– Commvault ard arda altı yıldır yedekleme ve kurtarmada lider konumda
– Ölçeklenebilir, tek kod temeli; bulut yayılımı için geniş kapsamlı destek; depolama donanım platformları için en geniş destek; rekabette Commvault’u farklı kılan bazı nedenler

Tinton Falls, NJHaziran 2016—Kurumsal veri koruma ve bilgi yönetiminde lider olan Commvault (NASDAQ: CVLT), Gartner tarafından son yayınlanan Veri Merkezi Yedekleme ve Kurtarma Yazılımı ‘Magic Quadrant’ında lider olarak gösterildiğini duyurdu. Gartner, Commvault’u uygulama ve vizyon tamlığında en üst seviyeye yerleştirdi, Gartner’in yedekleme ve kurtarma pazarı değerlendirmesinde Commvault’un üst üste altıncı yıldır lider olduğuna işaret edildi.

Gartner’a göre, “Bu 2016 ‘Veri Merkezi Yedekleme ve Kurtarma Yazılımları Magic Quadrant’ı’, son olarak 2015 Haziran’ında yayınlanan ‘Kurumsal Yedekleme Yazılımları ve Entegre Araçlar Magic Quadrant’ının yeniden odaklanmış ve güncellenmiş hali. Adı değiştirilen Magic Quadrant ve yenilenen pazar kriterleri, veri merkezi personeli tarafından yönetilen veri merkezlerinin iş yüklerini koruyan orta boyutludan büyük boyutlu kurumlara kadar çeşitli kurumlar için yedekleme ve kurtarma yazılımlarına daha fazla odaklanma konusunda müşterilerin taleplerine Gartner’ın verdiği karşılıktır.”

Yeni raporda şu ifadeler yer alıyor: “Geçmişin veri koruma yaklaşımı şu anki kurtarma gereksinimlerini karşılamakta artık yetersiz olabilir (gelecekte daha da yetersiz olacaktır). Bu nedenle pek çok şirket, yeni üreticilerin yeni teknoloji ve ürünlerini kullanmak istiyor. Artan servis seviyesi ihtiyaçlarını, genel maliyet gereksinimlerini ve yönetim kolaylığı ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için, yedekleme ve kurtarma yazılımı tedarikçilerini artırma veya tamamen değiştirme konusunda istekleri de artmış durumdadır.”

Commvault yönetim kurulu başkanı, başkanı ve CEO’su N. Robert Hammer, “Commvault için her zaman her şey verilerle ilgilidir ve yeni Magic Quadrant, şirketlere verilerini yönetme ve korumada, özellikle de bulutta yeni teknolojiler kullanma esnekliğinde yardımcı olma stratejimizi onaylamıştır. Commvault, veri merkezi yedekleme ve kurtarma yazılımlarında açıkça bir liderdir – müşterilerimiz ve iş ortaklarımız öyle diyor. Bu konumu, yenilikçiliğe büyük yatırımlar yaparak, endüstride en geniş şekilde donanım, hypervisor, bulut ve diğer platformları destekleyerek ve yazılım paketlerinde ve fiyatlandırmada esneklik sağlayarak kazandık” dedi.

Vizyon ve Uygulama Yeteneğinde En Yüksek ve En İleri
Yedekleme ve kurtarma pazarı hızla değişime devam ederken müşteri gereksinimleri de değişiyor. Gartner’a göre:

· 2020’ye kadar organizasyonların %30’u sadece operasyonel kurtarmadan (örneğin felaketten kurtarma, test/geliştirme, DevOps vs.) daha çok yedeklemeyi kullanacaklar, bu rakam 2016 başında %10’dan daha azdı.

·2018’e kadar bir yedekleme hedefi olarak bulutu kullanan kurumların sayısı, 2016 başında %11 iken bu rakam iki katına çıkacak.

Commvault, kendilerini dijital kuruma dönüştürürken stratejik bilgi varlıklarını koruma arayışında olan modern kurumların karşı karşıya kaldığı sorunları çözmeye odaklanarak, kendini veri merkezi yedekleme ve kurtarma pazarında bir lider olarak konumlandırdı. Sürekli olarak yenilenen Commvault, müşterilerinin verileri stratejik bir varlığa dönüştürmek için gereksindikleri güvenilirliği, esnekliği ve verimliliği sağlıyor ve organizasyonlar için iş değeri ve öngörü türetiyor. Commvault’un liderliğinin özel örnekleri şunları içeriyor:

· Kurumların, klasik veri merkezini buluta genişletmelerine izin veren iş yükü ve veri taşınabilirliği çözümleri sunma.
· Müşterilere, küçük Sanal Makine (VM) yedekleme projeleri ve diğer çözüme özel paketlerden, kurum çapında komple yedekleme ve kurtarmaya kadar ölçeklenebilir çözümler sağlamak için, tek kod tabanını kullanma.
· Fiziksel, sanal ve bulut teknolojileri için endüstride en geniş destek seviyesini sağlama, müşteri seçeneklerini genişletme, üreticiye bağımlılıklarını ortadan kaldırma ve müşterilerin iş yüklerini istedikleri herhangi bir altyapıya taşımalarına izin verme.
· Endüstri lideri destek ve servislerle müşterinin başarısını garantilemeye devam ederken, maliyetleri aşağıda tutacak esnek fiyatlandırma modelleri sunma.
· Üreticiye bağımlılıktan kaçınarak, organizasyonların verilerini daha iyi kontrol etmelerine izin verme
· Müşterinin uygulama kurtarma önceliklendirmesindeki ihtiyacına uyacak şekilde modern ve esnek bir felaketten kurtarma yaklaşımını kullanma, BT kaynakları için yönetilebilir bir planı garantileme ve iş sürekliliği hedefini mümkün olan en sorunsuz şekilde yerine getiren özenli, uygulanabilir bir yaklaşım sağlama.
· Uygulamaları yerinde (on premise) ve bulutta koruma
· Stratejileri bir-servis-olarak benimseme; ve
· Bu pazardaki en iyi yenilikçiliğe ve vizyona erişim sağlama

Veri Merkezi Yedekleme ve Kurtarma Yazılımları için Magic Quadrant’ın tam bir kopyası ve daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: Enterprise Backup and Recovery Software | IT Leaders

Gartner’ın Magic Quadrant’ı hakkında daha fazla bilgi
Gartner’a göre Magic Quadrant Liderleri, “vizyonu uygulama ve tamamlamada en yüksek birleşik ölçütlere sahiptirler. En geniş kapsamlı ve ölçeklenebilir ürün portföylerine sahiptirler. Pazardaki varlıklarının ve finansal performansın kanıtlanmış bir siciline sahiptirler. Vizyon açısından endüstride kanaat lideri olarak algılanırlar ve kurtarma yeteneklerini geliştirmek, dağıtım ve yönetim kolaylığını daha iyileştirmek, ölçeklenebilirliklerini ve ürün genişliğini artırmak için iyi düzenlenmiş planlara sahiptirler. Kurtarma pazarında temel bir değişim oluşuyor. Üreticiler uzun vadede başarıları için, snapshot ve kopyalama teknolojileri ile entegrasyonu geliştirir ve onları kullanırken, klasik yedekleme ve kurtarmanın eski gereksinimlerini de karşılamak için plan yapmalılar. Liderler için bir köşe taşı, yeni gereksinimlerin, kurtarma yönetimi vizyonlarının parçası olarak nasıl karşılanacağını düzenleme yeteneğidir. Bir grup olarak Liderlerin, yeni satın alma tekliflerinin çoğunun bir parçası olarak kabul edilmeleri ve yeni işler kazanmada yüksek başarı oranına sahip olmaları beklenebilir. Bununla birlikte bu, büyük bir pazar payının tek başına bir Liderin ana göstergesi olduğu anlamına gelmez. Liderler stratejik üreticilerdir, gelecek için iyi konumlanmışlardır, orta boyutlu ve büyük veri merkezlerinin ihtiyaçlarını karşılamada belirli başarıları vardır.”

Gartner’ın Feragatnamesi
Gartner, araştırma yayınlarında bahsedilen herhangi bir üreticiyi, ürünü ve servisi desteklemez ve teknoloji kullanıcılarına sadece bu en yüksek dereceye sahip üreticiyi veya diğerlerini seçmesini önermez. Gartner’ın araştırma yayınları, Gartner’ın araştırma organizasyonunun görüşlerinden oluşur ve gerçeğin beyanı olarak yorumlanmamalıdır. Gartner, herhangi bir ticari garantiyi veya belirli bir amaca uygunluğu içeren bu araştırmayla ilişkili bütün garantileri, ifade ve imâları reddeder.

Commvault Hakkında
Veri koruma ve bilgi yönetimi çözümlerinde lider bir tedarikçi olan Commvault, dünya çapında şirketlerin daha fazla değer ve iş öngörüsü yaratmak için verilerini etkinleştirmelerine ve modern veri ortamlarına geçmelerine yardım eder. Doğrudan veya dünya çapındaki bir iş ortakları ve servis sağlayıcıları ağı ile sunulan çözümler ve servislerle Commvault çözümleri, veri koruma ve kurtarma, bulut, sanallaştırma, arşiv, dosya senkronizasyonu ve paylaşımında endüstrinin lider portföylerinden birini oluşturuyor. Bağımsız ve güvenilir bir uzman olarak Commvault, teknoloji vizyonu, yenilikçiliği ve icracılığı için müşterilerden ve nüfuzlu üçüncü partilerden övgüler almaktadır. Donanım işi veya diğer iş gündeminin cazibesine kapılmaksızın Commvault’un sadece veri yönetimine odaklanması, yerinde (on-premise) olarak, mobil platformlarda, bulutta dağıtılan ve bir-servis-olarak sunulan çözümlerin, tüm endüstrilerdeki her boyuttan şirket tarafından kullanılabilmesini sağlıyor. Dünyanın her yerindeki pazarlarda oldukça nitelikli bireylerden oluşan 2,000 kadar çalışana sahip olan Commvault, NASDAQ (CVLT) borsasında halka açık bir şirkettir ve genel merkezi ABD’de Tinton Falls, New Jersey’dedir. Commvault hakkında daha fazla bilgi edinmek için — ve sizin için veri çalışmalarınıza nasıl yardımcı olabileceğini görmek için — commvault.com’u ziyaret edin.

# # #

Commvault’un Güvenli Liman Beyanı: Müşterilerin sonuçları buradaki ifadelerden maddi olarak farklı olabilir; Commvault tüm müşterilerin yukarıda ifade edilen kazançları elde edebileceğini garanti etmez. Bu basın bülteni ileriye yönelik ifadeler içerebilir, bunların arasında rekabet faktörleri, yazılım ürünleri ve ilişkili servislerin geliştirme, üretim, pazarlama ve satışının doğasında olan zorluklar ve gecikmeler, genel ekonomik şartlar ve benzerleri gibi risklerin ve belirsizliklerin söz konusu olduğu finansal tahminlere ilişkin ifadeler olabilir. Commvault'un geleceğe ilişkin inançları, planları, beklentileri veya amaçları, 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nun 27A bölümünde ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun 21E bölümündeki düzenleme kapsamındaki geleceğe yönelik ifadelerdir. Bütün bu ileriye yönelik ifadeler, 1995 Menkul Kıymetler Davası Reformu Kanunu’nun güvenli liman hükümlerine uygun olarak sarf edilmiştir. Gerçek sonuçlar beklenen sonuçlardan maddi olarak farklı olabilir. Commvault, ileriye yönelik beyanlarını güncellemeyi taahhüt etmez. Herhangi bir ürün sürümünün geliştirilmesi ve zamanlamasının yanı sıra özelliklerinin veya fonksiyonlarının herhangi biri bizim takdirimize kalmıştır.


©1999-2016 Commvault Systems, Inc. Bütün hakları saklıdır. Commvault, Commvault ve logosu, "C hexagon” logosu, Commvault Systems, Solving Forward, SIM, Singular Information Management, OnePass, Commvault Galaxy, Unified Data Management, QiNetix, Quick Recovery, QR, CommNet, GridStor, Vault Tracker, InnerVault, Quick Snap, QSnap, IntelliSnap, Recovery Director, CommServe, CommCell, ROMS, Commvault Edge ve CommValue, Commvault Systems, Inc.’in tescilli markaları veya kayıtlı tescilli markalarıdır. Diğer bütün üçüncü parti markalar, ürünler, servis isimleri, tescilli markalar veya kayıtlı servis markaları, sahiplerinin mülküdür ve sahiplerinin ürün veya servislerini belirlemek için kullanılırlar. Tüm özelliklerin haber vermeden değiştirilebilmesi söz konusudur.