Yeni teknolojileri her zaman duyurluldukları andan itibaren merakla bekleriz.
"-Harika bir teknoloji bir çok insanın işini kolaylaştıracak ancak kaça mal olacak?"
Gibi sorular herkesin kafasını kurcalar. Ve bu yeni kablosuz iletişim teknolojisi de farklı değil. Bu teknoloji çok güzel bir gelişme fakat bu güzelik pahalı olacağı anlamınada geliyor

Peki Nedir Bu LTE Teknolojisi ?

Long-Term Evolution(uzun vadeli gelişim) yakında Global System for Mobile(GSM) yerini alacak teknolojiye LTE deniyor. Bu yeni teknoloji saniye başına yaklaşık 100 megabit hızları sunan kablosuz geniş bant aracılığıyla hizmet verecek. Şu anda, dünya mobil taşıyıcıların % 80'den fazlası GSM teknolojisini kullanıyor. GSM Birliğinin bir habercisi bu yeni teknolojinin yani LTE 'nin desteğinin dördüncü nesil kablosuz olduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük cep telefonu şirketlerinin - Alcatel-Lucent, Ericsson, NEC, NextWave Wireless, Nokia, Nokia Siemens Networks ve Sony Ericsson - GSM yi terk edip LTE yi kullanacağı çok açık buda şu anlama geliyorki 3-5 yıl içinde şu an aldığımız 1000 tl lik belki daha fazlaya aldığımız 3G destekli cep telefonları kullanılmaz hale gelecek ve şunuda söylemek gerekir ki şu an bir çok kişinin merekla kurcaladığı 3G nin GSM ile birlikte yok olacağı açık.Hata avrupa da 4G temeleri atıldığı söylenmişti. 4G başlamadan bitecek galiba.Bu LTE şimdiden bu kadar büyük bir hız sunacağını söylüyor elbete ki ilerde bu geliştirilecektir. Bekleyelim görelim bu yeni teknolojihayatımızı ne kadar etkileyecek. Şu an dünyada yaygın olarak en çok kullanılan elektronik alet cep telefonları. Bu teknoloji etkili olacağa benziyor.