2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Donanımcı Array C@GL@R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    687
    İtibar Gücü
    20

    İp Kamera Teknolojileri

    IP Kamera Teknolojileri



    IP kamera teknolojisinin ortaya cıkışı:

    IP kamera teknolojilerinin bundan yaklaşık olarak 3-4 sene önce ortaya çıkışının altında yatan ana fikir yakın gelecekte tüm elektronik ve haberleşme cihazlarının IP şebekeleri üzerinden kontrolünün sağlanabilmesidir.

    Embedded networking alanında faaliyet gösteren teknoloji firmalarının bu dev entegrasyon projesi için yıllarca yaptığı ve yapmaya devam ettiği harcamalar, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin, sadece embedded networking teknolojileri için üniversite başına yaptığı senelik 2-3 Milyon Dolarlık harcamalar, yakın gelecekte televizyon gibi evlerimizin ayrılmaz parçası olan elektronik cihazların bile network şebekelerine mutlaka entegre edilceginin kanıtıdır.

    Ip kameralar ise bu dev projenin, görüntü işleme ve network tabanlı güvenlik ve görüntüleme sistemleri konusundaki entegrasyonu sağlayabilmek için geliştirilmiş birer son teknoloji ürünüdür.

    IP kamera “Embedded Networking” know-how + “Sayısal Görüntüleme” Know How:

    IP kamera üreticileri genelde hem Embedded Networking konularında hemde Sayısal Görüntü teknolojileri konusunda uzmanlaşmış firmalardır. IP kamera pazarındaki potansiyeli görüp sonradan IP kamera pazarına giren sadece “embbeded networking “ konusunda tecrübeye sahip birkaç Uzak Doğu kökenli firmayı saymazsak, IP kamera üreticileri genelde yukarıda bahsettiğimiz dev projenin sadece görüntü teknolojileri alanında uzmanlaşmış ve bu konuda gerçekten kaliteli ürünlere sahip firmalarından oluşmaktadır.

    Dolayısı ile başarılı ürünlerin hem “Embedded Networking” konusunda hemde “Sayısal Görüntü” konularında uzmanlaşmış ARGE firmalarının ürünleri olduğu göze çarpmaktadır.

    IP kamera teknolojisinin avantajları

    Ip kameraların bize getirdiği en büyük avantaj, günümüzde evlermizde ve işyerlerimizde yaygın bir sekilde kullandığımız Kablo modem, ADSL modem gibi genişbant iletişim cihazlarına arada bir bilgisayar olmadan bağlanabilmesidir. Çünkü bir çok IP kamera üzerinde kurulu Web Server ve hatta yine üzerinde kurulu Email ve Ftp client proramlar ile uzaktan internet aracılığı ile bağlantı yapılan makinelere direk elektronik ortamda bilgi ulaştırır.

    Ip kameraların bir başka önemli avantajı, konvansiyonel kamerlardaki gibi ayrı bir kablolamaya ihtiyaç duymamasıdır, mevcut Ip şebekeleri kullanılarak kolayca sisteme entegre edilebilmektedir.

    Ip kameraların diğer önemli bir özelliği fazladan bir bilgisayar kartına ve onları Internet şebekelerine başlayacak fazladan bir bilgisayar sunucusuna ihtiyaçları yoktur.

    Ve daha bir çok özelliği olan Ip kameralar, Ip şebekelerinde güvenlik ve izleme sistemleri entegrasyonu konusunda en etkili çözümdür.

    Seçerken nelere dikkat etmeli?

    Üzerinde http server, email ve ftp client yazılımlar barındırması haricinde IP kameralar için önemli bir kaç husus aşağıda sıralanmıştır.

    Kablolu mu, kablosuzmu?

    Her iki ürün yani kablolu olarak LAN şebekeleri üzerinden görüntü gönderen kameralar ile WLAN şebekeleri üzerinden kablosuz görüntü kullanılan kameralar yaygın bir biçim de kullanılmaktadır. Bununla beraber kablosuzda olsa IP kameraya enerji hattı çekilmesi konusundaki gereksinim, profesyonel uygulamalarda daha güvenli ve daha az maliyetli olması sebebi ile kablolu IP kamera ürünlerini ön plana çıkartmaktadır. WLAN üzerinden kablosuz görüntü ileten IP kameralar yetkisiz kullanıcılar tarafından kolayca etkisiz hale getirilebilmektedir.

    Bununla beraber ev ve küçük iş yerlerinde kablo çekilemiyorsa kablosuz IP kameralar daha uygun kullanılabilmektedir. Fakat halen bir enerji kablosunun kameraya ulaşması gerektiği için görüntü kirliliği engellenememektedir.

    Ayrıca üzerinde entegre kablosuz iletişim birimleri olan IP kameralar sadece kısıtlı alanlarda çalışabilmektedir. Bu gibi durumlarda kablolu IP kameraların arkasına piyasadan kolaylıkla bulunabilen Kablosuz Access Pointler, Bridge bağlantı şekliyle bağlanarak kablolu IP kameraları çok geniş alanda etkili bir kablosuz IP kamera ürünü haline getirilir.

    Gorüntü Kalitesi

    IP kamera, isminden de açıkça görüldüğü gibi IP teknolojisi ve kamera teknolojisinin bir araya getirilmesi ile geliştirilmiş bir üründür. Hangi ihtiyaç olursa olsun seçilecek IP kameranın görüntü kalitesinin test edilmesinde büyük fayda vardır.

    Bazı kameralar maliyeti düşürmek için sadece dahili ortamlarda görüntü vermek için tasarlanmıştır. Bu tip kameralarla harici ortamlarda hiç görüntü alınamaz veya çok kalitesiz bir görüntü alınır.

    Platform bağımsız teknolojiler

    IP kameralar bazı web uygulamalarında MAC, Linux veya Unix sistemlerde de sıkça kullanılabilmektedir. IP kamera da Java teknolojisinin bulunması bu gibi platformlarda platform bağımsız kullanımı sağlar.

    IP kamera yazılım güncellenmesi ile ilgili önemli hususlar

    IP kameralara güncellenebilir yazılımlar ile yeni özellikler eklenebilir, bir önceki versiyondaki sorunlar da giderilebilir. Güncellenecek yazılım üretici firma tarafından geliştirilerek doğrudan veya dağıtıcı firmanın web sitesinden son kullanıcılara ücretsiz ulaştırılır.

    Son kullanıcılar bu güncellemeleri ilgili web sitelerinden indirip IP kameralarına yüklemektedirler. IP kamera yazılım güncelleme işlemi son derece hassas bir işlem olup, güncellemenin bir problemden dolayı yarım kalması bazı problemlere yol açar.

    Bu gibi durumlarda IP kamera üzerinde mutlaka bir RS232 veya benzeri bir arayüz olması gerekir. Bu arayüz sayesinde kameraya boot menüsünden girip yazılım güncellemesi tekrar yapılarak kameranın tekrar çalışması sağlanır.

    Bazı IP kameralarda RS232 arayüzünün olmaması nedeni ile bu cihazların bu gibi sık karşılaşılan durumlarda tekrar çalıştırılması mümkün olmayıp üretici firmanının ülkesine geri gönderilmektedir. Bu da müşteri ve satıcı açısından hiç istenmeyen bir durumdur.

    Aslında RS232 arayüzü IP kamera gibi “embedded networking” ürünlerinde mutlaka bulunması gereken bir arayüzdür.

    Firewalllar ile sorunsuz çalışma

    IP kameralar ya bir firewall arkasında kurulmuş ya da kendilerine erişen bilgisayar veya sunucu bir firewall arkasında kurulmuş olabilir. Boyle durumlarda IP kameraların görüntü gönderdikleri portlar firewall tarafından yasaklanmış olabilir.

    Bu tip bir durumda IP kameranın sorunsuz çalışabilmesi için 2 çözüm vardır.

    1.nci çözüm Firewall’un ilgili portlarını açtırmaktır. Bu her iki taraftaki sistem yöneticisi ile koordinasyon gerektiğinden biraz zahmetli bir çözümdür. Ayrıca IP kamera için açılan portlar her iki taraftada network saldırılarına karşı güvenliği azaltmaktadır. Tüm IP kameralar bu yöntem ile çalıştırılabilir.

    2.nci çözüm ise IP kameranın bütün erişim işlemlerini opsiyonel olarak bütün sistemlerde açık olan 80 nolu http portundan gerçekleştirmesidir ki, bu hem zahmetsiz hem de güvenli bir yöntemdir. Bu özellik bazı IP kameralarda vardır.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

    Destek için

  2. #2
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    eskişehir
    Mesajlar
    118
    İtibar Gücü
    0
    teşekkürler kardeş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2