Berlin, Almanya - 3 Eylül 2015 (IFA Show) – Bugün, Wacom® fikirleri kaydetmek, şekillendirmek ve şekillendirmek için el yazısıyla not alınmasını sağlayan akıllı kağıt Bamboo Spark’ı tanıttı. Bamboo Spark’ta not defterine yazılan fikirler asla kaybolmuyor. Wacom’u yeni ürünü, sadece bir butona basıldığında yazılan veya çizilen her şeyi Wacom Bulut ile senkronize ediyor ve daha sonra üzerinde düzenleme yapmak üzere kaydediyor.

Kağıttan Buluta, Buluttan Hayata
Bamboo Spark, fikirleri hem fiziksel hem de dijital mürekkeple kaydederek daha sonra üzerinde düzenleme yapmak üzere saklamak için uygun bir yöntem sunarak not almayı 21. yüzyıla taşıyor. Yazılı not almak ve fikirlerini paylaşmak için kağıt üzerinde kalemle çalışma özgürlüğü ve basitliğini tercih eden herkes için Bamboo Spark’ın mükemmel bir çözüm olduğunu dile getiren Wacom tüketici ürünleri kıdemli başkan yardımcısı Mike Gay, “İster yoğun çalışan profesyoneller olsun, isterse internete bağlı olan öğrenciler veya hobi tutkunları olsun, Bamboo Spark nereye giderseniz gidin sizinle birlikte gelerek size fikirleri ne zaman ve nasıl kaydedeceğinizi belirleme özgürlüğünü veriyor. Sınıfta not almadan evde yeniden modelleme projesinin çizimini yapmaya kadar, Bamboo Spark kavramlarınızı düz kağıda kaydetmenizin ve tek bir butona basarak fikirlerinizi daha sonra düzeltmek veya paylaşmak üzere buluta zorluk çekmeden taşımanızın basit bir yolunu sunuyor” diyor.

Nasıl Çalışıyor
Bamboo Spark, klasik mürekkepli kalemin verdiği dokunma keyfini şirketin temel dijital kalem teknolojisini akıllı kalem ve akıllı kağıtta birleştiriyor. Ürün, kullanıcıların Bamboo Spark’ın klasik mürekkepli kalemiyle çoğu A5 (148 x 210 mm veya 5.83 x 8.27 inç) kağıt üzerinde yazı yazmasına ve çizim yapmasına imkan tanıyor. Akıllı kağıdın Bamboo Spark kalemle iletişim kuran EMR (Elektromanyetik Rezonans) paneli, Wacom markalı profesyonel ürünlerde kullanılan aynı teknolojiye sahip, bu sayede kanıtlanmış ve mükemmele yakın bir dijital girdi sunuyor.

İlk kullanım aşaması oldukça kullanıcı dostu. Bamboo Spark uygulamasını iOS veya Androit işletim sistemi ve Bluetooth® Smart teknolojisine sahip bir cihaza indirmeniz yeterli. Cihazı uygulamayla eşleştirdikten sonra fikirlerinizi yaratmaya başlayabilirsiniz. Her bir darbe, sadece cihazın ortasındaki butona basıldığında uygulamada saklanıyor ve çevrimdışıyken bile 100 sayfa saklanabiliyor. Bamboo Spark uygulamasındaki notlarınızı düzenleyebilir ve düzeltebilir veya Bamboo Paper, Evernote veya Dropbox’a aktarabilirsiniz. Ücretsiz Wacom Bulut hesabı, kullanıcıların farklı cihazlardan saklanan içeriğe erişmesine imkan tanıyor. Yaklaşık olarak 8 saatlik kesintisiz kullanım süresi için Bamboo Spark kağıdın USB kablosu ile şarj edilmesi gerekiyor. Bamboo Spark kalemi, geleneksel mürekkep ile kağıt üzerindeki mürekkebin hemen dijital içeriğe dönüşmesine izin veren, firmanın en gelişmiş EMR teknolojisini birleştiriyor. Wacom’un e-mağazasından mürekkep dolumu yapabilirsiniz, mürekkep dolumdan sonra 3 aya kadar kullanılabiliyor.

Karşınızda mürekkep interneti
Bamboo Spark, gücünü Wacom’un farklı ve birbiriyle bağlantılı ekosisteminden alıyor. Bamboo Spark uygulaması, elle yazılan notları ve çizimleri dijital olarak yakalayarak doğrudan eşleştirilen bir akıllı telefona veya tablete aktarıyor. Bamboo Spark uygulamasında küçük düzeltmeler yapılabiliyor. Daha kapsamlı düzeltme yapmak isteyen kullanıcılar için, Wacom’un Premium not alma uygulaması Bamboo Paper, tablet kullanıcılarının WILL™ evrensel mürekkebi sayesinde dijital çalışmalarını daha zengin hale getirmesine imkan tanıyor. Wacom Mürekkep Katmanı Dili (Wacom Ink Layer Language) WILL, yazılım, donanım veya işletim sistemine bakılmaksızın kalem girdisini (darbe) işleyen ve yakında sektör standardı haline gelecek bir program.

Inkspace, tüm yaratıcı düşünceler, notlar ve çizimler için bir merkez niteliğinde. Inkspace, kullanıcıların içeriklerini tek bir yerde görmesini ve düzenlemesini sağlayan ve masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan erişilebilen bir web portalıdır. Dosyalar.WILL, .jpg veya .pdf formatında saklanabilir. Wacom ekosistemi dışında, Evernote veya Dropbox gibi uygulamalarla senkronizasyon da mümkün.

2016 yılında, Wacom el yazısını tanıma ve diğer çığır açan uygulamalar gibi ileri düzey yazılım özelliklerini Bamboo Spark’a eklemeye devam edeceklerini belirten Mike Gay, bu ürünün kullanıcı taleplerine ayak uyduracağını ve tüketicilerin farklılaşan ihtiyaçlarına göre değişeceğini vurguluyor.

Satış ve Fiyat
Bamboo Spark, üç model olarak çıkacak olup fiyatları $159.95 (ABD Doları), €159.90 (EURO)*, £119.99 (GBP)* olacak. Akıllı telefon, kalem, kartvizit ve kağıt taşıma cebi olan Bamboo Spark; kaliteli neoprenden yapılan tablet gözüne sahip Bamboo Spark tablet ve/veya akılı telefon, kalem ve kağıt için yer sağlıyor ve özelikle iPad Air 2, kalem ve kağıt için tasarlanan iPat Air 2 kılıfı (snap-fit) olan Bamboo Spark. Ink kartuşları, üçlü paketler halinde $9.99’a (ABD Doları). Bamboo Spark ve aksesuarlarının Wacom’un e-Mağazasından, Amazon ve diğer elektronik perakende satış sitelerinden Ekim itibariyle satışa sunulması bekleniyor.

*Tüm fiyatlar KDV dahil EURO ve İngiliz Sterlini (GBP) cinsinden verilmiştir.

Bamboo Spark hakkında ayrıntılı bilgi için Bamboo Fineline 2 | Wacom adresinden ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

-son-
Wacom Hakkında

1983 yılında kurulan Wacom, 150’yi aşkın ülkede pazarlama ve dağıtım süreçlerini destekleyen ofislere sahip olan ve merkezi Japonya’da (Tokyo Borsası 6727) bulunan küresel bir şirkettir. Wacom’un vizyonu, doğal arayüz teknolojileri sayesinde insanları teknolojiye yakınlaştırmaktır, bu vizyon sayesinde Wacom interaktif kalem tabletleri ve ekranları alanında ve aynı zamanda dijital imzaların kaydedilmesi ve işlenmesi için dijital kalemler ve çözümler alanında dünyanın lider imalatçısı haline gelmiştir. Wacom’un sezgiye dayalı girdi cihazlarının ileri teknolojisi, dünya çapında en heyecan verici resim, film, özel efekt, moda ve tasarımlardan bazılarını yaratmak için kullanılmıştır ve iş kullanıcıları ile bireysel kullanıcılara kişiliklerini ifade edebilecekleri lider arayüz teknolojisini sunmaktadır..
Dünya çapında milyonlarca insan cep telefonlarını, medya tabletlerini veya dizüstü bilgisayarlarını kullanmak ve bireysel yaratıcılıklarını ifade etmek için kablosuz ve bataryasız basınç algılayan dijital kalem teknolojisini kullanmaktadır. Şirket, büyük pazarlarda faaliyet gösteren öncü imalatçılara da OEM çözümleri olarak ürünlerini sunmaktadır. Wacom’un Wacom feel IT teknolojileri olarak adlandırılan arayüz teknolojisi, stratejik ortaklara entegre bir çözüm olarak da sunulmaktadır. Tablet PC imalatçılarının çoğu, bu markanın üstün kullanıcı arayüzü deneyimini sunma konusunda güvenilirliğine ve sahip olduğu ileri düzey özelliklere güvenmektedir.
Basın irtibat:
Jeroen van ’t Hoofd
Wacom Europe GmbH
Tel. +49 2151 3614-306
jeroen.vanthoofd@wacom.eu