Farklı türler denemeyi seven yazarlarımızdan Ayşe Kulin kitapları arasında bu kez bir distopya romanına yer vermeyi tercih ederek şaşırtmıştır. Romana konu ülke, karanlıkta geçen günler yaşamaktadır ve bu da hayatlara mutsuzluk, soğukluk ve bunalım olarak yansımıştır. Kulin’in Ramanis Cumhuriyeti adını verdiği bu ülke baskı ile yönetilen ve insanları diledikleri gibi yaşama haklarının ellerinden alındığı, muhalif olmaya izin verilmeyen bir ülke olarak tasvir edilmiştir. İnsanlar arasında katı bir sınıflandırma yapılmaktadır ve bunu sağlamak için de herkes boynuna sınıfına uygun renkte atkı takmak zorundadır. Her kitabında kadınlarla ilgili sorunlara mutlaka değinen Kulin distopyasında da yok sayılan, eğitimi engellenen kadınlardan söz etmektedir.

Ayşe Kulin Kitapları Arasında ‘Nefes Nefese’ Okuyacağınız Bir Roman

Nefes Nefese Ayşe Kulin kitapları arasında adı gibi hızlı bir şekilde okunabilen bir kitap olarak öne çıkıyor. Osmanlı’nın son dönemdeki paşalarından birinin kızı ile Musevi bir gencin aileler tarafından onaylanmayan ancak evlilikle sonuçlanan aşkını konu ediniyor. Ailelerin tepkilerin kaçmak isteyen ve bu nedenle Fransa’ya gitmeyi tercih eden gençleri ise bu kez Musevi avı ile mücadele beklemektedir.

Çocuklar İçin Ayşe Kulin Kitapları

Ülkemizin farklı kategorilerde en fazla eser veren yazarlarından biri olan Ayşe Kulin öyküden denemeye, araştırmadan romana pek çok kitaba imza atmıştır. Yazarın eserlerinin bir bölümü filme çekilmiştir. Kulin’in eserleri yalnızca ülkemizde ilgi görmemektedir, yabancı dile çevrilmiş kitapları da bulunmaktadır. Ayşe Kulin kitapları arasında çocuklar için yazmış olduğu Sit Nene’nin Masalları kitabı da yer almaktadır. bkmkitap.com adresinden çocuklar için yazmış olduğu ve Müjdat Gezen tarafından resimlenen masal kitabı yanında bir bölümü ödüllü olan diğer eserlerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.