Arkadaşlar bu forumda yeniyim ,bilgisayar kullanımıda da yeni sayılırım basit bir şekilde format nasıl atabilirm acaba?,ayrıca bios tan hdd den başlatma cd den başlatma nasıl oluyor açıklarsanız çok sevinirim ,şimdiden teşşekür edeerirm
bilgisayar açılırken siyah ekranlar çıkar orda 2. ekran çıktığında (bazen yetişemeyebilirsin bir kaç kez bas olmazsa restart atıp gene dene) karşına boot edilecek sürücüler çıkacak nerden istiyosan ordan başlat
windows formatı atçaksan cd ye geçtiğinde karşına çıkan yönergeleri yerine getir zaten kendiliğinden atçak o çok zor bişi değil![]()
Bilgisayar açılırken DELETE tuşuna basarak BIOS MENU ye giriyoruz.
Boot Device bölümünde First Device olarak CDROM u seçiyoruz.
Kaydedip çıkıyoruz ve İşletim sistemi diskini taktığımızda artık açılışta ilk CDROM sürücü boot edilip eğer içersinde bootable cd varsa cd den bilgisayarın başlamasını sağlıyoruz.
(BIOS türlerine göre farklı şekilde farklı yerlerde olabilir siz sadece boot device bölümünü bulup first device (ilk aygıt) olarakta CDROMU seçin yeter. Bazen tek satırda C,A,CDROM şeklinde bir device öncelik belirleme ayarı olabilir burayı CDROM,C,A yapabilirsiniz.)
CDROM u first device yaptıktan sonra windows cd si takılıyken bilgisayarı açarsanız ''windows kura girmek için bir tuşa basın'' şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsınız. Herhangi bir tuşa basınca kur a girer sonraki aşamalarda kur sihirbazı ile format atabilirsiniz.
yuh bana ya yazarken hangi tuşa basacağını yazmamışım F8 e basacaksın
yuh ya unuttum![]()
![]()
![]()
sağol kardeş
bir foto makinem olsa bios ların fotosunu çekip buraya koyacam en azından bioslar hakkında bilgisi olmayanlar o resimlerden yararlanıp en azından benim ki bu diyebilecekler.bizde ona göre yönlendirme yapabileceğiz.
LENOVO 3000 G530
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri