DFI ANAKART
DFI firması bildiğimiz üzere yurtdışında ve Türkiye`de fazla tanınmayan bir markaydı.Ancak AMD'nin Athlon64 işlemcilerine yönelik olarak hazırladığı Nvidia tabanlı nFORCE 4 yonga setini kullanan LanParty serisi anakartları ile adeta patlama yaptı ve zirveye yerleşti. DFI LanParty serisi anakartları, bu kadar popüler yapan en önemli özellik ise overclock yetenekleri oldu.Bu anakartlar yüksek overclock yetenekleri ile overclock ile uğraşanların vazgeçilmezleri oldu. Zamanında anakartlarında kullandığı SoftMenu ile overclock yapma ile adeta özdeşleşen Abit'in yerini günümüzde DFI aldı diyebiliriz. Geçtiğimiz aylarda Intel'in yeni nesil Core 2 işlemcileri için AMD-ATI'nin RD600 yonga setini kullanan yeni bir LanParty modeli duyuran DFI başarılı olmanın da ötesinde RD600 yonga setini kullanan ilk ve tek firma olma ünvanıylada sansasyon yaratmayı başardı. Şimdi ise DFI yine yeni ve çok iddialı bir LanParty ile Intel platformuna yönelik rakipleri ile mücadele etmeye hazırlanıyor.
DFI'nin web sitesinden duyurusunu yaptığı yeni modeli LanParty UT NF680i LT SLI-T2R, Nvidia'nın en yeni yonga setlerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen nForce 680i SLI LT'yi kullanıyor.Firma anakartı üzerinde sunduğu özellikler ile nForce 680i SLI yonga setini aratmamaktadır.nForce 680i SLI modelinin fazladan ethernet, usbbağlantıları ile birlikte temel tasarım olarak aktif soğutma kullanan daha uygun fiyatlı modelini oluşturmakta
Anakartın özelliklerinden bahsetmek gerekirse; anakart Intel'in Intel Core2 Quad (4 çekirdekli), Core2 Extreme,Core2 Duo, Pentium D (çift çekirdekli) ve Pentium 4 işlemcilerine destek vermektedir ve 1333MHz fsb'ye sahip yeni CORE 2 işlemcilere de şimdiden hazır durumdadır. Bellek konusunda ise LanParty UT NF680i LT SLI-T2R sahip olduğu 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar 800/667/533MHz DDR-2 bellek desteğine sahiptir.BIOS'a baktığımızda ise Award BIOS`u kullandığı gözüküyor. Bunu yanı sıra CMOS Reloaded, CPU/DRAM overclocking, CPU/DRAM/Chipset overvoltage ve 8Mbit flash bellek gibi diğer LanParty modellerinden alışık olduğumuz özellikler kullanıcıları karşılamaktadır.
Ses olarak da DFI, Realtek'in ALC885 yongası üzerinden 8 kanal yüksek tanımlı ses desteğine sahiptir. 2 adet Vitesse VSC8601 yongası üzerinden çift gigabit ethernet desteğine sahip olan anakart ek olarak NVIDIA'nın DualNet teknolojisine sahip ve IEEE 802.3 (10BASE-T), 802.3u (100BASE-TX) ile 802.3ab (1000BASE-T) standartları ile uyumlu. DFI LanParty UT NF680i LT SLI-T2R üzerinde MCP55P güney köprüsünün sağladığı 6 adet SATA-II (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 ve RAID 5) ile birlikte ek yonga (Silicon Image SiI 3132) ile sağlanan 2 adet SATA-2 portu (RAID 0, RAID 1 ve RAID 0+1) daha bulunuyor.
DFI'nin yeni LanParty UT NF680i LT SLI-T2R modelinin piyasaya giriş tarihi ve fiyatı hakkında en azından şu an için net bir bilgi bulunmuyor.