Seo'da rekabet zorlaştıkça sadece backlink'lere değil, daha kısa yollara başvurulmaktadır. Ancak bu yolun sonu çoğu zaman zararla sonuçlanabilmektedir. Adımlarınızı buna göre dikkatle atmanızda fayda var. "Hacklink'in zararları" kısmına göz atmanızda fayda var.

Hacklink Nedir ?


Bir web sitesinin sahibinin izni dışında verilen linkler için “
hacklink” diyebiliriz. Siyah şapkalı bir hacker’ın veya bir kişinin sitelerin sahibi olmadığı halde backlink vermesidir.Hacklink nedir ?sorusunun kısaca yanıtı budur.
Özellikle devlet siteleri en sık saldırılara maruz kalan sitelerdir. Hem değerlerinin yüksek olması hemde arama motorlarınca otoritelerinin saygın olmasından dolayı sıklıkla tercih ediliyorlar.
Ancak sadece devlet sitelerinden hacklink verilmiyor. Emin olun internet üzerindeki azımsanmayacak sayıda platformda panellere ekli durumda.

Hacklink’in Zararları

Öncelikle yapılan şeyin hırsızlık olduğunu söylemek istiyorum. Etik ve doğru değil. Şuan en çokta rakip sitelere zarar vermek için kullanılıyor.
Daha önce şahsıma ait birkaç sitenin başına geldi. Hatta geçenlerde ülkemizdeki etkin SEO danışmanlık şirketlerinin birisininde başına gelmişti. Etkisi mi ? Tam anlamıyla yıkıcı olmuştu.
Ucuz olduğu düşüncesiyle alınan zararlı linklerialan siteler genellikle yasal olmayan, yetişkin içerikli veya warez olarak adlandırdığımız siteler oluyor. Normal bir sitenin backlink vermeyecek olmasından kaynaklı olarak bu yönteme başvuruyorlar. Zaten bu sitelerin neredeyse tamamı kısa süreli kazançlar peşinde.

Kaynak: https://cagatay.net/hacklink/