7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2014
    Mesajlar
    12
    İtibar Gücü
    10

    Thumbs up BorsaMax / Borsa Analiz yazılımı

    YENİ, YERLİ VE DEĞİŞİK BİR BORSA YAZILIMI

    - - - - - - - - - - - - - - - -
    DİKKAT
    BorsaMax yazılımı; Borsa İstanbul A.Ş. adresinde faaliyet gösteren borsaistanbul resmi sitesinin, herkese açık olarak excel formatında yayınladığı günlük hisse senedi kapanış verilerini grafik üzerinde göstermek ve analiz etmek üzere tasarlanmıştır. Asla ve asla YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA FAALİYET GÖSTERMEMEKTEDİR. Yazılım, hiç bir koşulda YATIRIM TAVSİYESİNDE BULUNMAMAKTA VE PARA KAZANDIRMA TAAHHÜDÜ VERMEMEKTEDİR. Bu yazılım esas alınarak kullanıcı tarafından yapılacak işlemler tamamen kullanıcıyı bağlar ve kesinlikle yazılım sahibi ile ilişkilendirilemez.
    - - - - - - - - - - - - - - - -

    ÖNSÖZ
    Doğadaki bazı etken maddelerin uygun oranlarda karıştırıldığında mucize bir ilaca ya da uygun olmayan oranlarda karıştırıldığında bir zehre dönüşebildiğini hepimiz biliyoruz. Çeşitli maddelerin uygun oranda karışımıyla nasıl ilaç ya da zehir elde edilebiliyorsa, finansal piyasalardaki hareketler de, uygun oranda uygun parametreler dikkate alınarak formülize edilebilir diye düşünüyorum. Ve bu programdaki asıl amacım, her insanın beyin yapısının farklı olmasından yola çıkarak beyni farklı çalışan farklı insanlar tarafından KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE uygun parametreler kullanarak düşen piyasada bile prim yapacak formüllerin üretilmesini sağlamaktır. Bazen nobel ödüllü matematikçilerin bile aklına gelmeyen bir çözüm, bağ-kur emeklisi sıradan bir halk insanının aklına gelebilir. Kendi adıma ben bu formüller üzerinde çalıştığımı ifade etmeliyim.

    Programın yazılmaya başlanmasının en birincil amacı; borsaların olmazsa olmazları ve adeta vücudumuzdaki faydalı bakteriler gibi çalışan spekülatörlerin düşen piyasada bile yaptığı hareketleri yakalamak ve kurguladığı senaryoya dahil olabilmektir. Sonuçta spekülatörler olmasa borsalar, tadı tuzu olmayan ve çok nadir tavanlar yaşayan hisse senetlerine sahip bir ortam olurdu ki bunu spekülatörlere en çok kızan insanlar bile istemezdi emin olun. Ve uzun yıllar süren gözlemlerime ve incelemelerime dayanarak söylüyorum ki spekülatörler temelde aynı hareketleri yapıyorlar. Yani bu hareketler bir takım matematiksel filtrelerden geçirilerek rahatlıkla formülize edilebilir. İşte bu programın çıkış noktası budur.

    Bu programın bir diğer amacı, piyasada çok bulunan ve profesyonel traderlar haricindeki yatırımcıların anlamakta zorlandığı "MACD üstten kesince alım/satım kararı verilir" yaklaşımından yatırımcıyı kurtarmak ve kendi anlayacağı türden sorgular ve filtrelerle alım satım kararlarını bilerek ve anlayarak vermesini sağlamaktır. Ayrıca kullandıkça göreceksiniz ki BorsaMax programıyla oldukça detaylı sorgularla Gelişmiş Seçim Filtresi (gsf) ve Ultra Gelişmiş Seçim Filtresi (Ugsf) oluşturarak interaktif şekilde bunların neticesini test ettikten sonra tutarlılığı test edilmiş ve size özel alım-satım karar sisteminizin oluşturulabilmesi oldukça kolaydır. Burada yanlış anlaşılmasın; kesinlikle tüm teknik analiz göstergeleri uzun araştırmalar sonucunda bulunmuş ve son derece saygı duyulası matematiksel ifadelerin neticesinde oluşmuştur. Bu konuda en hafif negatif bir imada bulunmak bile, aklı yerinde ve matematik bilgisi olan birinin yapacağı en son şeydir. Kaldı ki zaten burada oluşturacağınız sorgular bir anlamda o meşhur teknik analiz göstergeleriyle aynı sonucu verecektir. Tek fark; burada bunu kendiniz ANLAYARAK oluşturabilecek ve neyi neden yaptığınızı bilerek yapabileceksiniz. Yazıyı buraya kadar okuma ihtimaliniz % 0,1 (binde bir) olmasına rağmen okuduysanız ayrıca teşekkürlerimi bildirerek son olarak şunu ifade etmek istiyorum: Yapıcı eleştirilerinizi ve önerilerinizi lütfen her zaman gönderiniz fakat LÜTFEN AMA LÜTFEN PROGRAMI ANLAMADAN/İNCELEMEDEN YIKICI ELEŞTİRİDE BULUNMAYINIZ. Bunu çok rica ederek ifade ediyorum çünkü bizim millet olarak en belirgin negatif özelliklerimizden biri; anlamadığımız şeyleri inkar etmek ve basite alarak eleştirmektir. Sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler dileğiyle.

    - - - - - - - - - - - - - - - -

    VIRUSTOTAL.COM SİTESİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA
    Programı virustotal.com sitesinde taratmanıza gerek yok çünkü taratılmışı var. Ben tarattım ve doğal olarak trojan uyarısı verdi. Şimdi lütfen sakin olunuz, elinizdeki mouse' u yavaşça masaya bırakınız ve lütfen okuyunuz.

    BorsaMax programınının yayınlanan ilk sürümü olan 2.0' ı kodlamayı tamamladıktan sonra derleyici ortamında otomatik olarak hesaplattığımda, yan modüller hariç programın tam 13.617 satır program kodundan oluştuğunu gördüm ve gerçekten şaşırdım çünkü inanın kodlarken bunun farkına varılamıyor. Bir başka ifadeyle; ortalama 11 punto ile yazdığınızda en az 454 sayfa A4 boyutunda kağıt dolduracak kadar program kodu yazılmış. En az diyorum çünkü bilenler bilir, program kodundaki bir satır bazen 100' lerce matematiksel kontrol ve ifadeden oluşabilmektedir. Ayrıca programı geliştirmek için oluşturduğum yan modülleri de sayarsak çok rahat 15.000 satır kod olacağını rahatlıkla ifade edebilirim.

    Bunları niye yazma gereği duydum? Hemen açıklıyorum. Bir kişi, yeni bir şeyler üretmek için gece-gündüz çalışarak 13.617 satır koddan oluşan bir program yazıyor ve buna virüs ekliyor. Çünkü bu kişi, artık 10 yaşındaki çocukların bile exe' lere tıklamadan önce virustotal.com sitesinde online tarama yaptırdığından bihaber. Çünkü bu kişi hem bu kadar aptal hem de insanların bilgisayarına zarar vermek için aylarca uğraşıp borsa ile ilgili 454 sayfa program kodu yazabilecek kadar garip ve bundan zevk alan bir manyak... Böyle sığ düşünenlerin gerçekten en yakın zamanda bir ruh ve sinir hastalıkları uzmanına gitmesini öneririm.

    Virustotal' ın neden virüs, trojan vs uyarısı verdiğini birazdan yazacağım lütfen sabırlı olunuz ve okumaya devam ediniz.

    Bakın aynı şekilde 6-7 ay önce unutulmuş ve eksik ingilizcesiyle yazdığım bir başka programım olan FileMax için de virustotal.com sitesinde trojan olduğuna dair rapor çıkıyordu. Ve aşağıdaki linklerde uluslararası büyük program indirme sitelerinin editörlerince yapılan ve FileMax hakkında %100 temizdir güvenle indirebilirsiniz logosu bulunan incelemeleri bulabilirsiniz.

    I. Softpedia FileMax incelemesi
    II. Cnet download FileMax incelemesi
    III. Softonic FileMax incelemesi

    Softpedia, cnet download.com, gibi uluslarası rüştünü ispat etmiş siteler bu programlara %100 temiz diyebiliyorken bizim aklıevvel bazı sitelerimiz ve forumlarımızda kendisini çok akıllı ve uyanık sanan kifayetsiz muhterisler, programı virustotal.com sitesinde taratarak "trojan var, virüs var, tehlikeli bu program kötü niyetli" gibi cümlelerle programları engelliyorlar ya da siliyorlar. Yani geçmişte bu böyle oldu ve yine olacaktır. Gerçekten cehennemdeki Türkler fıkrasındaki duruma birebir uyan bir durum. Fıkrayı merak ediyorsanız google veya bing ile kolayca bulabilirsiniz.

    Arkadaşlar BorsaMax programını tamamen tek başıma yazdım ve tüm kod satırlarını kendim tek tek harf harf rakam rakam sıfırdan oluşturdum. Ve şunu kesin olarak ve bağırarak söylüyorum ki PROGRAMDA KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE HERHANGİ BİR VİRÜS, TROJAN, MALWARE VS YOKTUR. Şimdi "sen virüs yazmadın ama bilgisayarına virüs bulaşmıştır ve sen farkında olmadan sisteminden bulaşıyordur" diyenler olacaktır. Bunun için de sistemimi 2 ayrı program ile tarattım ve temiz sonuçlarını aşağıda görebilirsiniz. Bu kadar satır program kodu yazan birinin antivirus ya da trojan kontrol programı kullanmadığını düşünüyorsunuzdur umarım.

    Şimdi günlük hayattan çok basit bir örnek vererek virustotal gibi sitelerin çalışma mantığını izah edeceğim. Günlük hayatta hepimiz biliriz ki bazı tipler kriminaldir ve yaklaşmaktan kaçınılması gerekir. Örnek vermek gerekirse; uçakta, otobüste ya da vapurda yanımıza oturan bir insanın fiziksel görünümüne göre çıkarımlarda bulunuruz hepimiz değil mi? Ve bu çıkarımlar istemdışı olarak gerçekleşir. Hiç kimse "hayır ben bulunmam" diyemez. Bu işlemler, bir teoriye göre insan beyninde milyarlarca hesap yapılarak ilk 1-2 saniye içerisinde tamamlanıyor ve bir sonuç çıkıyor. Bu sonuca göre biz yanımıza oturan kişi hakkında ya olumlu düşünüyor ve rahatsız olmuyoruz ya da olumsuz düşünerek rahatsız oluyoruz. Biraz daha açmak gerekirse, diyelim ki yanınıza sinek kaydı traşlı, takım elbiseli ve elinde çantası olan kaliteli parfüm kokusu yayan ve beyaz dişleriyle sürekli gülümseyen, saçları derli toplu ve gayet düzgün tipli birisi oturdu. Kimse rahatsız olmaz sanırım. Çünkü toplumca kabul edilen standartlarda fiziksel özelliklere sahiptir bu kişi. Ve bu fiziksel görünümdekilerin (aşırı psikopatları saymazsak) genelde zararsız olduğu beynimize toplumsal programlanma sonucunda işlenmiştir. Peki tam tersi bir tip otursa yanımıza. Yani saçı sakalı birbirine karışmış, hatta sakalları mavi boyalı ve üzerinde salaş özensiz bir kıyafet olan biri oturduğunda hemen bu fiziksel özellikler beynimizde işlenecek ve geleneksel kategorizasyona göre "çekinilecek zararlı insan" olarak beynimizde işaretlenecektir.

    Virustotal gibi siteler de heuristic (sezgisel) algoritmalarla çalışır. Ancak ve ancak veritabanındaki virüsler ve trojanlar hakkında kesin sonuç sunar gerisi içinse tamamen yaptığı şey sezgiseldir. Yani "bu adamın saçı ve sakalı uzun mmm o zaman kriminal ve çekinilecek bir tip olma ihtimali var uzak dur" der ve sonuçta bu siteye güvenip dosyasını taratanlar "aman virüs var bak kıpkırmızı yazılmış bir de" diyerek dosyayı virüslü olarak damgalar. Bu kadar basit. Umarım anlatabilmişimdir. Yani BorsaMax programı; kırılmaya karşı özel algoritmalarla ve birden fazla özel programla sıkıştırılarak paketlendiği için exe' nin MetaData bilgileri normal exelerden farklı oluyor. Ve bu da, bu tarz siteler için saçı-sakalı farklı olarak görüldüğünden dolayı şüpheli insan olarak algılanıyor. Hepsi bu.

    Programın boyutunun 4 MB' dan az olması sizi şaşırtabilir. Zaten programın virustotal tarafından virus ve/veya trojanlı olarak algılanmasının bir sebebi de boyutu küçük tutmak için kullandığım sıkıştırma algoritmaları ve paketleme yöntemleridir.

    Birazdan BorsaMax ekran görüntülerine geçmeden bu programla neler yapılabilir ve program kimlere hitap eder sorusuna cevap vermeye çalışayım. Bu program; borsaya yaklaşımı, "yaz geldi içecek firmalarının hisseleri yükselir" mantığından öteye geçemeyenler dışındaki herkese hitap eder. En azından benim görüşüm bu yönde.

    BorsaMax ile neler yapılabilir? Hepsini burada yazamayacağım fakat belli başlı yapılabilecekler;

    1. Programın veritabanında 15.02.2013 tarihinden itibaren borsaistanbul hisse senedi verileri bulunmaktadır. Bu verileri her gün güncelleyerek teknik analiz, gün sonu analizi veya tamamen Türkçe sorgularla GSF ve UGSF (bunları programda örneklerle açıkladım) oluşturarak çok kompleks alım-satım filtrelemeleri yapılabilir. Programı kullanınca göreceksiniz ki güncelleme modulü üzerinde oldukça fazla çalışılarak maksimum hıza ulaşılmıştır. Programın bu modülünü belki 100' lerce kez test edip kodlamasını bittikten sonra en son denediğimde; tam 417 günlük veriyi toplamda 1 dakikada indirdi, kategorize etti, işledi, gerekli pay kodu değişikliklerini ve sermaye arttırımlarından kaynaklanan bölünmeleri otomatik olarak yaptı ve tüm bu işlemler hatasız olarak tamamlandı. İşin ilginci 50 sn zaten indirmek için kullanılmıştı, yani tüm bu işlemler sadece kalan o 10 sn' de yapılmış oldu. Test ettiğim bilgisayar i5 işlemcili sıradan bir notebook olup bağlantı hızım 8 Mbittir.

    2. Yapılan güncellemelerde ayrıca Metastock ya da başka bir teknik analiz programına aktarmak üzere (.Prn formatında) gün sonu dosyaları oluşturulur. Bu dosyalara dataPrn klasörü içerisinden ulaşabilirsiniz. Program doğrudan Metastock formatında dosya oluşturmamakta olup Metastock içindeki menülerle kolayca convert edebileceğiniz genel Prn dosyaları oluşturmaktadır. Programın asıl amacı; kendi içinde tamamen Türkçe sorgular oluşturularak çalışılması olduğu ve birincil hedefi Metastock' a veri aktarmak olmadığı için bu kısmı sadece bu şekilde bıraktım. Ancak Metastock formatında günlük veri pek çok kullanıcı için bir ihtiyaç olduğundan prn formatını eklemeden geçmek istemedim. Telif problemi olur mu bilmiyorum araştırmak gerek ama çok talep olursa ileriki versiyonlarda doğrudan metastock formatı da eklenebilir eğer bir problem oluşturmayacaksa.

    3. Verilerinizi tek tıklamayla kolayca yedekleyebilir veye yedekten geri yükleyebilirsiniz.

    4. Tamamen Türkçe ve kendi dilinizde anlayarak üreteceğiniz sorgularla oluşturulan GSF ve UGSF dosyalarınızı forumlarda diğer yatırımcılarla paylaşabilir ve fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Ayrıca oluşturulan kullanışlı ve farklı GSF ve/veya UGSF dosyaları olduğunda, bu dosyanın sahibinin izniyle bunları o kişinin adını vererek programın ileriki sürümlerine dahil edeceğimi belirtmek istiyorum.

    5. Genel olarak sıklıkla kullanılan teknik analiz indikatörlerini program grafik ekranında kolayca çizdirerek inceleyebilir ve mouse ile grafik ekranına zoom yaparak detayları görebilirsiniz.

    Bu kısımların çok fazla okunmadığını bildiğim için daha fazla uzatmadan programın ekran görüntülerine geçmek istiyorum.





















    Web sitesi
    Download

  2. #2
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2014
    Mesajlar
    12
    İtibar Gücü
    10
    BorsaMax, 2.000' in üzerinde kişi tarafından indirilerek kullanılmaktadır. Kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda yeni versiyon geliştirilerek downloada sunulmuştur.

    Neler Yeni?
    1. Grafik ve teknik analiz için tüm endeks verileri (58 adet) eklendi.
    2. Metastock için oluşturulan dosyalarda hacim bilgisi TL yerine Lot olarak değiştirildi.
    3. Açılışta indikatörlerin otomatik seçilimi eklendi.
    4. Mesajlardaki bazı harf hataları düzeltildi.
    5. Güncelleme sonrasında grafiğin otomatik olarak yenilenmesi sağlandı.
    6. Bazı ilave kontrollerle işlem hacmi ya da kapanış verisi sıfır olan hisselerin data olarak eklenmesinin önüne geçildi.
    7. Tüm veriler en baştan ndirilerek sıfır hata olacak şekilde tekrar düzenlendi.
    8. Bazı ekstra ayarlamalar yapıldı.

    BorsaMax

    Çok soru geldiği için 2 adet kullanım videosu eklenmiştir. Yeni videolar ilave edilecektir.


  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2014
    Mesajlar
    12
    İtibar Gücü
    10

  4. #4
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2014
    Mesajlar
    12
    İtibar Gücü
    10
    BorsaMax hakkında mail ile çok sorulan "istenilen kriterlere göre GSF ve UGSF oluşturarak hisse alım kararı vermek" konusu ile ilgili 2 adet anlatım videosu eklendi. Soru ve önerilerinizi e-mail ile iletebilirsiniz.

    Anlatım; keriz silkeleme taktiği üzerinden yapılmıştır. Videoda anlatılan ve kurgulanan senaryo dosyalarını içeren yamayı aşağıdaki linkten indirerek BorsaMax' a entegre edebilirsiniz.

    Download Keriz Silkeleme Yaması


  5. #5
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2014
    Mesajlar
    12
    İtibar Gücü
    10

  6. #6
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    11
    İtibar Gücü
    13
    paylaşım için teşekkürler.

  7. #7
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2014
    Mesajlar
    12
    İtibar Gücü
    10
    Alıntı plaket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paylaşım için teşekkürler.
    Rica ederim ne demek.

    Yeni Versiyon BorsaMax v2.3 yayınlandı
    BorsaIstanbul' un yayınladığı veri formatında değişikliğe gitmesi üzerine, 27.11.2015 itibaren BorsaMax v2.2 programı ile güncelleme yapılamamaktaydı. Bunun üzerine, yeni veri formatına uygun olarak güncelleme yapılabilecek şekilde, programdaki tüm veri işleme sistemi yeni baştan yazılarak kodlandı ve yeni optimizasyonlarla saniyeler içinde günlük verileri indirip işleyebilecek hale getirildi. Yeni versiyon BorsaMax 2.3' ü download bölümünden saniyeler içinde indirebilirsiniz.

    Neler Yeni?
    1. BIST sitesinde dağıtılan verilerde 27.11.2015 tarihinden sonra yapılan format değişikliğine göre programın veri güncelleme modülleri tekrar yazılarak uyumlu hala getirildi ve veri işleme hızı arttırıldı.
    2. Yeni veri formatına göre oluşan bazı sorunlar sebebiyle endeks verileri programdan çıkartıldı. BIST sitesinde dağıtılan yeni veri sistemi stabil hale geldiğinde ve istek olursa tekrar eklenebilir.
    3. Tüm Veriler bölümünde; hisseler seçildiğinde, tabloda en son güne ait veri en başta gösterilecek şekilde düzenleme yapıldı.
    4. Gelen istekler doğrultusunda demo versiyon deneme süresi 20 günden 30 güne çıkartıldı.
    5. Çeşitli minör iyileştirmeler yapıldı.

    Program anlatım videolarının bulunduğu youtube video kanalı.

    Yaklaşık 3 yıllık tüm verileri de veritabanında barındıran ve toplam boyutu sadece ve sadece 5.66 MB olan yeni versiyonu hemen buraya ya da buraya tıklayarak saniyeler içinde kolayca indirebilirsiniz.

    Metastock programına aktarmak üzere 713 günlük geçmiş prn verilerini mail ile ayrıca talep edebilirsiniz.

    Not: Yeni versiyon ile yeni analizlere ve alım-satım sistemi formüllerimize tekrar başlayacağız. Takip için mail atabilirsiniz.
    İyi haftalar, bol kazançlar dilerim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. PC Analiz Kartı POST Hata Kodu
    By grl in forum Donanım Teknik Destek
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-07-2011, 20:01
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-02-2011, 05:54
  3. klavye multimedya yazılımı?????
    By serrko in forum Driver
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 03-03-2008, 22:59
  4. Anti Pornografi Yazılımı
    By netFiltre in forum Genel
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 04-04-2007, 16:12
  5. dll yazılımı
    By 9999sedat in forum Programlama
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 24-04-2006, 17:33

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2