depo raf sistemleri, günümüzden yaygın olarak kullanılan ve geniş kullanım alanları olan konvansiyonel bir depolama sistemidir. Genellikle depolarda kullanılmakla birlikte oldukça kullanışlıdır. Bu sistem imalat sırasında, iki modül arka arkaya gelecek şekilde oluşturulur ve aralarına çift taraflı ara bağlantılar yerleştirilerek oluşturulmaktadır. Bu depolama raf sistemleri sayesinde her bir palet birbirinden bağımsız olarak raflara rahatlıkla yerleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra, sistemlerin fazla yer kaplamaması ve kullanışlı olması, malzemelerin forklift yardımıyla rahatlıkla raflara yerleştirilebilmesine olanak sağlar. Sistemlerin yükseklikleri ve tablalar arasında ki mesafe sizlerin isteğine göre belirlenmektedir. Çünkü bu tür sistemlerin farklı kullanım alanları olduğu için standart ölçüler her ortama uymamaktadır. Bunun bilincinde olarak hareket ettiğiniz zaman raf sistemleri İstanbul sayesinde istediğiniz ürünlere rahatlıkla erişebilirsiniz. Sırt sırta rafların önemli bir özelliği de, diğer raf modelleri ile kullanılabilmesidir. Böylece her türlü malzemenizi deponuzda rahatlıkla saklayabilirsiniz ve sonrasında aradığınız ürüne rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz.
Depo rafları, gelişen teknoloji sayesinde kolay monte ve kurulum özelliğine sahiptir. Bu sayede sahip olduğunuz sistemler kısa süre de kurularak sizlerin hizmetine sunulabilmektedir. Bunun yanı sıra, depo raf modelleri içerisinde yer alan sırt sırta sistemler sayesinde depolanan paletlere rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Kullanılan paletlerin boyutlarına göre tabla arası mesafeler rahatlıkla ayarlanabilmektedir. Bu sayede her bir paletinizi palet rafları sayesinde rahatlıkla depolayabilme şansınız bulunmaktadır. Raf tablası, ağır ürünlerin depolanma olasılığı göz önünde bulundurularak sağlam malzemelerden üretilmektedir. Ağır yük rafları, adından da anlaşılacağı üzere ağır yük taşıması gerektiği için bu durum göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Bunun yanı sıra, farklı yapıda ki ürünler de üretildiği için sizlerin ne tür bir ürüne ihtiyacınız olduğuna iyi karar vermeniz gerekmektedir. Aksi halde verilen yanlış kararlar sonucunda olumsuz durumlarla karşılaşma riskiniz bulunmaktadır. Bu riski ortadan kaldırmak için profesyonel kişilere danışarak kararlarınızı vermelisiniz.
Fabrika raf sistemleri, özel istek üzerine üretilen sistemlerdir. Çünkü her bir fabrikanın kullanmakta olduğu sistemler ve kullanım amaçları farklılık göstermektedir. Bu nedenden dolayı bu tür sistemler sizlerim kullanım amacı göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Ayrıca, sistemlerin fabrika içerisinde mi yoksa fabrikanın depo kısmında mı kullanılacağı da büyük önem arz etmektedir. Çünkü fabrikanın deposunda kullanılan rafların ağır yükleri taşıyabilme özelliği bulunması gerekir. Ancak fabrika içerisinde kullanılan rafların hafif yükleri taşıması için kullanılacağı düşünülebilir. Burada ürünü alacak kişinin iyi tercih yaparak talebini sunması gerekmektedir. Böylece ihtiyacı olan ürüne tam donanımlı olarak kavuşur ve fabrikasında kullanmaya başlayabilir.
İşyeri raf modelleri, işyerinin yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Ofis tarzı bir işyeri varsa, burada dosyaların yerleştirileceği raflar kullanılabilir. Ancak eczane için raf modeli isteniyor ise, ofiste kullanılan raf modelinden farklı raf modeli tercih edilmelidir. Anlaşılacağı üzere her bir işyeri için farklı bir model kullanılması gerekmektedir. Markette ürünlerin sergilenmesi için kullanılan rafların bir fabrikada kullanılması mantıksız bir seçim olacaktır. Bu nedenden dolayı işyerinizin yapısına uygun olan raf modellerinden birini seçebilirsiniz. Raf modelleri genel olarak iş yerleri için standart olarak üretilmektedir. Ancak alınan talepler üzerine bu standart ürünün dışına çıkılarak sizlerin istekleri doğrultusunda özel ürünler üretilebilmektedir.
Rack raf sistemi, sırt sırta raf modeline örnek olarak gösterilebilmektedir. Geniş kullanım alanlarına sahip olan bu ürün, kullanılan yerler de alan tasarrufu da sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra, paletli ve ağır yüklerin depolanması için oldukça kullanışlı ürün olarak karşımıza çıkan bir modeldir.