Kuru iğne tedavisi, kas romatizması ve miyofasyal ağrı sendromu yaşayan hastalarda bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Neredeyse hiçbir yan etkisi olmayan, tedavi edici özelliği yüksek zarar konusu minimum olan bir metodtur. Yıllarını bu işe adamış, tecrübeli, alanın uzman bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Kuru iğne tedavisi profesyonelce yapıldığında alerjik durumlara yol açmaz ve yan etkiler ortaya çıkarmaz.

Kuru iğne tedavisi kişinin hastalığı (rahatsızlığı) belirlendikten sonra belli seanslar doğrusunda yapılır. Bu seansların devam ettiği süreçte kuru iğne tedavisi yapılan bölgede iş yapmak azaltılmalıdır. Vücudunuzun o bölgesi adeta kullanılmamalıdır. Seansların süresi durumlara göre değişebilir. Örnek vermek gerekirse rahatsızlığın bulunduğu bölgeye, rahatsızlığın bulunduğu bölgedeki genişliğine, tedavi edilen kişinin yaş durumuna, rahatsızlığın ne zamandır devam ediyor olduğuna göre değişebilir. İlk seansın sonucuna göre diğer seanslara devam edilip edilmeyeceği kararı verilir. Yani bazen tek seansla tedavi sonucuna ulaşabilir. Ancak nadir durumlar 8-10 gibi uzun seanslar da ortaya çıkabilir. Bu seanslar haftada bir kere olmak üzere düzenlenir.

Kuru iğne tedavisi uzmanlarından olan Dr. Ahmet Tevfik Serdar SARAÇ 1997 yılında İstanbul Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Uzmanlık sürecini tamamlar tamamlamaz mesleğini icra edebilmek ve hastalarını bir an önce tedavi edebilmek için Erenköy Bel Fıtığı ve Fizik Tedavi Merkezi'ni kurdu. 15 yıldır halen daha aralıksız bir şekilde hastalarına sağlık vermeye devam ediyor. Alanında uzmanlaşmak ve ileri gitmek için her daim konferanslara katılan, araştırmalar yapan Dr. Ahmet Tevfik Serdar SARAÇ kuru iğne tedavisi konusunda ilk ulaşmanız gereken kişilerin başında gelmektedir.

Erenköy Bel Fıtığı ve Fizik Tedavi Merkezi bel fıtığı, boyun fıtığı, kas romatizması ve diğer bel-boyun ağrılarında tedavi yapmaktadır. Erenköy Bel Fıtığı ve Fizik Tedavi Merkezine +90 216 411 80 40 numaralı telefondan veya erenkoyfiziktedavi.com üzerinden ulaşabilir ve randevu alabilirsiniz.