1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Dec 2017
    Mesajlar
    58
    İtibar Gücü
    7

    Cloud Sunucu/Bulut Sunucu

    Cloud sunucu veya bulut sunucu olarak da kullanılmaktadır. Bellek, işlemci vb. kaynaklarını sanal bir kaynak havuzundan temin eden ve anlık olarak güncellemelerini gerçekleştirebilen, veri merkezi bağlılığı olmayan, kullanımı saatlik olarak ücretlendirilen, sanallaşma teknolojisinden yola çıkılarak çalışan sanal sunucu modelidir. Kullanım bakımından diğer sunucu modelleri ile arasında hiçbir fark yoktur fakat daha fazla avantajı bulunmaktadır. Veri kaybı yaşatmaz, donanım arızası oluşturmaz, uygun maliyetlidir. Daha pek çok avantajı bulunmaktadır.

    Cloud Sunucu Avantajları Nelerdir?

    · İş sürekliliğini yükseltir
    · Donanım arızalarından etkilenmez
    · Uygun fiyatlarla yeni nesil sistemlere ulaşım sağlar
    · Maksimum performansta çalışır
    · Veri kaybını en aza indirger
    Bulut sunucu sayesinde donanımsal arızalardan etkilenmezsiniz. Sunucunuzun bellek, işlemci, sabit disk gibi kaynakları sanallaşmıştır. Örneğin 8 işlemcili bir sunucuya sahipseniz, binlerce sanal işlemcinin yer aldığı havuzdan yalnızca 8 tanesi sunucunuzu çalıştırmak adına atanır. Eğer bu 8 sunucudan herhangi birinde bir arıza durumu söz konusu olursa, havuzda yer alan diğer sunuculardan bir tanesi kısa süreliğine sizin için görevlendirilir ve çalışmaya başlar. Bu şekilde kimsenin bir arızadan etkilenmez. Aynı şekilde sabit, bellek disk ve diğer kaynaklar için de söz konusu olmaktadır. Bununla birlikte, bulut altyapımızı oluşturan fiziksel donanımlar da tüm parçaları ile- bellekler, fiziksel işlemciler- depolama alanları- sabit disk- UPS ve şebeke beslemeleri- soğutma sistemleri- yedekli çalıştığı için, cloud sunucu donanımsal arızalardan etkilenmeyecektir. Bu yönü ile fiziksel/dedicated sunuculardan olduğu gibi, VDS/VPS sunuculardan da daha avantajlı bir konumda bulunur.

    Uygun Maliyete Cloud Sunucu

    Cloud sunucu kullandığınızda dedicated/fiziksel sunucular için ödediğiniz fiyatlara nazaran daha uygun ödemeler ile karşılaşırsınız. Normalde birkaç sunucu için ancak yeri alan kabin alanlarına, cloud teknolojisi sayesinde binlerde sunucu sığdırma olanağınız bulunmaktadır. Aynı zamanda dedicated/fiziksel sunuculara nazaran daha az güç harcayarak cloud sunucuları çalıştırabilirsiniz. İşletme maliyetindeki bu düşüş, kullanıcılar açısından da avantaj olmakta ve daha uygun fiyatlar ile bulut sunuculara sahip olunmasını sağlar. Yukarıdaki tüm özelliklere sahip olan teknotel.com sunucu hizmeti, dünyada yaygın bir şekilde kullanılan sanallaştırma platformları üzerinde çalışmakta ve güçlü altyapı üzerinde hizmet vermektedir.
    Ekli Resimler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Bulut Bilişim ve Sanal Sunucu Çözümleri
    By dilokullari in forum Webmaster Alanı - Web tasarımı, web programlama vs
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20-06-2013, 13:46
  2. Gamerspulse sunucu ve hosting. . .
    By gamerspulse in forum Yardımcı Programlar, Serverlar ve Klan Duyuruları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24-10-2009, 04:23
  3. Sunucu hk..
    By cs_eylul in forum Network ve Güvenlik
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 27-07-2009, 12:50
  4. &-CS MEKANI PRO SUNUCU [sXe]-&
    By redbilwolf in forum Yardımcı Programlar, Serverlar ve Klan Duyuruları
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 18-07-2009, 12:59

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2