraştım.
    Konu x2ykCyb1 tarafından (16-07-2010 Saat 01:21 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0
    2j2e2qx Resmi Resimleri - Upload.gen.tr

    j161b9 Resmi Resimleri - Upload.gen.tr

    Bu yukarıdaki iki anakrtın bios ları üzerinde bendekiler de böyle.

    DSC00001-- Resmi Resimleri - Upload.gen.tr

    Bu bende ki bioslar bunlarla flaşlama işlemi yaptım iki farklı bios ile flaşlama yapamaz mıyım?

  5. #5
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Eğer yaptığınız işlem bu ise açılmama ihtimali çok yüksek. Çünkü farklı model bile olsa açılmama ihtimali var. siz bırakın farklı modeli, farklı markaların bios'unu yüklemişsiniz. Bir tanesi Epox, diğeri MSI sizdekide ise DFI. Bu şekilde çalışması zaten bir mucize olurdu.

    Olması gereken, sizdeki anakartın aynısından hatta aynı revizyona sahip bir anakartın bios'u ile flashlama işlemiydi. Ya bu söylediğim gibi bir işlem yapın (ki aynı marka ve model biraz zor bulunur) ya da diğer seçenekleri değerlendirin. Yeni anakart alımı gibi...
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  6. #6
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0
    Bu gece tekrar denedim de flaş yapma olayını, bios çipine yedekleme yaparken şu hatayı yapıyor. "The program file's part number" 2. mesaj ise "does not match with your system!" diyor. Alt tarafta da "MacAddr: Safe:FF328DF000E73900" anladığım kadarı ile bios uyuşmuyor yazmak için anakart macadress i uyuşumuyor demek istiyor sanırsam doğru mu anlamışım. Bios flaşı yapmak için aynı anakartlardan lazım herhalde bana.

    Akşam internetim koptu, yazamadım. Akşam tekrar deneme yaptım. Ve sizin bugün yazdığınızı şimdi anlamış oldum akşam da bana aynı şey oldu ben an7 açık iken dfi biosu nu yuvasına oturuyor diye yazmaya kalktım ama anakartın mac adresi ile bios uyuşmadığı için dediğiniz gibi anakart farklı anakartı geç bios lar farklı o yüzden aynı anakart ve biosları bulmam lazım bu da şansa kalıyor dediğiniz gibi ben 30 tl ye forumlardan bir soket-a anakart alayım. Elime dfi biosu geçerse denerim bu işi. Teşekkür ederim yardımlarınız için kolay gelsin.
    Konu x2ykCyb1 tarafından (16-07-2010 Saat 17:42 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. anakartım sustu yardım lütfen
    By SAKARYALI in forum Donanım Teknik Destek
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03-12-2008, 10:06
  2. Anakartım yanmış olabilirmi???
    By kritoz in forum Anakart (Mainboard)
    Cevaplar: 29
    Son Mesaj: 24-09-2007, 20:21
  3. 1st mainboard VII3 marka anakartım var
    By limskrigma in forum Anakart (Mainboard)
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 30-07-2007, 10:52
  4. anakartım ram olarak en son kaça kadar destekler..
    By kaan_turkoglu in forum Bellek
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 05-01-2007, 13:45

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2