2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21

    Post ASRock Fatal1ty P67 Professional Anakart İnceleme


    ASRock birkaç yıl önce bıraktığı sadece giriş seviyesinde ürünler üreten firma kimliğinden oldukça uzaklaşmak istiyor. Keza artık birçok üst seviye ürünü ile kullanıcıların beğendiği bir firma oldu. ASRock Fatal1ty P67 Professional modeli de Intel'in Sandy Bridge işlemcileri için üst seviyede tasarlanmış bir ürün olarak göze çarpıyor.

    Bu model, üstün hız aşırtma kabiliyetinin yanında bir adet yüksek kaliteli fareler için konumlandırılmış 1000 MHz USB portu, çift Gigabir ethernet yuvası, HD ses çıkışı ve 3lü SLI desteği ile ne kadar kaliteli bir anakart olduğunu ispatlıyor.

    Bazı bileşenler için seçilen kırmızı renk siyah PCB üzerinde oldukça hoş durmuş. Soğutma sistemi de bu zarafeti bütünleyen bir yapı olarak göze çarpıyor. Altın renkli kapasitörler de oldukça sevimli görünüyor (=.

    Birçok anakartta çift slot kaplayan ekran kartları yüzünden kullanılamaz hale gelen PCIe x1 slotları bu kart üzerinde oldukça mantıklı bir şekilde konumlandırılmış. Bu slotlardan bir tanesi ilk PCIe x16 slotunun üstünde ve bir diğeri de ikinci PCIe slotunun üzerine yerleştirilmiş. Fakat üst seviye bir oyun sistemi kuracaksanız ve bu sistemde çift slot kaplayan ekran kartlarını düşünüyorsanız birinci PCIe x16 slotunun altındaki PCI slotunuzdan vaz geçeceksiniz.

    Bunun dışında olumsuz olabilecek başka bir slot özelliği de PCIe x16 slotlarının bant genişliği ile alakalı. Maalesef 3lü x16 SLI sistemi kurmak bu kartta mümkün değil. Eğer iki kart ile çift SLI sistemi yapacaksanız ikinci slot x8 olarak, 3lü SLI yapacaksanız da üçüncü PCIe slotu x4 olarak otomatik bir şekilde ayarlanacaktır. Yani çift SLI için x16-x8, 3lü SLI için x16-x8-x4 şeklinde bir dağılım olacaktır.

    Anakartın üzerinde bulunan altı adet kırmızı rekli SATA slotları SATA 3.0 arabirimi ve dört adet siyah slot da SATA II arabirimi olarak çalışmaktadır. Kırmızı slotların biraz aşağısında da açma/kapatma ve yeniden başlatma butonları ile kontrol LED'i bulunmaktadır.

    Arka panel üzerindeki kırmızı USB portlardan en üstteki sıradan görünse de 1000 MHz frekans ile çalışan Fatal1ty portudur. Bu port özel olarak oyuncu fareleri için oldukça yumuşak ve keskin hareketleri mümkün kılmak için konumlandırılmıştır. Ayrıca arka panelde olası hız aşırtma sorunlarına karşı kullanabileceğiniz bir CMOS resetleme butonu da dahil edilmiş.

  2. #2
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    6
    İtibar Gücü
    0
    Çok güzel bir anakart bir çok özelliği var her türlü şeyi desteklemekte , alınr ama fiyatıda önemli tabi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. ASRock P55M Pro anakart
    By sheone in forum Donanım Haberleri (Portal Haberleri)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03-12-2009, 16:31
  2. Asrock x58 anakart
    By babaeski in forum Anakart (Mainboard)
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 11-09-2009, 02:47
  3. ASRock A770CrossFire Anakart
    By sheone in forum Donanım Haberleri (Portal Haberleri)
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 23-01-2009, 14:35
  4. ASRock AOD790GX/128M anakart
    By sheone in forum Donanım Haberleri (Portal Haberleri)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30-08-2008, 07:16
  5. Asrock P45R2000-WiFi anakart
    By sheone in forum Donanım Haberleri (Portal Haberleri)
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 28-08-2008, 17:18

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2