2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    246
    İtibar Gücü
    13

    Artık tablet dershanesi var

    Üniversiteyehazırlanan öğrenciler artık deneme sınavlarını tablet bilgisayarlardan çözüyorve Türkiye’de ilk kez uygulanan algoritma sayesinde gerçek performansları değerlendirilipyorumlanıyor.

    Buprototip uygulama ÖSYM’nin yapacağı sınavlara ve ara sınıflardaki derslere hazırlananöğrenciler için geliştirildi. Uygulamada LYS sınavına hazırlanan öğrencileriçin ağırlıklı olarak temel bilimler olan matematik ve geometri sınavları ilebirlikte diğer derslerin sınavları yer alıyor.


    Adaylar bu sistem ile LGS ve LYS sınavlarına yönelik hazırlanandeneme sınavlarını www.osysdershanem.com sitesine girdikten sonra tabletlerine indirerekkendilerine uygulayabilecekler. Uygulama internet sitesinin yanı sıra androidtabletler için “Google Play” ve iPad için ise “App Store”dan da indirilebiliyor.

    Uygulamada aday sınav sırasındasoruları sırasıyla görebileceği gibi, diğer soruları da dilediği zamaninceleyebiliyor. Ekranda yer alan kronometre sayesinde kalan zamanını takipedebiliyor. Dilerse sınav zamanını durdurabiliyor ve sonra yenidenbaşlatabiliyor.

    Sınavı bitiren öğrenci bu uygulamanınen önemli özelliği olan ‘sınav sonuç ve yorumu’ bölümüne geçip, sınavdakibaşarısını yüzde oranı ile görerek hem matematikte hem de geometride durumunuayrı ayrı inceleyebiliyor. Sorularda yer alan bilgilerden hareketle iç içe veçapraz hazırlanmış bir dizi algoritma ile oluşturulan bu bölüm, adayın doğruları,yanlışları ve boş bıraktığı sorulardan yola çıkarak kendisi hakkında bilgisahibi olması üzerine kurulu.

    Hazırlanan bu algoritma sayesinde adayınyanıtları eşliğinde hangi matematik ve geometri konuları hakkında bilgi sahibiolduğu, hangi soruya doğru yanıt verebileceği ve hangi soruya kafadan atmayanıt verdiği rahatlıkla yorumlanabiliyor. Adaylar, sınavsonucunda verilen detaylı yorum ile o anki durumlarını görebiliyorlar. Böylece öğrenci uygulama tarafından kendisiiçin en faydalı olacak şekilde doğru tavsiyelerle yönlendiriliyor.

  2. #2
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2020
    Mesajlar
    79
    İtibar Gücü
    4
    Aynı hizmet liseye hazırlanan lgs öğrencileri için de var mıdır acaba? Zira çok yararlı bir sistem gibi gözüküyor. Bulunmaması durumunda yapılır ise iyi işler yapacağını düşünüyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Apple’ın tablet bilgisayarı 2010 yazında çıkabilir
    By cem_alz in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 21-07-2009, 09:50
  2. tablet pc türkçe giriş
    By ugurgr in forum Teknik Destek (Yazilim)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06-03-2009, 11:39
  3. Özgün dershanesi
    By semih_efendi in forum Genel
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03-04-2007, 17:16
  4. tablet pc ve notbook
    By KaRa_KRaL in forum Notebook
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23-08-2005, 18:10
  5. Toshiba dan Dönüştürülebilir Tablet PC.
    By ЯeboR in forum Donanım Haberleri (Portal Haberleri)
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 09-06-2005, 13:23

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2