Bulut kullanımını faaliyete geçirmek için dağıtım çözümleri, bulutta büyük ölçekli kurtarma, gerçekleştirme, ar-ge verimliliğini geliştirme ve seçenekleri artırma, bulut kullanımında esneklik ve hız

Istanbul—15 Mayıs 2015—Commvault (NASDAQ: CVLT), Kurumsal verilerin korunması ve bilgi yönetimi alanında lider olan CommVault, herkese açık ve hibrit bulutlarda bulunan dataları, güçlü stratejik bilgi varlıklarına dönüştürerek kurumların bir sonraki bulut uygulamasına geçişini sağlayan ürün portfolyosunun yanında birçok ek özelligini duyurdu. Şirket, Commvault Cloud Disaster Recovery, Commvault Development and Test, Commvault Cloud Gateway ve Commvault Cloud Replication’ı piyasaya sunarak günümüzde kurumlar tarafından talep edilen bir kaç kritik ihtiyaca hitap ediyor.

İşletmeler, dataları herkese açık ve hibrit bulutlara aktarmaya devam ettiği için maliyetleri azaltmak, kullanımı geliştirmek ve bulut projelerinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla karışık ve silo haline getirilmiş yönetimleri basitleştirmek için fırsatlar aramaktadır.
Commvault’in en son bulut çözümlerinin tümü, bulut otomasyonu ve hata kurtarma, aktarma, destekleme ve arşivleme için önde gelen bulut platformları ile entegre halde olan orkestrasyon cihazları sağlayarak kurumların bulut yatırımlarına değer katmak üzerine yoğunlaşmaktadır.

Commvault Cloud Business Birimi Başkanı Sarinath Rao: “Kurumlar, uygulamalar ve zamanı daha hızlı değerlendirmek için bulut kullanımını faaliyete geçirmeye başlıyorlar. Bizim çözümlerimiz, datadan başlayıp ve ardından girişleri kontrol etmek ve kullanımı optimize etmeye kadar yayılıp yerinde ve bulutta olan yapıları derinlemesine entegre ederek müşterilere bulut yatırımından değer elde etmeyi daha da kolay hale getiriyor. Data koruması ve bilgi yönetimi liderliğimizde birleşen bu yeni bulut çözümleri Commvault’u, buluta geçen müşteriler için güvenilir bir danışman yapıyor.” dedi.

CommVault Cloud Disaster Recovery Bulutta Büyük Ölçekli Kurtarmayı Gerçeğe Dönüştürüyor

Müşteriler off-line koruma için büyük yayılma modeli olarak buluta güvendiklerinden kurtarma konusunda zamanda azalma arayışındalar. Bulut bilişimin hızla düşen masrafları ile Commvault Cloud Disaster Recovery bulut kullanımında riski düşük, değeri ise yüksek bir temel adımdır. CommVault’un “Cloud Disaster Recovery”çözümü şu faydaları sunmaktadır:


  • Nitelik (VMware, HyperV, AWS, Azure) ve lokasyona (kamu/özel/hibrid) bakılmaksızın bulut içerisinde kurtarmaya olanak sağlar
  • Çekirdek yedeğe yönelik VM provizyonlama (provisioning) ve iş akışları (workflows) ile bulut kabiliyetlerini bağlantılı hale getirir
  • Bulut içerisinde felaket kurtarma fonksiyonunun her türlü iş yükü için gerçekten işler hale getirilmesini sağlar


CommVault, Development and Test, Gateway ve Replication Geliştirmeleri ile Bulut içerisinde Veri Kullanımını Güçlendiriyor
İşletmelerin bulutu işler hale getirmek için kolay ve tekrarlanabilir süreçlere sahip olma ihtiyacını karşılamak amacıyla; CommVault, Cloud Development and Test, Cloud Gateway ve Cloud Replication modülleri ile Çözüm Paketi ürünlerinde de geliştirmeler yaptığını duyurmuştur.


  • Cloud Development and Test – Bu çözüm, VM provizyonlama ve iş akışları arasında bağlantı kurmakta ve bunları geliştirme ve test ekiplerinin spesifik ihtiyaçlarına uygulamaktadır. İdare giderleri azaltmanın yanında alt yapı yöneticilerine denetimsiz harcamalara karsı koruma sağlar.
  • Cloud Gateway – Kurulduğu cihazdaki başarıya odaklanan bu yazılım tabanlı geçit, CommVault’un genel bulut aracının bir uzantısıdır. Cloud Gateway, genel yedekleme çevikliğini, esnekliği ve performansı iyileştirirken koruma bacağını veri merkezinden buluta kadar uzatarak müşterinin araç stratejisinin daha etkin ve verimli olmasını sağlar.
  • Cloud Replication – Bu çözüm, CommVault’un müşterilere verileri buluta aktarmak için neyi seçeceği ve nasıl seçim yapacağı konusunda seçenek, esneklik ve hız sağlamaya yönelik bulut imkanlarını tamamlamaktadır.


IDC’deki araştırma müdürü Phil Goodwin; “Kurumda bulut, hızla salt bir destek oyunu olmaktan gerçek bir üretim seviyesi ortamına dönüşmektedir. Bu dönüşüm data bulut kurtarımı ve aktarımını hızlandırmak için Commvault’un başlattığı imkan seçeneklerinde uygun maliyet ve etkili giriş gerektiriyor.” dedi.


CommVault Hakkında
Olağandışı bir vizyon— mevcut ve gelecekteki verilere yönelik yönetim ihtiyaçlarını karşılamanın daha iyi yöntemine duyulan inanç—kompleks depolama ağları üzerinde yüksek performansla veri koruması, evrensel erişilebilirlik ve basitleştirilmiş veri yönetimi için CommVault’a Singular Information Management® çözümlerini geliştirmesinde yol göstermektedir. CommVault'un istisnai tek-platformlu mimarisi, artan veriler, maliyetler ve riskler üzerinde şirketlere emsali görülmemiş bir kontrol sağlamaktadır. CommVault'un Simpana® ürün yazılımı, tek bir kod ve ortak fonksiyon setini paylaşarak üstün Veri Koruma, Arşiv, Tekrarlama, Arama ve Kaynak Yönetimi kabiliyetleri sunmak için her yönüyle pürüzsüz bir şekilde birlikte çalışmak için tasarlanmıştır. Her geçen gün daha fazla şirket, sadece CommVault’un sunabildiği alternatifsiz etkinlik, güvenilirlik ve kontrolünü keşfedenler arasına katılmaktadır. CommVault hakkında bilgiye, http://www.commvault.com adresinden ulaşabilirsiniz. CommVault'un kurumsal merkezi, Tinton Falls, New Jersey, Amerika Birleşik Devletleri’ndedir.