Çevrimiçi depolama alanı HiDrive artık tüm Windows cihazlarında kullanılabilir olacak Evrensel Windows Platform Uygulamasına (UWP-App) sahip. HiDrive Evrensel Uygulamasının arayüzleri ve fonksiyonları tüm cihazlarda aynı olduğundan HiDrive kullanıcıları, uygulamayı kolaylıkla kullanabilecekler. Kullanıcılar, HiDrive UWP uygulamasıyla çevrimiçi depolama alanının ilgili tüm özelliklerine erişmeye devam edebilecek; örneğin dosya yükleyip, paylaşabilecek ya da fotoğraf albümleri oluşturabilecekler. Windows telefonları ve tabletlerindeki eski uygulamalarla karşılaştırıldığında, bu uygulamada, resimlerin ve videoların otomatik yüklenmesi ve yeni bir tasarım gibi ek özellikler bulunuyor. HiDrive UWP uygulaması, www.microsoft.com/de-de/store/apps/hidrive/9wzdncrdxbft adresinden erişebileceğiniz Windows App Store’da ücretsiz kullanımınıza sunuluyor.
Fotoğraf ve videolar için yeni özellikler
HiDrive Evrensel Windows Uygulaması, fotoğraf ve videolar için üç yeni özellik sunuyor:
1. Otomatik yükleme: Kullanıcılar, yalnızca Wİ-Fİ ya da Wİ-Fİ ve mobil ağ üzerinden uygulamayı kullanarak HiDrive’larına otomatik olarak fotoğraf ve video yükleyebilirler.
2. Çevrimdışı fonksiyonu: Kullanıcılar, uygulamada çevrimdışı kullanımları için dosya da seçebilirler. Böylece dosyalar, internet bağlantısı olmasa da kullanılabilir.
3. Üst veri görüntüleme: Uygulama, fotoğraflar için tarih, konum, kamera, boyutlar, zaman ve fotoğrafın dosya boyutu gibi üst verileri görüntüler.
Windows Continuum
HiDrive Evrensel Windows Uygulaması, Windows Continuum’u desteklemektedir. Windows Continuum, akıllı telefonu masaüstü arayüze çevirerek, kullanıcıların HiDrive uygulamasını masaüstlerinde kullanmalarını sağlar. Bu uygulama için yeni bir akıllı telefon ve Microsoft Display Dock gereklidir. Kullanıcılar, Windows Continuum ile masaüstlerinden HiDrive’a otomatik yüklenen fotoğraflarının linkini de e-mail ile kolaylıkla arkadaşlarına ya da meslektaşlarına gönderebilirler. Display Dock, akıllı bir telefonu televizyona da bağlayabilir.
Yeni tasarım ve güçlendirilmiş yapı
HiDrive Evrensel Uygulaması, yeni bir tasarım ve güçlendirilmiş bir menü yapısı sunmaktadır. UWP uygulamasının tasarım spesifikasyonlarını temel alarak oluşturulmuştur ve kullanıcılara üç avantaj sunmaktadır:
1. Bir cihaz için bir uygulama: Diğer UWP uygulamalarında olduğu gibi, HiDrive Evrensel Uygulamasının fontu ve diğer unsurları, mevcut cihazınızın ekran boyutuna göre şekil alır. Böylece, kullanıcılar tek bir uygulamayla tüm cihazlar üzerinde rahatlıkla çalışabilir.
2. Ögelerin marifetli düzenlenmesi: HiDrive Evrensel Uygulaması, diğer UWP uygulamalarının anatomisine sahiptir. Kullanıcılar, diğer UWP uygulamalarının navigasyon unsurlarına ve yapılarına aşina olduğundan bu uygulamayı da kolaylıkla kullanırlar.
3. Daha fazla yönelim: Burger menü ve breadcrumb navigasyon gibi yeni özellikler, kullanıcıların uygulamayı kullanırken dikkatli olmalarını sağlar. Burger menü, sadece ihtiyaç duyulması halinde uygulamanın sol tarafında açılır. Böylece menü sürekli olarak içeriği kapsamaz.
Yılların getirdiği uzmanlık, Almanya’da konuşlandırılmış sunucular
STRATO, HiDrive ile Almanya’daki lider çevrimiçi depolama sağlayıcılarından biridir. ITC sektöründeki diğer sağlayıcılar için beyaz etiket çözüm sunan bir konumdadır. Çeşitli erişim seçenekleri, HiDrive’ı diğer çevrimiçi depolama hizmetlerinden farklı kılmaktadır. HiDrive, iOS, Android, MAC ve Windows gibi çok kullanılan işletim sistemlerinde kullanılabilen birçok mobil uygulamaya ve yazılıma sahiptir. Ayrıca, kullanıcılar bir protokol paketi rezerve edip, HiDrive’a SMB/CIFS, WebDAV, FTP ya da rsync gibi standart protokoller üzerinden de erişebilirler. HiDrive, güvenliğiyle de fark yaratmaktadır. Hepsi Almanya’da konuşlandırılmış sunucularda bulunan tüm veriler, STRATO’nun Berlin ve Karlsruhe’deki yüksek performanslı veri merkezlerinde güvenle saklanmaktadır. Veriler, uluslararası ölçekte en sıkı yasalardan biri olan Alman Federal Veri Koruma Yasası kapsamında işlenmektedir.

STRATO hakkında: STRATO, en iyi fiyat/performans oranına sahip hosting sağlayıcılarından biridir: Dünya çapındaki en büyük hosting şirketlerinden biri olan STRATO, profesyonel kaliteyi uygun fiyatlarla sunar. Ürün yelpazesi; Alan Adları, Hosting, E-mail ve Hazır Websitesi paketleri, Çevrimiçi Depolama Alanları ve Sunuculardan, son teknoloji çözümlere kadar uzanmaktadır. STRATO, dört milyonun üzerinde alan adına hosting hizmeti vermekte ve TÜV sertifikalı iki bilgi işlem merkezi işletmektedir. STRATO, bir Deutsche Telekom AG kuruluşudur.
Basın iletişim: Basın Sözcüsü, STRATO AG, Pascalstraße 10, 10587 Berlin, press@strato.com, www.strato.com/basın_odası