Windows Vista ve diğer bellek açı programlar ve oyunlar marketlerdeyken ihtiyaç duyduğumuz bellek miktarı 4GB'a kadar arttı. Biz de sistemin gereksimini karşılayacak belleklerin hakkını her bir kuruşumuzdan almak isteriz, bunun için de sürekli yapılan testler olsun, incelemeler olsun uzunca gözden geçirir, kendimize uygun olan bileşeni bulmaya çalışırız.
A-DATA 85$ fiyatlı 4GB kiti ile karşımızda. Son derece yüksek performans veren bellekler CL4-4-4-12-2T zamanlamaları ile 800Mhz frekansında çalışmaktalar. Vitesta bellekler 64 X8 FBGA çipleriyle performansı ve kapasiteyi çok yükseklere taşımaktadır. Çipleri soğutmayı üstlenen aluminyum soğutucu OC için de yeterli stabilite sunabilecek şekilde tasarlanmış. 1.9V - 2.1V aralığında sorunsuzca çalışabilen bellekleri yüksek frekanslara hız aşırtmak da mümkün. 5-5-5-12 zamanlamalarında 2.1V gerilim ile 1066Mhzde stabil çalışan bellekler, oyunlarda ciddi FPS artışlarına sebep olabilmektedir.

Mükemmel OC kapasitesi, ucuz fiyatı, düşük zamanlamaları ve voltajları ile gerçekten doyurucu olmasına karşı, aynı sınıftaki diğer serilerin stok hızlarındaki kadar hızlı değil. Ayrıca soğutucu tasarımı da çok güzel değil.