Beton Vibratörü
İnşaat çalışma alanlarında kullanılan ve işleri oldukça kolaylaştıran inşaat araçlarından birisidir. Beton vibratörü günlük kullanımının ihtiyacı olarak inşaat sektöründe oldukça fazla ve her alanında kullanılabilmektedir. Beton kalıplarına dökülen beton, vibratör sayesinde titreşimli dalgalar yayarak döküm esnasında oluşan boşlukları doldurmaktadır.
Ne işe yarar?
Beton yapıların sağlamlığı ve güvenliği için oldukça önemli bir görevi olan beton döküm iyileştiricisi olarak bilinmektedir. Betonun tamamen homojen, eşit bir şekilde yayılıp özellikle temelde beton boşluğundan kaynaklı zayıflıklar ve boşluklar olmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Vibratör ismi yarattığı titreşimden dolayı konulmuş olan beton vibratörü ortaya çıkardığı titreşim dalgaları ile sıvı betonun kurumadan önce boşluk bırakmamasını ve her yere homojen olarak dağılmasını sağlamaktadır. Bu sayede beton iyice yayılarak temel sağlam bir hale gelir.
Beton Kovası
Beton Kovasının kullanıldığı alanlar arasında bina inşaatları, AVM inşaatları, baraj inşaatları, termik santraller, liman ve iskele inşaatları, metro inşaatları ve şaftlarında, tünel inşaatları ve şaftlarında, cami inşatları, stadyum inşaatları, minarede, kulelerde, baca içi beton dökümünde, prekast dökümünde, helikopterde beton dökümünde, bina çatılarına ve istinat duvarlarına mıcır sermek gibi birçok alanda kullanılır.
Beton kovasını kullanırken, bağlantı noktalarını uygun tonajda ve bağlantılarının düzgün olmasına dikkat etmek, halat veya zincirlerin yıpranmamış olmasına ve yine tonajlarına uygun şekilde kullanmak gerekir, beton-harç kovasını her kullanmadan sonra yıkamakta ve kalıp yağı ile yağmakta fayda vardır, bu ürünün ömrünü uzatır.

Perdah Makinası
Perdah makinası, dökülen beton henüz sertleşmemişken beton zemininin düzleşmesi, betonunun arasındaki boşlukların kapatılması ve zeminin daha sağlam olması için altında hızla dönen mala benzeri düz parçalar bulunan makine.