Ev dekorasyonu için fikir arayanların birçok farklı tercihi olabilir. Ev dekorasyonları söz konusu olduğunda sade tasarımlar kadar tarzınızı yansıtan tasarımları da tercih edebilirsiniz. Ev dekorasyonunda içerisinde saksıların vb. eşyaların bulunabileceği dekoratif raf tercih edilebilir. Konfor sağlayan sehpa modellerine yönelirken aynı zaman ev dekorasyonu ile bütünlük sağlayabilecek modeller tercih edilebilir. Koltuklarınız üzerinde yer alacak koltuk örtüleri de son zamanlarda karşımıza çıkan diğer seçeneklerdendir. Ayrıca yapay çiçeklerle de ev dekorasyonu renklendirilebilir. Tasarıma yoğunlaşıp bazı ihtiyaçlar atlanmamadır. Örneğin, ayakkabılık, mutfak gereçleri gibi. Ev dekorasyonunuzu ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak ve birbirine uyumlu parçalar seçerek tamamlayabilirsiniz.
Düğün paketleri ile ev dekorasyonu yapılabilecekken, gençler için genç odası takımı ve gardrop ve zigon sehpalar oturma grupları ve şifonyerler ile ev dekorasyonun da yenilik yakalanabilir. Alandan tasarrufun sağlaması gereken dekorasyonlarda köşe takımları tercih edilebilir. Salonda, yemek odası veya yatak odası tasarımlarında aynalı konsol kullanılabilir. Salon için ayrı ayrı parçaları seçmek istemezseniz tercihinizi salon takımlarından yana kullanabilirsiniz. Tv üniteleri, oturma grupları ve şifonyerler ile farklı düzenlemeler yapabilirsiniz. Misafirleriniz ya da kendiniz için bazalar ve baza başlıklarına ulaşabilirsiniz. Yemek odaları için yapılacak dekorasyonda yemek odası takımı, mutfak masa takımları incelenebilir. Takım halinde tercih edilmezse ayrı ayrı satılan sandalye ve masalar da ihtiyacı karşılayacaktır. Berjerler, tv üniteleri (veya tv sehpaları)ile farklı köşe tasarımları oluşturulabilir. Genç odası takımlarına ayrı bir parantez açacak olursak genç odası takımları şeklinde alınabileceği gibi gardrop, şifonyer, baza, çalışma masası ayrı bir şekilde de ihtiyaca yönelik tercih edilebilir. Genç odası takımları ise çalışma masası, kitaplık vb. ürünlere ek olarak bebek odası takımı da içerebilir. Yatak odası için yapılacak dekorasyonlarda da bazı yönleriyle genç odasına benzerlik gösterir. Komodin, şifonyer ve gardrop gibi ürünler yatak odası takımı ve genç odası takımında yer alabilir. Yatak odası takımları karyola başta olmak üzere boy aynası, puf vb. ürünleri de içerebilir. Uyku ürünleri olarak adlandırılan ürünler ise alez (yatak koruyucular), yastık, baza yatak setleri, uyku setleri vb. şekilde devam ettirilebilir. Sadece ev içerisinde değil bahçe için de dekorasyon yapmak mümkündür. Bahçelerde kullanılan ürünler dış ortam şartlarına karşı biraz daha dayanıklıdır. Bahçeler için tercih edilen mobilyalar bahçe mobilyaları olarak adlandırılır. Bunlar çay setleri, koltuk, masa gibi ürünler olsa da ek olarak salıncak gibi farklı ürünler de tercih edilebilir. Ayrıca outlet ürünler ile uygun fiyat seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Outlet ürünler de kendi içerisinde yemek odası takımı, gardrop, karyola ve şifonyer gibi ürünler içerebilir. Outlet ürünler uygun fiyatları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Outlet ürünler seri sonu, üretim fazlası ya da teşhir ürünü olan ürünlerden de oluşmaktadır.
Beklentilerinizle, tarzınızla ve ihtiyaçlarınızla örtüşen oturma grubu ve oturma odası dekorasyonları için araştırma yapmaya başladığınızda renk ve tasarım haricinde dokunun da dikkat edilen noktalardan biri olduğunu görebilirsiniz. Oturma alanınıza dilediğiniz görünümü kazandırmak için genellikle büyük pay oturma gruplarındadır. Oturma grupları genellikle TV üniteleri, ihtiyaca yönelik sehpa ve kitaplıklar ile tamamlanabilir. Ayrıca aşırıya kaçmayacak şekilde aksesuar ve aydınlatma ürünlerine de yer verilebilir.