bereket_doner_franchise_ile_buyuyor_h12069.jpg

Ülkemizde ve dünyada helal gıda tüketimi konusunda giderek artan bir bilinçlenme durumu söz konusudur. Helal gıdalar üretim süreçleri ve içerikler bakımından dini kurallara uygunluk yönünden denetlenmektedir. Helalliği ile ilgili en fazla şüphe duyulan ürünler arasında et ürünleri bulunmaktadır. Zira hem yenebilecek hayvanlar hem de kesim usulleri bakımından dinimizde oldukça katı kurallar söz konusudur. Üretimde kullandığımız kırmızı ve beyaz etlerle ilgili olarak helal değerlendirmesi yapılmış olup gerekli belgelendirmeler yapıldığından güvenli bir şekilde ve helalliğinden şüphe duymadan tüketebilirsiniz.

Helal Gıda ve Sağlık

Helal gıda gerek içerik gerekse üretim usulü noktasında herhangi bir haram şüphesi barındırmayan gıdalardır. Et ürünleri için bu durum kesimin dini usullere göre yapılması ve etin lezzetlendirilmesi için kullanılan yan malzemelerin helal içeriğe sahip olması anlamına gelmektedir. Helal ürünler aynı zamanda sağlık için de risk unsurlarının bertaraf edildiği ürünlerdir. Zira sağlığa zarar veren maddelerin ya da genetiği değiştirilmiş gıdaların da helal sayılmaması gerektiğine dair tartışmalar bulunmaktadır. Et ürünleri sağlık için önemi tartışılmaz olan ürünlerdir. Helal olması da bu katkının daha güvenli koşullarda yapılmasını sağlamaktadır.

Paketlenmiş Helal Gıda

Gıdaların bir bölümü evde pişirilerek hazırlanan malzemelerden oluşurken bir kısmı restoranlarda pişirilen gıdalardan oluşmaktadır. Aynı zamanda pişmiş halde marketlerde satılan yemeye hazır gıdalar da bulunmaktadır. Hazır gıdalar özellikle yoğun bir çalışma hayatı olanlar için pratik bir kullanım sunmaktadır. Zamanınız sınırlı olduğunda dahi bu ürünleri kullanarak kolayca ve kısa zamanda besleyici ve lezzetli yemekler hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Pişmiş gıda kapsamında marketlerde satışa sunulmak üzere hazırlamış olduğumuz döner çeşitlerimiz için de helal gıda sertifikaları bulunmakta olup hazır ürünlerimizi de güvenle tüketebilirsiniz.