![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 2
İtibar Gücü: 0
![]() |
bilgisayar usb uyumsuzluğu
merhabalar, bilgisayarımı virüsten ötürü formatladıktan sonra kurulumu yapıdı ve bilgisayar şu an usb çıkışlarına bazen güç verip bazen vermeme durumu söz konusu.ayrıca usb mouse veya kamera takıldığında klavye kitleniyor ve tepki vermiyor.bununla ilgili olarak ram uyumsuzluğunu kontrol etmem söylendi.yeni ram'i söktükten sonra da aynı problem devam ediyor.daha önce defalarca sistem kurulup silinmiş olmasına rağmen böyle bir problem olmamıştı.driverlarıda güncellendiği halde usb sorunu ve klavye bahsettiğim sorunlara devam etmektedir.konu hakkında fikirlerinizi bildirirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Haber Editörü
![]() Üyelik tarihi: Dec 2006
Nerden: Cehennemin dibinden. Annem yolladı.
Mesajlar: 2.117
İtibar Gücü: 4
![]() |
İşletim sistemi XP ise Service pack1 olmasına dikkat ediniz. ayrıca USB bağlantı noktalarını da anakart üzerinden kontrol etmenizde fayda var (Onboard değilse.) USB bağlantı noktalarında sorun oluşmuş olabilir.
__________________
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Administrator
![]() |
Sheone arkadaşımız sanırım yanlış yazmış. Sisteminizde Service Pack 2 kurulu olmalı.
Anladığım kadarıyla sisteminize en bir ram almışsınız. Yeniden işletim sistemi kurunca mouse yada kamera takınca klavye sorun çıkartıyor. Öncelikle sisteminizin bileşenlerini ve güç kaynağınızı yazınız. Anlattığınıza bakılırsa klavye dışında bir aygıt takılı değilken bir sorun olmuyor. Yaptığınız son eklemelerle PSU'nuz yetersiz kalıyor olabilir. PSU'da bir sorun yoksa yazılımsal olarak bir sorun ortaya çıkıyor olabilir. Sürücülerdeki çakışma nedeniyle yeni takılan donanımla klavyeniz çakışabilir. Bunun için USB sürücüleri başta olmak üzere taktığınız donanımların sürücülerinin güncelliğini kontrol ediniz. Taktığınız USB kameranın kablo uzunluğuda fazla olmamalı. Kameranın kendi kablosu dışında fazlaan kablo kullanımı sorun çıkarma olasılığıda artmaktadır. Ön panelde bulunan bağlantıları kullanıyorsanız usb bağlantılarının doğru yapıldığını kontrol ediniz.
__________________
"Her şeyin bir nedeni vardır ve her nedenin de bedeli. Herkes bir bedel ödemek zorundadır." Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Haber Editörü
![]() Üyelik tarihi: Dec 2006
Nerden: Cehennemin dibinden. Annem yolladı.
Mesajlar: 2.117
İtibar Gücü: 4
![]() |
evet yanlış yazmışım :S PSU'nun 5V'luk bir bileşen ile kasılması olayı çok zordur ama yine de başka bir PSU ile tekrar denenmeli. PS/2 bağlantılarının kontrol edilmesinde fayda var, çok fazla çakışma sorunu çıkarabiliyorlar. USB klavye ya da mouse PS/2 bağlantısına çevrilmişse çıkartılıp denenmeli.
__________________
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. Konu sheone tarafından (03-12-2008 Saat 05:05 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Seviye 5
![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Nerden: Ordan
Mesajlar: 1.148
İtibar Gücü: 0
![]() |
Anakart üzerinde jumperlar var 5V veya 5V SB kullanmak için.Ondan varsa anakartta,onu ayarlamak lazım.
__________________
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. "The difficult we do right away. The impossible takes slightly longer." To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 14
İtibar Gücü: 1
![]() |
daha onceden kullandıgın usb aygıtlarını yanı kamera bellek bunları sımdı kullanamıyorsun sanırım. bulaşan virus formatladıgın sektor dısında bır yere yanı 2 cı bolumede bulasmıs olabılır benım tavsıyem komple fdisk atman makinana. piyasada o kadar sacma sapan sorunlar cıkartan virüsler varki bir bilgisayar kullanıcısı olarak lanet etmemek elde değil.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
| Donanım forumu - oyun - oyun hileleri - oyun - voip - eğlence - panasonic servis - Adsl |
![]() |