Diyetisyenler ve Usta Aşçılar Hizmetinizde! Fit Catering Programı


Fit catering programı, gün içinde sağlıklı beslenemediğini düşünen ya da diyet listesine sadık kalamayan kişiler, ailecek sağlıklı besinler tüketmek isteyenler, çalışanlarının motivasyonunu ve verimini arttırmak isteyen firmalar için hazırlanan beslenme öğünlerini kapsamaktadır.
Yemeğiniz kapınıza gelsin…

Fit yemek menüleri, bu alanda uzman firmalar tarafından hazırlanarak kişinin adresine teslim edilir. Bu firmaların Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olmaları, mutfaklarının hijyen kuralları çerçevesinde olması ve menüleri hazırlayanların diyetisyen olması gerekmektedir. Peki fit menü planlama nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Fit menü servisi aşamaları nelerdir? Fit catering yemek avantajlı mı? Sizler için araştırdık…





Fit Catering Programı İçin Menü Planlama Nasıl Yapılır?

Fit menü planlama sürecinde birbirine benzer menüler yerine doğru kalori; protein, karbonhidrat, yağ, besin değerleri, öğünsel dağılım sağlamak için farklı besinlerden yararlanılır.
Dünya sağlık örgütünün de önerdiği gibi günlük ihtiyaç duyulan kalori; % 20-25 protein, % 40-45 karbonhidrat, %25-30 yağlardan alınmalıdır. Bu amaçla fit catering programı için hazırlanan fit menüler birbirini tekrar etmeyecek ancak bu değerlerin dışına çıkmayacak şekilde oluşturulur.
Fit Catering Yemek Hazırlama Aşamaları

Fit catering yemekleri sadece zayıflamak isteyenler için değildir. Sağlıklı yaşamak isteyen herkes içindir. Fit menüler hazırlanırken kişinin genel sağlık durumuna, diyetisyeninin verdiği beslenme programına, beklentilerine, besin alerjisi olup olmadığına, mesleğine, sosyal hayatına, yaşına, kilosuna ve diğer fiziksel özelliklerine dikkat edilir. Fit catering programı tamamen kişiselleştirilmiş olur. Fit catering diyet ve menü planlaması kişiye özeldir.
Fit catering programı hazırlanmadan önce;



  • Günlük kalori ihtiyacı hesaplama
  • Günlük protein ihtiyacı hesaplama
  • İdeal kilo hesaplama
  • Vücut kitle endeksi hesaplama araçlarıyla çeşitli veriler elde edilir. Ardından çıkan sonuçlara göre kişiye özel fit menü çıkarılır. Fit catering diyet programları hazırlanır.


Uzman diyetisyenler ve beslenme danışmanlarıyla sağlıklı menüler…

Fit catering diyet hizmetinin ilk aşaması olan kişinin genel sağlık durumu ve kalori ihtiyacı hesaplaması kendi diyetisyeni tarafından yapıldıysa kişinin firmaya analiz raporlarını ve belirlendiyse diyet programını göndermesi gerekir. Böylece diyetisyeninin hazırladığı listeye sadık kalınır. Bunun dışında fit catering yemek hizmetleri programı:



  • Taze ve doğal sebze, et ve diğer malzemeler seçilir.
  • Diyetisyenler sizin için menüleri öğünlere ayırır.
  • Gıda Mühendisleri gözetiminde yemekler pişirilir.
  • Yemekler paketlenir.
  • Her sabah/öğlen/akşam (ihtiyaç duyduğunuz programa göre) fit menü paketleriniz adresinize getirilir.

Fit menü servisi sunan firmalar, genel olarak 1200 kalori, 1500 kalori, 1800 kalori ve 2200 kaloriden oluşan paketleri hazırlarlar. Yeterli ve dengeli beslenmeniz için gün boyu ihtiyacınız olan kalori miktarı fit yemek paketlerinde sizlere gönderilir. Fit catering programı üyeliğinizi devam ettirdikçe sürer.

Fit Catering Programı Sonuçları Nasıl Takip Edilir?

Fit catering programı takibi yapılırken kişinin haftalık ve aylık verileri alınır. Diyetisyenle birlikte kilo verme amacında olanlar için kilo kontrolü yapılır. Sadece sağlıklı beslenmek isteyenler ise sürekli danışmanlarıyla iletişim halinde olurlar. Beğenilmeyen fit menüler ya da öğünler ile istenmeyen besinler kişinin bir sonrası besin listesinde yer almaz. Fit menü planlama kişinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun yapılır.
Doğru beslen, sağlıklı yaşa!

Mutlu bir hayatın ve başarılı bir kariyerin sırrı doğru beslenmektir. Sizin yerinize sağlıklı menüler hazırlayan fit yemek servisi hakkında bilgi almak ve fit catering programı hizmetlerinden yararlanmak için diyetisyeninize danışabilirsiniz.


Alıntıdır.
Kaynak:
https://www.diyetuzmani.com.tr/fit-catering/fit-catering-programi