5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    DMKolik Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    270
    İtibar Gücü
    0

    NANO Teknolojisi

    [left:8970c4b5af]http://istresults.cordis.lu/Pictures/200506/77346_001.jpg[/left:8970c4b5af]Bilgisayarlarin boyutlarinin kuculmesi ve guclerinin artmasiyla onlari birkac yil once kimsenin tahmin edemeyecegi yerlerde kullaniyoruz. Hafiza ciplerindeki yeni gelismeler yakinda, Austin’de oldugu gibi isik yillari sonrasini hesaplamamiza olanak verebilir.

    Unlu bir soz vardir, teknoloji ilerledikce insana buyulu gibi gelir. Eger Central Texas’daki arastirmalar basarili olursa hesaplamayla buyu arasindaki farki ayirdetmemiz cok zor olucak.

    Kuzey Austin’deki firmada yurutulen arastirma hesaplamada devrim yapacagi sinyallerini veriyor. Applied Nanotech, hafiza cipini Texas universitesinde gelistirilen teknolojinin uzerine insa ederek uretiyor. Cip, porfirinler adi verilen ozel sinif molekuller iceriyor.

    Applied Nanotech’den Jim Novak, “Porfirinler butun electronic duzeylerde aktif oldugu gibi ayni zamanda fotoaktif ozellige sahipler. Bu su demek, elektronu canlandirmak icin molekul parcasina isik vermeniz gerekiyor. Bu cok saglam ve istikrarli bir hafiza. Hafizanin uzerine yazabilmeniz veya onu silebilmeniz icin elektrik alani ve isigin bulundugu bir ortamin olmasi gerekir. “, dedi.

    Molekulleri sutunlar halinde yigarak onlarin super kucuk anahtarlar gibi calismasi saglaniyor. Bu sutunlar o kadar kucuk oluyor ki 1 milyon megabayt’lik hafiza bozuk para buyuklugunde bir alana sigabiliyor.

    Novak soyle dedi: “Gucu kapatsaniz bile sarj ayni seviyede duruyor. Dolayisiyla, bilgisayarinizi kapatip actiginizda, herseyi kapattiginiz zamanki haliyle buluyorsunuz, hem de aninda.”

    Bu proje UT Teknolojiyi Ticarilestirme Birimi ve Applied Nanotech’in ana sirketi tarafindan mumkun kilinmakta. Eger basarili olursa, sozu gecen hafiza bilgisayar hard driveini ortadan kaldirabilir.

    UT Teknolojiyi Ticarilestirme Birimi’nden Neil Iscoe soyle dedi: “Biz arastirmayi tamamladik ve bazi cok onemli sonuclar elde ettik. Fakat bu sonuclarin endustride kullanilmasi icin daha zaman var. ”

    Applied Nanotech’in urun uzerindeki son testleri tamamlamasina ve bir prototip gelistirimesine 18 ay oldugu belirtildi.

  2. #2
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Nano teknolojisinin insan hayatına getirebilceği şeyleri saymakla bitmez.Duysanız aklınız şaşar!Elimde güzel bir kaynak var,onu yakında yazarım buraya...

  3. #3
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1.340
    İtibar Gücü
    0
    Vay be bişi diyemiyecem artık gnümüz teknolojisine.

  4. #4
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Aug 2021
    Yer
    Cook Islands
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0

    cialis once a day


  5. #5
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2021
    Mesajlar
    7
    İtibar Gücü
    0
    vay be yakında cyborglara çevirirler insanları

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2