Manish Bhardwaj, Kıdemli Pazarlama Müdürü, Aruba Networks

Sürekli hareket halindesiniz ve çalışma sürenizin çoğunu telefonunuzla bir kol boyu mesafede geçiriyorsunuz. O zaman ofiste iletişim için neden hantal masa telefonunuzu kullanıyorsunuz? Tam olarak neden ofis telefonunuz hala bulunduğunuz yere bağlı?

Yeni büyük mobil uygulama, ses. İnsanlar parmaklarını kıpırdatmadan Wi-Fi’yı tercih ediyor, ses ise bu konuda istisna değil. 2014 yılında yapılan bir çalışmaya göre, insanların %69’u Wi-Fi’yi 4G/LTE’ye veya kablolu bağlantılara tercih ediyor.

Müşterilerin mobil tümleşik iletişim (UC- unified communication) kullanımında çok yüksek hızda bir artış görüyoruz. Microsoft Lync, Facetime, Skype ve Jabber veya benzeri bir araçla, kritik iş çağrılarınız için ihtiyaç duyduğunuz her şey dizüstü bilgisayarınızda, tabletinizde veya akıllı telefonunuzda var. Ayrıca video yüz yüze çalışma oturumu için hemen video konuşma yapabilir veya işbirliği oturumu başlatabilirsiniz. Artık masa telefonunuza bağlı kalmanıza veya video konferans sisteminizi konferans odanızda kullanmanıza gerek yok.

Masa telefonunun kablosunu kesmek, çalışanlarınızı mutlu etmenin ötesine geçer. Şirketinizde çalışma ortamını çalışanlarınızın günümüzde çalışmak istediği şekilde uyarlayabilmenizi sağlar. İşletmeler sıralar halinde dizilen katı kutucuklardan kurtulur ve çalışanlar daha sık ve daha spontane etkileşim kurabilir. Yaratıcılık açık, katı olmayan bir ortamda ortaya çıkar. Artı, sayıları giderek artan #GenMoble çalışanlarından yüksek düzeylerde işbirliği bekleniyor dolayısıyla onlar da daha az resmi bir ortam tercih ediyor.

Temeli atın
Yardım masasına ‘şimdi duyabiliyor musun’ şikayetlerinin gitmesini engelleyerek business sınıfında bir mobil UC deneyimini nasıl yaşatıyorsunuz? Kötü ses kalitesi, rahatsız edici ekolar ve telefon bağlantısının kesilmesi iş akışını sekteye uğratıyor ve günümüzün standartlarında kabul edilemez. İnsanlar hangi ağda olurlarsa olsunlar telefon çağrıları ve diğer mobil uygulamalardan da aynı kalitede deneyim bekliyor.

802.11ac bu yolda atılan ilk adım. Gigabit Wi-Fi kalabalık ortamlarda kullanılıyor ve ses gibi affetmeyen uygulamaları var. Kablosuz kapasitesinin ve kapsama alanının dışında, WLAN’ınız şirket ağının tamamında ses için üstün bir servis kalitesi sağlamalı. SDN uygulamaları, daha fazla uygulama görünürlüğü sağlanmasını ve ses ve video gibi affetmeyen uygulamalar için kaliteli bir kullanımı deneyimi yaşatılmasını kolaylaştırıyor.



Ağ kavşağında
BY liderlerinin bir karar alması gerekiyor. Uygun bir bağlantı sağlayan kablosuzla mı yola devam edeceksiniz yoksa ağınızdan daha iyisini talep ediyor musunuz? Mobilitenin kucaklanması, ses gibi iş açısından kritik uygulamalara gösterilen talebi karşılamaya hazır olan ve yeni gelecek inovasyon dalgasının temelini teşkil edecek bir ağ altyapısının kurulması anlamına geliyor. Mobil kullanımını, akıllı iş yerini ve Nesnelerin İnternetini (Internet of Things) desteklemek için bağlamsal verilerden faydalanan ve bağlantıyı düzenleyen bir temelin inşa edilmesi anlamına geliyor.

Aruba Networks, bir HP şirketi Hakkında
Bir HP şirketi olan Aruba Networks, mobil işletmeler için yeni nesil ağ erişim çözümleri sunan öncü bir tedarikçidir. Şirket, BT departmanları ve teknolojiyi yakından takip eden, işle ilgili ve özel iletişimlerinde mobil cihazlarını tercih eden yeni nesil kullanıcılar olarak ifade edilen #GenMobile’ı güçlendiren Mobility-Defined Networks (Mobilite Tanımlı Ağlar) tasarlamakta ve sunmaktadır. #GenMobile ve BT’nin güvenebileceği bir mobilte deneyimini oluşturmak için, Aruba Mobility-Defined Networks™ altyapı genelinde performans optimizasyonunu otomatikleştirmekte ve eskiden BT’nin manüel müdahalesini gerektiren güvenlik tedbirlerini devreye almaktadır. Sonuç olarak, verimlilik önemli ölçüde artmış ve operasyonel giderler azalmıştır.