Windows’un gelecek kuşak işletim sistemi Vista’da bulunan bazı grafik özellikleri, kullanıcı sistemi yasal yollardan satın aldığını teyit ettikten sonra çalışacak.

Dünya çapında korsan kopya ile başı dertte olan Microsoft, gelecek yıl başında piyasaya çıkacak işletim sistemi Windows Vista’da bazı önlemler tasarlıyor. Yeni kuşak işletim sisteminde bulunacak bir takım yeni grafik özellikleri, ancak kullanıcı sistemi yasal yollardan satın aldığını teyit ettikten sonra çalışacak.

Windows Aero olarak adlandırılan grafik özellikler, Vista’nın en cazip yeniliklerinin başında geliyor. Aero’da transparan pencereler, programlar arasında animasyonlu geçişler, grafikli ikonlar gibi bir takım yenilikler bulunuyor.

BASIC EDITION DA GÖREMEYECEK
Microsoft, Vista için gerekli minimum donanım özelliklerini belirlemedi. Ancak, Vista’nın düşük modeli Windows Vista Basic kullanıcıları ve bilgisayarında yeterince bellek yeri olmayanlar da yeni grafik özelliklerinden yararlanamayacak. Aero grafik özelliklerini uygulamak için bilgisayarın bellek bant genişliğinin en az saniyede 1.800MB olması gerekecek.

Korsan kopyaya karşı koruma özelliği, Microsoft’un yasadışı ürünlerle mücadelesinde ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Tüm ülkelerde Windows’un kopyalarına rastlamak mümkün; şirket bunu önlemek ülke hükümetleriyle işbirliğine girse de korsanın önü alınamıyor.

Kaynak: CNET.com
not: bu Windows Media Player 11 içinde böyle