3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    158
    İtibar Gücü
    0

    Apple'dan yeni iPodlar, yeni film servisi ve yeni iTunes

    Özellikle son yıllarda tasarımları ile kendi trendini yaratabilen yegane firmalardan biri olan Apple, marka imajına en büyük katkıyı yapan ve yakaladığı satış rakamları ile firmanın yüz akı olan iPodlara yeni modeller ekledi. Yeni modeller içinde ön plana çıkanlar, değişik renklere bürünen iPod Nanolar ve yeni Shuffle oluyor.



    Firmanın iPod üzerinde yaptığı geliştirme çalışmalarına baktığımızda ilk dikkat çeken, bir önceki seriye göre parlaklığı yaklaşık olarak %60 oranında arttırılan ekran oluyor. Bu sayede özellikle ışıklı veya karanlık ortamlarda ekranın kullanımının zorlaşması gibi bir takım sorunları Apple bu sayede halletmeye çalışmış. Yeni iPodlar da özellikle video oynatım süresi de eskiye nazaran bir hayli iyileştirilmiş. Yenilenen iPodlar içinde ürün gamının en üst seviyesini 80GB'lık hard diskle yüksek depolama alanı sunan ve 6,5 saat video oynatabilen model oluşturyor.

    Yeni modeller içinde iPod Nanolar oldukça etkileyici. Siyah, Yeşil, Mavi, Gümüş, Pembe gibi artan renk alternatfilerinin yanı sıra 2GB, 4GB ve 8GB'lık modelleri ile de dikkat çekici. Bu modeller içinden 2GB'lık olanın sadece Gümüş renkte satılması beklenirken, 8GB'lık model tüm renkleri kapsayacak. 4GB'lık modelde ise firma büyük ihtimalle siyah hariç tüm renkleri kullanacak. Bunlara ek olarak iPodlar ile birlikte başta yeni şarj aleti olmak üzere bazı yeni komponentlerin de ürün ile birlikte gelmesi bekleniyor. Yeni iPod Nano abisi gibi bazı oyunları da yanında getirecek. Başta Pac Man olmak üzere gelecek oyunların dışında, iTunes'un üzerinden $4,99'a yeni oyunlarda satın alınabilecek. Apple'ın iddiasına göre yenilenmiş iPod Nanolar ile 24 saat aralıksız müzik dinlenebilecek. Belirtmekte fayda var bir önceki seride kullanılan plastiklerin kolayca çizilmesi ve tahrip olmasına karşı Apple yeni seride alüminyum kullanarak bu sorunun önüne de geçmeye çalışmış. Yine firmadan gelen bilgilere göre özellikle çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için Apple ilk etapta iPod Nanoların kutularını %52 oranında küçülttü. Tabii burda çevre bilincinin yanında maliyet hesapları da dikkate alınmıştır. iPod Nanoların fiyatlarının şu şekilde olması bekleniyor;

    * 2GB: $149 - Sadece gümüş
    * 4GB: $199 - Siyah hariç tüm renklerde
    * 8GB: $249 - Tüm renklerde



    Küçük ve ekransız olması ile bilinen Apple'ın Shuffle'ı da değişimden nasibini aldı. USB Stick tarzında yakaya takılabilir formatta tasarlanan ve firmanın dünyanın en küçük MP3 çalar'ı olarak lanse ettiği yeni Shuffle, 1GB bellek ile birlikte yurt dışında yaklaşık 79$'lık fiyat etiketi ile satılması bekleniyor.



    Apple ayrıca iTunes üzerinden resmi film satışlarına da başlıyor. Stüdyolar ile yapılan görüşmeler sonucu firma artık tek arayüz üzerinden film ve müzik satışı yapabilcek. Apple'ın anlaşmaya vardığı ve filmlerini satacağı stüdyolara arasında, Miramax, Pixar (Apple Pixar'ı Walt Disney'e satmıştı), Touchstone Pictures ve Walt Disney Studios yer alıyor. İlk etapta bu firmalara ait 75 filmin devreye girmesi bekleniyor. Aslında beklenen, Warner Bros ve Paramount gibi Holywood'un daha büyük çaplı firmaları idi fakat şuan için bu firmalar ile görüşmelerin hangi aşamada olduğuna dair herhangi bir bilgi açıklanmış değil. iTunes üzerinden tv şovlarının ve nispeten eski sayılabilcek filmlerin $12,99, güncel filmlerin ise $14,99'luk fiyat etiketi ile satılması bekleniyor.



    Apple iTunes üzerinden filmleri 640x480 gibi bir çözürnürlükte kodlanmış olarak satacak. Firmanın bu noktada iddiası filmlerin görüntü kalitelerinin DVD kalitesinde olacağı yönünde. Fakata bu noktada DVD filmlerin çözünürlüklerinin 720x480 olduğunu da unutmamak gerekiyor. Ses konusunda ise filmlerin Dolby Digital desteği ile gelmesi bekleniyor.

    Firma film ve müzikler satışları için iTunes yazılımının yeni versiyonunu da duyurdu. 7. jenerasyon iTunes geliştirilmiş özelliklere de sahip. Bunlar arasında geliştirilmiş film ve müzik listeleme, albüm kapaklarına göre görünütleme ve değişik parametlere göre hızlı arama fonksiyonu gibi özellikler yer alıyor.

    Ayrıca yeni iTunes H.264 olarak kodlanmış filmleri de destekliyor. Apple'ın yeni film satış servisi'nin de iTunes üzerinde devreye girmesi ile birlikte bir önceki modelde desteklenen 320x240 boyutlarındaki video çöznürlüğü de 640x480'e çıkarılmış durumda. Apple iTunes'u MacOS X ve Windows XP destekli olarak download'a sundu.

    LİNK: http://www.apple.com/itunes/

  2. #2
    Donanımcı Array sergenyapim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2006
    Yer
    Sivas
    Mesajlar
    696
    İtibar Gücü
    0
    Bilgilerin için saol

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0
    zamanı geldiğinde bir ipad servisi ne ihtiyaç duyarsanız Apple iPhone iPad Macbook Teknik Servis Bakırköy Yeşilköy Ataköy adresini ziyaret edebilirsiniz. Her türlü ipad problemlerini çözebiliyorlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2