Hosting Nasıl Satın Alınır?
Web dünyasına girmek isteyen insanların en çok sorduğu sorulardan biridir Hosting Nasıl Satın Alınır? Öncelikle bir web sitesi sahibi olmak için ihtiyacımız olanlara bakalım; elimizde bir alan adı/domain name ve barındırma hizmeti/hosting olmalıdır.

Bunlardan biraz bahsettikten sonra hosting nasıl alınır konusuna geri döneceğiz;

Domain Name / Alan Adı Nedir?
Domain Name / Alan Adı; ziyaretçilerinizin sitenize erişebilmesi için gereken adreslerdir. Ziyaretçileriniz sitenize ulaşmak için bu ismi kullanırlar ve bu isim sadece sizin sitenize özeldir. Sahip olduğunuz alan adınızın süresini en az 1 yıllık periyotlarla uzatabilirsiniz ve geçerlilik süresi içinde uzattığınız sürece alan adı size ait kalmaya devam edecektir.

Barındırma Hizmeti / Hosting Nedir?
Barındırma Hizmeti / Hosting; sitenize ait dosyaların tutuldugu bilgisayardır. Bu herhangi bir bilgisayar da olabilir fakat bir hosting sunucusunun 7/24 enerji kesintisiz çalışır olması, işletim sistemi ve yazılımlarının internet hizmetleri için özel olarak tanımlanmış olması ve kesintisiz internet bağlantısı gibi süreklilik içeren servislere sahip olması gerekir.

domain sorgulama

Web Sitesi Nedir?
Web sitesi, ziyaretçileriniz alan adınızı yazdıktan sonra sitenize ulaşmak için hosting sunucunuzdan çağırdığı dosyalardır. Web sitemizi bir platformda oluşturduktan sonra, web sitesine ait dosyaları hosting hesabımızın olduğu sunucuya kopyalarız ve web sitemiz burada çalışmaya başlar.

Hosting Paketi Seçimi
Hosting satın almadan önce sitenizden ve aldığınız hosting hizmetinden beklentinize göre bir hosting paketi seçmelisiniz. Hosting paketleri, farklı kullanıcılara hitap edebilmek ve fiyatlandırma açısından fırsatlar yaratabilmek adına çeşitli tarife ve limitlere göre düzenlenmiştir. LimonHost için size uygun tarifelerimizi Web-Hosting sayfamızdan inceleyebilirsiniz.


Plus ya da Extra Hosting paketlerimizden birini satın aldığınızda Ücretsiz bir adet Alan Adı sahibi de olacaksınız. Ücretsiz alan adı .com,.net,.club,.xyz,.rocks,.work uzantılı olabilir. Bu sayede sadece Hosting Hizmeti alarak, 1 yıllık alan adına da ücretsiz sahip olabilirsiniz.

Hosting Başlangıç: 1 Web sitesi, 2 Gb disk alanı, 50 E-Posta hesabı, 1 Database ve 50 Gb. trafik limiti ile bir web sitesi barındıracak ve ziyaretçi sayısı nispeten daha düşük müşterilerimiz için önerebileceğimiz bir pakettir. Aynı zamanda 1 Core CPU ve 512MB ram kullanabilirsiniz. Bu paket üzerinde bir çok farklı web sitesi çalıştırılabilir. Özellikle kişisel bloglarını yazmak isteyenler için tercih edilebilir bir pakettir.

Hosting Plus: 3 Web sitesi, Sınırsız disk/E-Posta Hesabı/Trafik, 2 Database barındırabileceğiniz ve sürekli ziyaretçileri olan ve birden fazla site barındırmak isteyen müşterilerimiz için önerebilecemiz bir pakettir. Aynı zamanda 3 Core CPU ve 1024 mb ram kullanabilirsiniz. Bu da sitelerinizin daha hızlı açılmasına ve daha çok ziyaretçi talebine yanıt vermesine neden olacaktır. Bu paketle birlikte farklı amaçlara yönelik web siteleri hazırlayabileceğiniz gibi birden fazla domaininiz varsa ve aynı yere yönlendirmek istiyorsanız (aynı isimli .com ve .com.tr gibi) iyi bir seçenek olacaktır.

Hosting Extra: 10 Web sitesi, Sınırsız disk/E-Posta Hesabı/Trafik, 1o Database barındırabileceğiniz ve 10 adet site barındırma seçeneği ile oldukça fazla sayıdaki hesabınızı tek panelden yönetebileceğiniz gelişmiş bir hosting paketidir. Aynı zamanda 3 Core CPU ve 2048 mb ram imkanı ile çok sayıda ziyaretçiye cevap verecek bir imkan sunar. Bu paket sayesinde 10 adet domain'de web sitesi barındırabilir, yönlendirme yapabilir, E-Posta servisinden faydalanabilirsiniz. Çok sayıda siteniz varsa, ekonomik ve performanslı bir tercih olacaktır.

Gördüğünüz gibi, hosting paketlerimizin içinde E-Posta hizmeti de bulunmaktadır. Bu sayede alan adınız ile E-Posta hesapları açabilir ve mail gönderip, alabilirsiniz.

Platform Seçimi
Hosting nasıl alınır konumuzda hangi hosting paketini seçeceğinize karar verdikten sonra platform seçimine geçebiliriz. Windows ismi size tanıdık gelse ve hatta Linux korkutuyor bile olsa Web siteleri Linux ortamında çalışmayı severler. Linux'un yapısı gereği daha hızlı ve kaynakları etkin kullanan bir web siteniz olacaktır. Fakat bazı projelerde halen sadece Windows'da çalışan uygulamalara ihtiyaç duyulabiliyor. Böyle bir durumda Windows'u seçebilirsiniz. Buradaki seçiminiz çalışma ortamınızda fark yaratmayacaktır.

domain kayıt

Hosting Nasıl Satın Alınır?
Hosting satın almak için öncelikle kullanmak istediğimiz alan adına karar vermemiz gerekir. Eğer bir alan adımız yoksa uygun bir alan adını sipariş sırasında satın alabilirsiniz. Buradaki seçeneklerden;

"Yeni bir alan adı kaydetmek istiyorum" u; Yeni bir alan adıyla birlikte hosting almak için;

"Başka bir firmada kayıtlı olan alan adımı LimonHost'a transfer etmek istiyorum" u; Mevcut alan adınızı LimonHost'a transfer etmek için;

"Mevcut alan adımı kullanmak istiyorum"u; Mevcut alan adınızın NS adreslerini yönlendirerek LimonHost'da kullanmak için,

seçebilirsiniz.

Hosting Nasıl Satın Alınır?
Alan Adı Seçenekleri
Bu adımdan sonra ödeme seçeneklerine yönlendirileceksiniz. Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra işte hepsi bu kadar! İnternet tarayıcınıza alan adınızı yazdığınız anda sitenize ulaşabileceksiniz. Artık bir hosting hesabınız ve buna bağlı çalışan bir alan adınız var. Sitenizi yapmaya hemen başlayabilirsiniz.

Sorularınız için bize web sitemizin "Canlı Yardım" butonundan ya da Müşteri Girişi ekranınızdaki Destek Talep Formu'ndan ulaşabilirsiniz.