4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Flash Bellekte Yeni Atılım



    Güney Koreli elektronik devi Samsung, yaptığı bir duyuruda 32 gigabaytlık depolama kapasitesini mümkün kılacak bir flaş bellek geliştirdiğini belirtti.

    Müzik çalarlar, telefonlar ve fotoğraf makineleri başta olmak üzere pek çok taşınabilir aygıtın depolama kapasitesini artırması beklenen yeni bellekten faydalanan ürünlerin 2007`de piyasaya çıkması bekleniyor.

    NAND ve DRAM bellek piyasasının önde gelen isimlerinden Samsung, yaptığı duyuruda 16 gigabitlik (2 gigabayt) bir NAND flaş bellek geliştirdiğini açıkladı. Önümüzdeki senenin ikinci yarısında 50 nanometrelik üretim teknolojsi kullanılarak seri üretimine başlanacak olan yeni bellek ile 32 Gigabaytlara kadar varan depolama alanına sahip olabilen ürünler geliştirilebilecek.

    Samsung giderek kızışan taşınabilir aygıt piyasasında Apple başta olmak üzere pek çok şirket için flaş bellek geliştiriyor. Sabit disklerle karşılaştırıldığında hafiflik ve enerji tasarrufu gibi avantajlara sahip olan flaş bellekler kendilerini en çok müzik çalarlarda, telefonlarda ve dijital fotoğraf makinelerinde gösteriyor.

    16 adedinin bir araya getirilmesinin mümkün olduğu yeni bellek ile 8 bin adet MP3 depolayabilen 32 gigabaytlık müzik çalarların önü de açılmış olacak.

    Piyasa araştırmaları, tüketiciler arasında `daha taşınabilir` ve daha güçlü elektronik aygıtlara büyük ölçüde talep bulunduğunu gösteriyor. Bu doğrultuda hareket eden firmalardan birisi olan Apple, geçenlerde flaş bellek tabanlı iPod Nano müzik çaların duyurusunu yapmıştı. iPod Nano, 4 gigabayta kadar veri depolama yeteneğine sahip bulunuyor.
    (Hürriyetim)

  2. #2
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    eğer bu flash bellek mp3 çalarlarda kullanılırsa; ipod nano'dan 8 kat yüksek kapasiteli mp3 çalarlar üretilebilecektir anlaşılan...
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

  3. #3
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    evet ipod un 4 bunun 32 gb arada çok büyük fark var acaba buna karşı ipod ne yapacak

  4. #4
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    ne yapsın aynı teknolojiyi o da kullanılır.Admlar flash bellek üretiyor, ama bakalım hangi firmayla anlaşıp ne üretecekler.Ama ipod elini çabuk tutarsa bu işin üstünden gelir ve 32 gb kapasiteli mp3 çalar yapar artık...
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2