Joom Türkiye'deki Satıcılar İçin Bağlantılar Kurmaya Devam Ediyor

Koronavirüs salgınının yarattığı zorlu küresel ekonomik şartlara karşın, 2020 yılı, Joom için büyüme yılı oldu. Platforma Türkiye'den katılan aktif satıcıların sayısı üçe katlanırken, ürün çeşitliliği de %35 arttı. Bu büyümeye ağırlıklı olarak kobiler (küçük ve orta ölçekli işletmeler) öncülük ettiler

Joom kobiler için etkin bir biçimde bağlantılar kurmaya devam ediyor. Çünkü platformun omurgasını bu markalar oluşturuyor. Pazaryeri artık, sadece ürün çeşitliliğinde sonsuz bir genişleme peşinde koşmuyor, kaliteli ürünleri olan güvenilir satıcılar için de bağlantılar kurmaya odaklanıyor.

Kobilerin Joom'la mükemmel bir uyumları olduğunu belirten Joom Türkiye İş Geliştirme Müdürü, Aleksandr Zaytsev “Bu işletmeler genellikle hayli geniş bir ürün çeşitliliğine ve makul fiyatlara sahipler, iş kararlarını hızlı alıyorlar ve, en önemlisi ürünlerini nasıl satacaklarını biliyorlar. Dolayısıyla işleri sadece katalogları yüklemekle bitmiyor, satışlara gerçekten müdahil oluyorlar." dedi.

Türk Satıcıların %95’i Pazarlama Fırsatlarından Yararlanıyor

Joom'un istatistiklerine göre Türk satıcıların %95'i etkin bir biçimde pazarlama fırsatlarından yararlanıyorlar. Türk satıcılar özel operasyonlara ve promosyonlara katılıyorlar, ürünlerini Joom'un sosyal ağı aracılığıyla tanıtıyorlar ve diğer reklamcılık araçlarından faydalanıyorlar.

Yasemen Giyim’in Pazarlama Satış Müdürü Hasan Çeri, Joom’un şirketlerine sağladığı faydayı "Joom platformunun sağladığı kolaylıkla dünyadaki pek çok noktaya kolayca satış yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra, Joom'daki promosyonlar, satışlarımızda çok olumlu bir etki yaratıyor" diye belirtiyor.

Joom sayesinde büyük bir müşteri portföyüne sahip olduğunu söyleyen Platin şirketinin yöneticisi Emin Hamzaoğlu “Joom aracılığıyla ürünlerimi farklı ülkelerden satıcılara gösterebilmek satışlarımı arttırıyor. Farklı ülkelere hizmet sunmak ve bu ülkelerdeki insanların zevk ve ilgilerine göre yeni koleksiyonlar yaratmak çok önemli. Joom Promosyonları gerçekten çok kullanışlı ve etkili" diyor.

Bir pazaryeri olarak Joom, böyle katılımları gerçekten takdir ediyor ve özendiriyor. Bu sebeple kobiler için bağlantılar kurmaya 2021'de de devam edecek.

“Moda” Türk Satıcıların En Güçlü Olduğu Kategori

En başından beri, satışların %70'ine tekabül eden moda, Türk satıcılar için Joom'daki en güçlü kategori oldu. İlk olarak, bu durum, Türkiye'nin giyim ve ayakkabı sektörlerinde mükemmel kalitesinin tarihi bir şöhrete sahip olmasıyla ilgili. İkincisi, Joom bölgeye özellikle moda ürünleri için geldi. Dolayısıyla bu kategorinin, ürün çeşitlerinin göbeğinde olmasına şaşırmamalı.

Fakat zaman içerisinde Türkiye'den katılan satıcılar, ev eşyaları ve ev aletleri, çocuk ürünleri, mücevher ve kimi diğer yeni kategoriler geliştirmeye başladılar. Bu kategoriler hep birlikte ürün çeşitliliğinin kalan %30'unu oluşturuyorlar ve moda satışlarından pay alma trendlerine uygun bir biçimde büyümeye devam ediyorlar.

Türk Satıcıların Siparişlerinin %60'ı Avrupa'ya, %30'u da Rusya'ya Gidiyor

2021'de Joom, Türk satıcıları desteklemeye ve, özellikle de yeni kategorilerdeki ürünler dünyanın dört bir yanından mükemmel müşteri değerlendirmeleri aldıkları için, tüm diğer kategorilere de moda kadar önem vermeye devam edecek.

Şun an için Türk satıcıların Joom siparişlerinin %60'ı Avrupa'ya, %30'u da Rusya'ya gidiyor. Pazaryerindeki ve özellikle Joom Logistics'teki bir diğer trend de Türk ürünlerinin teslim edildiği coğrafyanın genişlemesi. Joom, Orta Doğu, Latin Amerika ve Avustralya gibi yeni bölgeleri de kapsamayı planlıyor. Ayrıca Joom Logistics, yüksek seviyede bulunan ülkelerdeki teslimat sürecini iyileştirmek için de devamlı olarak çabalıyor. 2021 yılında Joom Logistics, teslim süresine, kapıda ödeme ve kargo dolaplarına teslim gibi yeni hizmetler geliştirmeye ve tabii ki, sipariş alımını daha etkili ve rahat hale getirerek satıcılarına sunduğu hizmetleri geliştirmeye odaklanacak