7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array Luciferman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0

    Unhappy Çok çok Acil! Partition İle Birleştirdim, Dosyalar Kayıp

    Arkadaşlar çok zor bi durumdayım.

    İki HDD'im var, biri yedekleme içindi. İkisi de ikiye bölünmüştü. İkinci HDD'imin birinde yer kalmayınca bölümlerini PartitionMagic 8.0 TR ile birleştirmeye kalktım.

    bilgisayarı tekrar açtığımda birleştirme olmadığı gibi bölümlerden biri açılmıyor sürekli biçimlendirme istiyordu.

    Bi koşu gidip yedek bi HDD alıp bu bölümü hızlı biçimlendirerek içindeki bilgileri yardımcı programlar ile kurtarmayı denedim ama biçimlenmiş sürücünün içinde tek bir dosya bulamadı.

    İçinde 70 gb gibi büyük bir veri bulunan bölüm nasıl olurda içinden tek bir dosya çıkaramaz anlamıyorum.

    Sizce ne yapmam lazım, bu durumdan çıkamıyorum, lütfen çok önemli, 70 gb'lik veri benim için önem taşıyan yılların arşiv ve resimlerinden oluşuyor.

    Her türlü yardıma muhtacım.






    Recover My Files

    PC Inspector File Recovery

    Smart Data Recovery

    Denediklerim bunlar.
    Konu Luciferman tarafından (03-11-2007 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Acemi Üye Array Luciferman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0
    EasyRecovery Professional 6.1.0

    Üreticinin açıklaması: Ontrack firmasinin Easy Recovery yazilimi 1999 yilindan beri ev kullanicilarinin veri kurtarma problemlerini çözmelerine yardimci olmaya çalisiyor. En son sürümün yaptigi da farkli degil. Bunun için Easy Recovery ilk etapta sürücüleri tarayarak buldugu bölümlerin bir listesini çikartiyor.Daha sonra istediginiz bölümü seçerek bulunan dosyalarin listelenmesini saglayabiliyor.Ancak ne yazik ki teoride dogru olan sey pratikte gerçeklesmiyor ve örnegin Windows ME gibi bir sistem altinda yazilim her seferinde sabitdisk bölümlerini dogru bulamayabiliyor. Diger taraftan Easy Recovery ile yaratilmis acil durum disketi de sistemi kilitleyebiliyor. Windows XP isletim sistemine sahip bir baska bilgisayarda ise, sabitdisk bölümleri dogru olarak bulunmasina ragmen Easy Recovery silinen ufak bir metin dosyasini bulmakta bile sorunlar yasiyor.Üstelik çesitli formatlarda yaratilan ve silinen dosyalarin da herhangi birinin izine rastlamak mümkün olmuyor.

    Alıntı. Sence bu programa güvenmeli miyim!!

    (Bu arada yeni üyeyim, okunmamış mesajıma nereden bakacağımı da bi bilebilsem, ortada yönlendiren bi buton yok!!!)
    Konu Luciferman tarafından (03-11-2007 Saat 18:29 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    Acemi Üye Array Luciferman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0

    Sorduğum Problemin Yanıtı İle İlgilenen Arkadaşlara.

    Arkadaşlar yazdığım problemdeki sorunu şu şekilde aşmak ile uğraşıyorum, lazım olur diye buraya yazıyorum.

    HDD'imi yanlışlıkla formatladıktan sonra açabilmem için biçimlendirmem de gerekti.

    Sonra bu HDD'in kayıp bölümünü Recover My Files programının, Fast Format özelliği ile taratmaya başladım.

    Şu an 80 gb.lik arşivin hepsini kurtarabileceğim gibi bi hisse kapıldım çünkü dosyalarımı teker teker bulmaya başladı bile.

    İki gündür sürekli taradığı halde %15'ini tarattım henüz.

    Kurtarabileceğim konusunda kuşkularım var, dosyaların sağlamlığı konusunda tam bi bilgisi yok ama resimleri ön izlemesini görebiliyorum, bir de bütün dosyaların kendi isimleri şu an kayıp, hepsi aynı isme sahip gözüküyor, bu işleri biraz karıştırsa da hepsini kaybetmekten iyidir.

    Allah kısmet ederse 4 günde hepsini tarayıp sonra kurtarma butonu ile yedek HDD'ime atacağım. O zamana kadar elektrik kesilmlez ve ben baştan başlamazsam eğer.

  4. #4
    Acemi Üye Array Luciferman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0
    Kurtarma Operasyonunda Son Durum. HDD'imi üç ayrı program ile tarattım.

    EasyRecovery Professional

    Bu program Recovery My Files'a göre biraz daha ince ayar yapmak gereken bi program. Bulduğu bütün dosyaları, özelliğine göre ayrı dosyalara atıyor. TIFF veya JPEG uzantısı olarak kategoriliyor. Bu özelliği iyi. Ama bu durumdaki bir HDD'den dosyaların isimleri ile bulması mümkün olmadı. O yüzden dev program arşivimin arap saçına dönmüş ve birbirinin aynı isimli onlarca exe'sini çöpe atmak durumundayım.

    İyi taraflarından biri World veya Text dosyalarının sağlıklı bi şekilde geri getirmesi ve içindeki yazıların okunabilir olması. Ama hepsini okunabilir kurtardığı söylenemez. Recover ne yazık ki bu dosyaları doğru düzgün geri getiremedi.

    Yani dosyaları getirdi, kategorilere ayırdı ama klasörler kayıp, hiç biri eskisi gibi değil.

    Büyük boyutlu AVI dosyalarımı bulamadı, hepsi küçük boyutlu ve filmlerin yarısı uçmuş durumda kimisi tam kimisi yarım.

    TAG bilgileri yerinde olan MP3'lerimi MP3 Tag programından kolaylıkla tekrar isimlendirebildim. Yoksa bi işe yaramayacaklardı.

    EasyRecovery Professional dosyaları çabuk tarayıp geç getiriyor.

    ACTIVE UNDELETE

    Bu program diğerlerinin yapamadığını yapıp Klasörleri isimleri ile birlikte geri getirdi. Ama 1000'de 1'ini. İsmi ile bulduğu ve aynen getirdiği ve çalışabilir durumdaki dosya sayısı çok az. İsmi ile bulup getirmesi bi mucize diğerlerine göre. Ama bulduğu klasörlerin içini boş getirmesi çok fazla işe yaramasa da küçük çaptaki kayıplar için işinize yarayabilir.

    Recover My Files

    Nispeten en başarılı taramayı yapıp en büyük boydaki formatlanmış filmeleri bile 1 gb üzerinde bile olsalar kayıpsız geri getirebildi.

    Kurtarmanın başarısız tarafları klasörsüz getirmesi, kategori etmeden hepsini bir yere çıkartması oldu. Bu yüzden parti parti kurtarmaya karar verip önce filmleri sonra da diğer dosya türlerini teker teker kurtarmaya başladım.

    İlk denememde bütün text dosyalarını okunamaz halde geri getirdi, tabii world dosyalarımı da. Tekrar derinden bi kazıma yapıp bunun böyle olup olmadığından emin olduğumda tekrar yazarım.

    Yeni hepsi de aslında tam olarak klasörlerinin içinde ilk halindeki gibi getiremedi bütün dosyaları. Yani zahmetli bir arşiv hengamesi bekliyo beni. 80 GB'lık veri.

    En azından buna da şükür diyorum.


  5. #5
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0

    gecmis olsun

    ayni problemi su anda ben yasamaktayim, norton partition magic ile disk birlestireyim dedim ve 60 gb lik datam sizlere omur. Su anda D diye bisey yok ve ben kafayi yemek uzereyim. Acaba bana en cok verim aldigin programin adini soyleyebilirmisin. 15e yakin program kullandim ama ne gelen ne giden var. Unformatted olarak gorunuyor halen...

  6. #6
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0
    Arkadaslar gunlerdir dunya kadar program kurdum, yukledim, bi cogu is gormedi. Bazilari datalari file olarak geri getirdi ama onun da % 70i calismiyor zaten. Tam umidim tukendi derken bir bir programa rastladim ve saka gibi, butun kaybolan bilgilerim kendi dosyalama sitemimle birebir geri geldi. %99,5 calisiyor diyebilirim, cunku 65 Gb arasindan sadece 1 word dosyasi bozuk geri geldi ve yaklasik 60 film arasinda 3 tanesi calismiyor. Yani cok kisinin isine yarayacagini dusunuyorum. Asagida linkini verdigim get data back NTFS FAT 32 programi ayni zamanda cracklidir. Kolay gelsin
    RapidShare: 1-Click Webhosting

  7. #7
    Acemi Üye Array Luciferman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0
    Şu an yazını yeni okuyorum, ve gerçekten böylesine bi başarıyla getirdi ise ben kendiminkilerin yarısından fazlasından vazgeçmiş olmama yanıyorum.



    En azından bu vasıta ile bu programı öğrenmiş oldum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2