Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Selim Zafer Ellialtı, Türkiye’de kaçak yazılım kullanımının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildirdi

Ellialtı, Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen küçük ve orta boy işletmeleri (KOBİ) bilgilendirme toplantısında, bilişim teknolojisi kullanmanın işletmelere rekabet avantajı sağlayacağını, günümüzde ekonomik gelişme alanında önemli mesafe kat eden ülkelere bakıldığında, şirket yatırımları içinde teknolojiye ayrılan payın büyük olduğunun görüleceğini belirtti.

Microsoft Türkiye olarak KOBİ’lerin teknolojiyi verimli kullanmaları ve rekabet ortamında kendilerini farklılaştırmana destek vermeye devam edeceklerini bildiren Ellialtı, "Türkiye’nin gerçek potansiyelini ortaya koyması için, KOBİ’lerin teknolojiden faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Ancak teknoloji de verimliliği artırdığı noktada anlamlıdır" dedi.

Kaçak program kullanımına da değinen Ellialtı, "Türkiye’de kaçak yazılım kullanımı dünya ortalamasının çok üzerinde. Rakam yüzde 66 AB’ye alınmamız mümkün değil. Müzakere sürecinde bu rakamı çok aşağılara çekmemiz gerekiyor. Zaten kaçak yazılım kullanımına karşı yaptırımlar süratle artırılıyor" diye konuştu.

(alınntı; MİLLİYET)