İnternet dünyasının en önemli konularından biri şüphesiz domain uzantıları. Yapacağınız doğru uzantı seçimi ile beraber dijital dünyadaki konumunuzu sağlamlaştırmak oldukça kolay.

domain sorgulama

Alan adı seçiminin de en önemli noktalarından biri olan domain uzantıları, hem markanızın prestijini arttırır hem de hedeflediğiniz kitleye daha rahat ulaşmanızı sağlar. İnternet tarihinin en güçlü ve en global uzantısının .com olduğu bir gerçek fakat alternatifleri de yabana atmamak gerekiyor.

Global Dünyanın Lideri .com!
.com uzantısının yanı sıra .com.tr, .net ve .org gibi eski sayılabilecek uzantılar da hala yerel anlamda popülerliğini sürdürmeyi başarıyor. .com uzantısı, hala internet dünyasının global uzantı seçeneklerinin başında geliyor.

SEO Hayati Önem Taşıyor
SEO yani Arama Motoru Optimizasyonuna uygun bir domain uzantısı seçmek markanızı İnternet dünyasında daha yukarılara taşıyacaktır. .com uzantısı global anlamda daha değerli olsa da yerel pazara yeni oyuncular giriş yaptı.

domain kayıt

Kısa zaman önce karşımıza çıkan domain uzantıları olan .ist ve .istanbul, İnternet dünyasının yükselen değerlerinden. Lokasyon bazlı alan domain uzantıları, dijtal dünyanın yeni trendlerinden olma yolunda ilerliyor.

Markanıza Uygun Seçimler Yapın
Tabii ki alan adı uzantı seçiminin bir diğer önemli noktası ise kesinlikle hedef kitleniz ve markanızın hangi alana hizmet verdiği. Örneğin bir video paylaşım sitesi için domain uzantı seçiyorsanız .video veya .tv mantıklı seçimler olacaktır.

Günün sonunda .com hala en mantıklı ve sağlam seçenek gibi görünse de .ist ve .istanbul gibi yeni seçeneklerin de hafife alınmaması gerekiyor.