Boşanma Çocuğa Nasıl Anlatılmalıdır?

Boşanma kararı alan anne ve baba çocuklarının güvende hissetmelerini sağlayarak, anne ve babalık rollerinin devam ettiğini vurgulayarak, olası herhangi bir değişikliklerden açık ve net bir şekilde bahsederek aktarılması oldukça önemlidir. Anne ve babanın bu süreçte öncelikle kendi öznel durumları dahilinde bir uzman ile beraber değerlendirmeli ve doğru bir plan ile hareket etmeleri oldukça önemlidir. Uzman desteği almak isterseniz eğer Bayraklı Psikolog ile iletişime geçebilirsiniz.

Boşanma Durumunun Çocuğa Olan Etkileri

Boşanma kararının yetişkin dünyasındaki geri dönülebilirliği ve esnekliği çocuklar için kafa karıştırıcı olabildiği gibi olumsuz etkiye de yol açabilir. Ayrıca bu karar aşamasında çocuğun yaşamında meydana gelecek belirsizlikler, anne veya babanın süreçte çaresiz, güçsüz veya çok mutsuz algılanması da süreç içerisinde onu olumsuz etkileyebilecek durumlardandır. Bu süreçte çocuğun yaşı, ergenliği, geçmiş tecrübeleri, mizaç özellikleri de bu etkilerin nasıl yaşanacağında çok büyük rol oynar.

En Uygun Psikolog

Boşan durumlarında bir psikologdan destek almak isteyebilirsiniz. Bunun için dilerseniz Haticedavas.com ile irtibata geçebilirsiniz.