Günümüzde hayvan severlerin en çok tercih ettiği canlıların başında kuşlar gelmektedir. Kuş cinsleri içerisinde ise muhabbet kuşları ve kanaryalar 1. sırayı almaktadır. Bir çok çeşit muhabbet kuşu bulunmaktadır. En sık karşılaşılan tür Açık yeşil muhabbet kuşlarıdır. İsminden de anlayabileceğiniz üzere renkleri açık yeşi ve sarı tonlarında olur. Hiç mutasyon geçirmemiş olan bu türler safkan cinslerdir. Vücutlarının uzunlukları yakalış olarak 18 cm olan kuşların yaşam süreleri 5 ila 8 yıl arasında değişkenlik göstermektedir.

Beslenme, stres, bakım gibi çevresel faktörlere göre kuşların yaşam süreleri farklılık göstermektedir. İyi bakılmış bir muhabbet kuşu 15 yaşına kadar yaşabilmektedir. Her nekadar bu canlıların para ile satın alınmasını tasvip etmesekte, yavru bulmakta zorlanan hayvanseverler pethsoplardan 20 TL ila 50 TL arasında açık yeşil muhabbet kuşlarına sahip olabilirler.

Bir hayvan sahiplenmeden önce detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız, muhabbet kuşu forumu ve kanarya forumu olarak kurulmuş olan kafeskuslari.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Beslenme, eğitim, hastalık gibi bir çok konuda destek alabileceğiniz hayvanseverlerin buluştu bir platformdur.