AOC, göz sağlığınız için Anti-Blue Light özellikli titreşimsiz ekranlarla karşınızda
Amsterdam, 7 Ocak 2015 – AOC, yeni ekran koleksiyonunda, ekran başında geçirilen uzun sürelere eşlik eden risklerin azaltılması için bir çözüm buldu. İşte bu nedenle 22 inçlik (55.9 cm) ve 24 inçlik (61 cm) yeni ekranlar yenilikçi teknolojilerle donatıldı: Anti-Blue Light ve Flicker FREE. Retina yorgunluğu ve makula dejenerasyonu gibi sağlıkla ilgili konulara eğilen AOC’nin Anti-Blue Light teknolojisi, renk doğruluğunu etkilemeden zararlı mavi ışığı %90’ın üzerinde azaltıyor. Ayrıca, Flicker FREE teknolojisi de ortaya çıkabilecek göz yorgunluğunu izleyici farkında bile olmadan önlüyor.
Mavi ışığı azaltırken gerçek renklere bağlı kalma
Önemli verilere göre, ekran aygıtlarının mavi ışığına aşırı maruziyet retina yorulmasına neden oluyor, bu da yaşa bağlı makula dejenerasyonu (ARMD) ile doğrudan bağlantılı. Merkezi görmenin kötüleşmesi ya da tamamen kaybedilmesi ise bu hastalığın belirtileri oluyor. Ekranların yaydığı zararlı mavi ışığı azaltmaya yönelik önceki çalışmalar, temel olarak yazılım temelli yaklaşımlarla ve özel gözlükler ya da ekran önüne konan kaplayıcı cam gibi filtre mekanizmaları ile mavi ışığı engellemekle sınırlıydı. Öte yandan da kullanıcıların renk doğruluğu üzerindeki olumsuz etkileri kabullenmesi gerekirdi. AOC’nin yeni Anti-Blue Light modelleri E2276VWM6 ve E2476VWM6, dalga boyu pikini zararlı olan 450 nm düzeyinden daha güvenli olan 460 nm düzeyine çeken özel bir LED teknolojisine dayanıyor. Böylece hem zararlı mavi ışık %90’ın üzerinde azaltılmış oluyor hem de doğru renk üretimi için tam da yetecek miktarda mavi ışığın yayılması sağlanıyor.
Flicker FREE ile daha sağlıklı ve daha iyi
Kullanıcı sağlığı, ekran üreticisi AOC’nin ciddiye aldığı bir konudur. İşte bu nedenle, AOC’nin yeni modelleri E2276VWM6 ve E2476VWM6, yenilikçi Anti-Blue Light teknolojisinin yanı sıra, aynı zamanda hiç titreşimi olmayan bir görüntüleme deneyimini de mümkün kılan bir özellikle donatıldı. Titreşim, ekran yenilenirken bir monitörün LED arka aydınlatma kontrol noktasının parlaklık düzeylerini ayarlamasıyla ortaya çıkan yanıp sönme efektidir. Bu durum, gözleri kullanıcı farkına bile varmadan etkileyebilir ve gözlerin yorulmasına sebep olabilir. Bu nedenle, Flicker FREE özelliği, titreşim kaynaklı çeşitli göz sağlığı sorunlarının azaltılmasına yardımcı olur.
Mükemmel bir masaüstü deneyimi yaratmak
E2276VWM6 ve E2476VWM6 monitörleri sağlıkla ilgili faydalarının yanında, bir dizi farklı kullanışlı özelliğe de sahip. Örneğin, özellikle hafif olan modellerde, canlı ve parlak renklerin yanı sıra 1920 x 1080 Full HD çözünürlük de sunuluyor. Android tutkunları için ise MHL 2.0 (Mobil Yüksek Çözünürlüklü Bağlantı) işlevine sahip bir HDMI konektörü var. Bu da, akıllı telefon ve tablet ekranlarının doğrudan büyük 22 ya da 24 inçlik monitör ekranına yansıtılabileceği anlamına geliyor. MHL 2.0’ın en özel yanı da, sadece tek bir kablo ile, ses, görüntü dosyaları yürütülürken veya internette dolaşırken aynı anda çevre birimlerinin şarj edilebilmesi. Dahası, her iki modelin de 1 ms ve 2 ms’lik son derece kısa piksel tepki sürelerine sahip olmaları, onları çalışmak, hız dolu aksiyon görüntülerini izlemek ya da oyunların tadını çıkarmak için mükemmel kılıyor.
AOC, her iki model için yerinde değişim hizmetini de içeren 3 yıllık bir garanti sunuyor.
Anti-blue Light ve Flicker FREE teknolojisine sahip E2276VWM6 modelinin tavsiye edilen perakende satış fiyatı 209 USD (KDV hariç). E2476VWM6 modelinin fiyatı ise 289 USD (KDV hariç). Her iki ürün de Şubat ayından itibaren piyasada bulunabilecek.
Yüksek çözünürlüklü görselleri buradan indirebilirsiniz::Index of /downloads/AOC/Anti-Blue_Light